Menu & Search

Mood: zin in herfst

Ik zit met de eerste herfstvibes en we weten allemaal wat dat betekent...


Ok, ik kan amper geloven dat ik deze blogpost nog in augustus typ, maar de craving is real: ik zit met de eerste herfstvibes en we weten allemaal wat dat betekent…

pumpkin spice everything

Ik heb marginaal hard gelachen met Iliza Shlesinger toen ze het over de herfst had – bon, plus met al de rest van haar shows #netflixtip – want it’s funny cause it’s true: de eerste hint van herfst en ik wil dekentjes, gezellige sweaters en pumpkin spice everything. Voor dat laatste hoef ik niet langs de Starbucks want ik heb hier thuis ondertussen een doosje pompoenkruiden staan, de verslaving is real. Allezja, of de indoctrinatie, het is maar hoe je het bekijkt. 👽

bronnen: Esprit trui & eigen event shot

herfstoutfits

heavy knits

De vestimentaire veranderingen op de grens van zomer/herfst, dus, vind ik helemaal geweldig. Hoewel ik weet dat ik het haat om altijd een jas te moeten dragen, kijk ik er tegen het einde van de zomer altijd zo naar uit – logica, wat is dat? – om de wereld te trotseren gehuld in een soortement van maatschappelijk verantwoord (dons)deken-to-go. Dikke wollen truien, elegante fijngebreide tricots, throw it on me! 

Bovenstaande heavy knit Esprit trui schreeuwt: “Reserveer een hele dag om gezellig weg te kruipen in mij, pumpkin spiced lattes te nippen en een goede roman te lezen bij de vlam van een veel te dure geurkaars*“. Grijze wol roept een heerlijk cocoongevoel bij mij op. Misschien de reden dat ik voor kantoor en andere meer dressy gelegenheden steeds vaker naar roesttinten neig – en zwart, have we met? – in plaats van naar grijs. Bon, en sowieso  meer naar fijne tricots en meer office-proof tops of zelfs een maatpak. Absoluut trending en ik spot er meer dan één leuke op de eerste pagina van de Esprit webshop (afdeling: dames blazers & kostuums). P.S. Kudo’s voor het expliciet benoemen van kostuums, trouwens, ik heb het gevoel dat veel shops/merken dat vermijden en girls need suits too. (Of, youknow, willen er. Ik pleit alvast schuldig.)

*want veel te dure geurkaarsen zijn de beste geurkaarsen; niet-limitatieve lijst van suggesties: Jo Malone, Dyptique en alles wat Kora-Lee zegt.

accessoiresss

Er moet ook weer worden nagedacht over schoenen (geen halfnaakte instappers meer, maar weatherproof keuzes … sowieso m’n roze loafers) en het is niet meer te warm om mijn arsenaal aan sjaals en foulards boven te halen.

Ik heb in de zomersolden trouwens al een nieuwe Bimba y Lola carré gescoord én er is een nieuwe laptop/aktentas onderweg naar hier. (Drie keer raden welke kleur. 💘 Spoiler: ok, het is een roze Furla. Soldeke!) En ik heb vernomen dat luipaard opnieuw de kop opsteekt – maar da’s een neutral, toch? – dus ik hou m’n ogen open en m’n bankkaart paraat voor ’t geval ik iets leuks in m’n favoriete printje spot. 👀

beauty

Het cocoonseizoen vertaalt zich ook naar wat extra verwenning op het gebied van skincare. Luxueuze body lotions, een olie hier en daar, en misschien heb ik hier wel een La Mer sheet mask liggen om te testen, lalala… (Affirmatief, babes! 💅🏻)

Ik heb deze zomer behoorlijk wat geëxperimenteerd met make-up en plan dat door te zetten. Ondanks een palette fatigue, heb ik meer dan ooit gebruik gemaakt van de palettes die ik al in huis heb, en heb daarbij de minder orthodoxe kleuren niet geschuwd. M.a.w. m’n Urban Decay palettes hebben geen geheimen meer voor me en gekleurde mascara is de nieuwe fuchsia lipstick. (Maar dan, youknow, en-en. #geenconcessies)

Mijn liefde voor nagellak is ook de retour en ik sluit deze winter niet uit dat paars – wie Joliette al langer leest weet: niet mijn kleur of choice – z’n opwachting maakt in mijn manicures. Maar misschien is dat alleen maar omdat ik mezelf beloofd heb even geen nieuwe lak te kopen – ik heb er *zo* veel! – en ik héb bijna geen paars. 🤔 Gaat trouwens mooi staan bij die roesttinten. En mijn nieuwe foulard. En tas. En … bon, ik ga mezelf een latte zetten, denk ik. (Uiteraard pumpkin spiced.)

Heb jij ook zo’n zin in herfst?
Waarin specifiek?

[hygge_icon icon=”coffee-cup”]

2 Comments

  1. Silke
    4 jaar ago

    Jaaaa, hoewel ik de zon al mis, bring it on met de dekentjes en kaarsjes!

    • 4 jaar ago

      We zijn een week verder en hier staat m’n Halloween playlist al op, brandt een geurkaars en ik heb m’n wollen vest aan. Lalala … :D