Menu & Search

Mythic Oil – een volledige lijn

Vrouwen gebruiken echt al eeuwenlang olie om hun lokken te verzorgen, maar érgens is er toch wat gebeurd – de poedel ‘do van de eighties, ofzo – want het is pas de laatste twee jaar dat het spul zich een weg baant naar mainstream en goed op weg is om anti-frizz / shine / heat-protecting serums van hun troon te stoten. Mythic Oil van L’Oréal Professionnel bestaat nu een jaar en wordt al een jaar lang gebruikt door mij & mijn roommate. En door jullie én jullie kappers, blijkbaar. Tijd voor uitbreiding van de Mythic Oil familie.

Mythic Oil is een cocktail van arganolie + groene thee-olie + lijnzaadolie + katoenzaadolie + rijstzemelolie + essentiële citrusolie + essentiële cipresolie.

De verzorging van de olie leent zich perfect voor een volledige lijn haarverzorging. Enter de Mythic Oil shampoo, conditioner en het haarmasker. Ze gaan je haar zacht reinigen & voeden voor glanzende, gezonde lokken. De shampoo werkt heerlijk voor mijn haartype (fijn, steil, lichter geverfd, schouderlang) en maakt mijn haren zacht terwijl het reinigt. De conditioner is de meest opportune tweede stap voor wie fijn haar heeft – het masker voedt heel intensief maar maakt alles zwaarder, dus eerder voor normaal tot dik & curly/unruly haar. Ik gebruik het op mijn puntjes. Achteraf, wanneer je haar handdoekdroog is, een beetje olie er in comme d’habitude, en voila.

Na twee keer de volledige verzorging te hebben gebruikt, zijn mijn haren merkbaar minder breekbaar. Ik heb wel de neiging om een dag sneller terug te wassen. Door mijn haartype doe ik dat om de drie dagen, nu dus om de twee. Ik ben niet van plan om deze lijn 24/7 te gebruiken – beauty blogger hierzo! – maar ik denk wel dat hij holy-grail potentieel heeft, zéker voor wie met een breekbare, glansloze haardos kampt.

verkrijgbaar
bij L’Oréal Professionnel salons

prijzen
shampoo 250ml – €15,20
conditioner 150ml – €20,40
masker 200ml – €21,80
olie 125ml – €19

P.S. In het salon vind je ook drie nieuwigheden: een voedend concentraat voor het haar, eentje specifiek voor de hoofdhuid en een beschermend concentraat – deze drie worden gebruikt door de kapper voor een in-salon behandeling.

16 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 9 jaar ago

  Omg, mijn haar schreeuwt om dit product. Klinkt heerlijk!

 2. 9 jaar ago

  Klinkt wel heel fijn, ik ben erg benieuwd!

 3. 9 jaar ago

  Ohlala, nu ben ik toch wel benieuwd hoor! Vooral naar de shampoo en de conditioner!

 4. Iiiiii met mijn fobie voor vettig haar ga ik de hele lijn er toch maar niet opdoen. De shampoo wil ik nog proberen maar de rest gaat al snel too much worden vrees ik. HEEL fijn, steil haar hierzo… Maar de olie blijft wel staan, gewoon voor een fijn glansje als ik daar zin in heb :-)

 5. 9 jaar ago

  Ik gebruik olie niet te vaak, helaas snel last van vettigheid hiero

 6. 9 jaar ago

  Klinkt erg fijn! Nu het weer kouder wordt, wordt mijn haar echt een PAK droger en dan is zo’n olie erg fijn. Hier ga ik zeker eens achter zoeken !

 7. 9 jaar ago

  Ik ben heel benieuwd naar de olie!

 8. 9 jaar ago

  Ik was erg enthousiast toen ik ze binnenkreeg, alleen al voor het pompje. Dat moeten ze standaard zetten op alle flessen! Het masker zal voor mij wat te zwaar zijn (fijn haar in overvloed), maar het ruikt zo lekkerrr!

 9. 9 jaar ago

  Ik heb het zo niet met olie in m’n haar… Verzorgend zal het ongetwijfeld wel zijn, maar ik ben bang dat ik naast gezond haar ook vette wortels zal krijgen…

 10. 9 jaar ago

  That sounds good! Ik vind de flacons er ook mooi uitzien zeg!

 11. 9 jaar ago

  Ik vind het echt heerlijke producten! En de geur… ♥

 12. 9 jaar ago

  leuk nieuws :)

 13. 9 jaar ago

  Het masker lijkt te zwaar voor mijn fijn haar en denk dat het met de shampoo en conditioner net hetzelfde zal zijn, maar de olie blijf ik trouw gebruiken.

 14. 9 jaar ago

  Ik vind het geweldig hoe zacht & shiny mijn haar er van wordt, maar zoals je zegt heb ik dan ook weer de neiging of het gevoel dat mijn haar er ook iets sneller vettig van wordt. Can’t have it all :)

 15. 9 jaar ago

  Ik ben ook fan van Mythic Oil! Ik vind ‘m wel af en toe wat too much voor m’n haar, maar hij geeft zo’n mooie glans… Zo te horen moet ik het masker maar niet proberen (ook fijn haar hierzo), maar de shampoo en conditioner staan nog wel op mijn wishlist :D

 16. 9 jaar ago

  Ohh dat klinkt echt heel fijn zeg! Ik vind het wel prijzig maar als het echt werkt heb ik dat er wel voor over!