Menu & Search
MUA Pro-Base (Mattifying) Fixing Mist

MUA Pro-Base (Mattifying) Fixing Mist

Ik kreeg deze samples mee tijdens een MUA zending die eigenlijk over poeders ging - waarover later (lees andere-blogpost-later) mogelijk meer - maar deze twee flacons/sidekicks bleken, na een uitgebreide testsessie én na een succesvolle infiltratie van mijn routine, voor mij de ontdekking van de hele onderneming. De Pro-Base Fixing Mist en Pro-Base Mattifying Fixing Mist zijn de ideale setting sprays voor mij. Budgetvriendelijk (€6,99/60ml), makkelijk verkrijgbaar (bij Kruidvat) en vooral: ze wérken.


Ik kreeg deze samples mee tijdens een MUA zending die eigenlijk over poeders ging – waarover later (lees andere-blogpost-later) mogelijk meer – maar deze twee flacons/sidekicks bleken, na een uitgebreide testsessie én na een succesvolle infiltratie van mijn routine, voor mij de ontdekking van de hele onderneming. De Pro-Base Fixing Mist en Pro-Base Mattifying Fixing Mist zijn de ideale setting sprays voor mij. Budgetvriendelijk (€6,99/60ml), makkelijk verkrijgbaar (bij Kruidvat) en vooral: ze wérken.

De Pro-Base Fixing Mist is mijn favoriet van de twee. Je brengt hem aan over je foundation en/of poeder door een paar keer te sprayen. Let er wel op om genoeg afstand te bewaren, het is de bedoeling dat er een nevel op je gezicht neerdaalt, niet dat je je gezicht nat maakt. (Je rolt met je ogen lieve lezer, maar ik heb het al gezien: enthousiastelingen die een fixing spray zo dicht tegen hun gezicht houden dat het bijna kan multitasken als neusspray.)
Het resultaat is een natuurlijker ogende, comfortabeler voelende make-up die langer blijft zitten onder meer extreme condities, vooral fijn voor warme – dare I say plakkerige – zomerdagen zoals die van vorige week. De Mattifying versie doet all of the above, minus – je raadt het hélemaal – de dewy finish van de gewone Fixing Mist, omdat hij matteert.

De reviews op Makeup Alley zijn echt heel zwart-wit. Blijkbaar een product dat je of heel fijn vindt, of absoluut bagger. Uiteindelijk geen heel grote investering om een keer te proberen. Als het je ligt, is dit een goedkoop alternatief voor duurdere fixing sprays. Ik heb de Urban Decay All Nighter ook staan, superfijn product natuurlijk, maar ik vind deze van MUA een natuurlijker, mooier effect geven op mijn drogere, vochtarme huid. Voelt ook lichter en meer comfy op mijn gezicht, plus ik heb nog geen last gehad van onzuiverheden door de MUA fixing sprays. Mijn huid is de afgelopen tijd echt rustig – ok, ik ben hier aan het jinxen, shittt – ondanks deze drogisterij (!) find.

Voilà, toch maar even lekker getipt als budget find, lieve lezer. Hopelijk werkt hij even fijn voor jou!

2 Comments

  1. 5 jaar ago

    @ Loes: Benieuwd wat jij ervan vindt!

  2. 5 jaar ago

    Ik gebruik op het moment ook de spray van Urban Decay, maar aangezien jij zo enthousiast bent, moet ik misschien toch eens een kijkje nemen bij deze! Zeker gezien het prijsverschil!