Menu & Search
Mood du jour: #ineedavacay

Mood du jour: #ineedavacay

inspiratiebaords1

Maandag zit er weeral op, mes chères. De kans bestaat dat je hem hebt gespendeerd dobberend in een zwembad of met een boek onder de tropische zon. Voor de working girls onder ons: mijn vier concrete tips om de batterijen weer op te laden, no plane needed! Een mentale mini-vakantie, quoi.

1. Ga de rest van de avond off-line en zet de tv uit. Koppel los van de duizelingwekkende stroom aan informatie op social media, hoe inspirerend en amusant ook , het vreet energie en tijd die je beter kan spenderen. Aan jezelf, bijvoorbeeld.

2. Reserveer een uitgebreide badkamersessie. Masseer je hele lichaam met een (suiker)scrub alvorens in de douche te springen met jouw favoriete douchegel. Achteraf kleurtje op doen aan de hand van zelfbruiner en je had evengoed de hele avond op een parelwit strand kunnen liggen …

3. Neem de tijd om een halfuurtje aan yoga te doen, of pilates. Het reguleert je ademhaling, de bloeddoorstroming en je bouwt er spieren mee op. Het helpt je alles balanceren – fysiek, maar vooral mentaal (ik beloof niet voluit op mijn gezicht te gaan). Tip: ik ben fan van Blogilates en op Popsugar vind je altijd leuke yoga-oefeningen.

4. Over stranden gesproken, ik heb er een kleine (year-round) obsessie mee. Bij gebrek aan een privé-eiland (did not date Johnny Depp, helaas), houd ik al enkele jaren een Pinterest-board bij. Het helpt mij om iets te visualiseren wanneer ik een mini-meditatie doe. Schouders laten zakken, ogen dicht, focus op een hele trage, diepe ademhaling terwijl ik mezelf inbeeld dat ik op ‘mijn’ strand zit. Zalig.

bron: instagram accounts van Nayyirah Waheed en Denise Bidot

 

Save

4 Comments

 1. 7 jaar ago

  @ Melissa, Steph & Patricia: Een digidetox is inderdaad niet altijd gemakkelijk. Ik heb geen vaste telefoon dus vliegtuigstand is nooit voor een hele dag. Maar gewoon 3G en wi-fi uit, yes please.

 2. 7 jaar ago

  Inderdaad helemaal offline helpt al een heel stuk.
  Eigenlijk werken je tips allemaal, al ga ik eerst even intensief sporten en dan lekker de badkamer in.

 3. 7 jaar ago

  Miep, offline gaat lukt mij echt ni goe. Misschien inderdaad toch ne keer meer proberen. ^^

 4. 7 jaar ago

  Yep, telefoon uit, internet af, dat doet al veel!