Menu & Search

Nagellak van American Apparel (+shopadressen)

basic basics

American Apparel is beroemd voor z’n fijne basic en minder basic shirtjes. Het merk maakt ook hele vette multifunctionele jurkjes en ander 80’s-tastic lekkers. En nu dus ook nagellakjes.

Vriendin M. had er onlangs onderbroeken gekocht en een rood jurkje met een decolleté om U tegen te zeggen – als een merk onze nuchtere M. enthousiast krijgt, dan mag je er een arm en een been voor wedden dat het goed spul is. De Elle is er trouwens ook altijd zo lovend over dus ik moest en zou een shirtje gaan halen bij American Apparel. (Hey , ik ben avontuurlijk dezer dagen. Zo liep ik gisteren door het Wijnegem Shoppingcenter op sneakers. Als in : géén hakken … :uh: ) Kom ik vastberaden en vol goede voornemens – “Een T-shirt, alstublieft. Wit. Diepe V-hals. Medium.” – de winkel binnen, klaar om mijn geld een keer te spenderen aan nuttige en kwalitatieve basic kleding in plaats van aan parfum of cosmetica, heeft daar één of andere slechterik een rekje nagellak gezet.

(not so) basic nagellak

American Apparel maakt er geen gewoonte van om cosmetica te verkopen. Tot nu toe enkel dus die paar nagellakjes. Vreemd , zegt u? Uh … I don’t think so. Nagellak is hét it-item van 2010. Wie nu nog naaktgenageld door het leven huppelt en wenst hip te zijn moet daar nu dus dringend verandering in brengen. En een goede manier om te starten : de nagellakjes van American Apparel. Het zijn allemaal cremes (romig, opaak, dekkend) en verkrijgbaar in een waaier van afgewassen (subtiel, classy, sober) kleurtjes. Check de website voor alle beschikbare kleuren. Ik heb deze :

Swatches : OfficeMount Royal

Toegegeven : ze zijn niet zo makkelijk op te brengen en vergen wat ervaring. De textuur is superlopend dus je moet snel handelen. Maar je hebt één (Mount Royal) of twee (Office) laagjes nodig en you’re good. Naar mijn mening drogen ze niet snel , niet traag – zoals elke standaard nagellak. Ik heb Office al sinds deze ochtend op – zonder topcoat – en hij is nog niet gechipt.
De flesjes hebben een grappig formaat, maar zijn niet groter dan een gemiddeld flesje. Ik heb ze voor jullie even vergeleken met een Miss Helen (van HEMA) nagellakje.

Ik ben zeker van plan om nog kleurtjes te kopen! De lakjes kosten €7 en zijn te koop bij American Apparel. Dat kan on-line of in de winkels. Adressen :

B Antwerpen : Kammenstraat 14
NL Amsterdam : Noordermarkt, Westerstraat 59-61 / Utrechtsestraat 85
NL Rotterdam : Meent 95

3 Comments

 1. Justine
  12 jaar ago

  Ik wil even melden dat ik je schrijfstijl echt fantastisch vind :)

  • Lisha
   12 jaar ago

   :yey:

 2. Marloes
  12 jaar ago

  Nice! Hele mooie kleurtjes! :xxx: