Menu & Search
Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling

Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling

img_9088

Wat nog een sluimerende trend was in 2015, is in 2016 volledig ingeburgerd: de beautywereld heeft Korean skincare in z’n armen gesloten en overal zie je sleeping packs en sheet masks, cushion foundations en essences opduiken. Zalig! Omdat het echter nooit kwaad kan op terug te gaan naar de bron, vandaag een review van mijn eerste ervaring met het Koreaanse Missha: de Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling.

Korean Skincare bij Honeysu

Het was voor ons heel lang niet evident om aan Korean skincare te komen. Ici Paris XL verkoopt Erborian, een lovechild van Koreaanse en Franse skincare, maar de grote Koreaanse merken (Missha, Cremorlab, Dr. Jart+, Tonymoly, …) hier in België? Bonne chance. Ik kreeg een mailtje van Honeysu, een Europese – meer specifiek: Belgische #yay – webshop die een selectie Koreaanse skincare importeert en verkoopt op Honeysu.com. Karin vroeg mij of ik één van haar Korean skincare chou’s wilde testen, een vraag die ik mij geen twee keer moet laten stellen.

Na een uitgebreide babbel over mijn huid en wat ik verwacht van skincare en haar daarop gebaseerde aanbevelingen, koos ik uiteindelijk voor deze peeling gel van Missha. Een beetje een safe bet, want Missha is een gerennomeerd merk en de formule (hoewel exotisch en grappig) mij niet compleet onbekend, noch onbemind. Ik leerde in Japan namelijk al het peeling gel concept kennen: vederlichte, waterachtige gommages waarmee je de dode cellen van je huidoppervlak rolt. Beetje icky at first, maar went snel en het effect is top. Zo heb ik een groot pompflacon staan van de Cure Natural Aqua Gel (die ik nooit heb gereviewd want bad blogger, enzo). Anderzijds ben ik gecharmeerd door het bubble mask concept, wat ik vaak terugzie in Korean skincare en waar ik eerder al over schreef (Garancia Bal Masqué des Sorciers). Deze Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling is een combinatie van die twee dingen, met als derde asset dat hij hydrateert.

Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling

Korean skincare is bekend om z’n vele stappen en uitgebreide routines. Dit productje kan het echter prima vinden in een bondige routine. Met andere woorden: deze multitasker is the lazy girl’s K beauty treat. Je behandelt hem als een maskertje, maar omvat eigenlijk een paar stappen in één handeling. Hij graaft diep in de poriën en brengt vuil en onzuiverheden naar de oppervlakte, maakt het vuil en dode huidcellen los, hydrateert ondertussen de huid en verrijkt ze met hyaluron voor een propere, zachte, voller en dus ook jonger ogende huid. Het gel-masker is dan ook aangeraden voor de oudere en/of drogere en combinatie huid. Lees: ideaal voor yours truly (jawel, ik heb ondertussen de eerste rimpels en grijze haren ontdekt).

[striped]formule[/striped]

Geformuleerd met o.a. meerdere melk- en fruitzuren waaronder voornamelijk Carica Papaya Fruit Extract (gekend om z’n enzymen – papain and chymonpapain – die op een zachte manier dode huidcellen verwijderen), Sodium Hyaluronate (de kleine vorm van hyaluronzuur die de huid makkelijk penetreert en vocht vasthoudt voor een plumping effect tegen rimpels) en Triticum Vulgare Seed Extract (lees: tarwe-extract rijk aan vitamines D en E). Bevat ook parabenen (Methylparaben) en parfum wordt vermeld als laatste ingrediënt.

[striped]gebruik[/striped]

misshastapjes

1/ De gel brengt transparant aan op een droge, schone huid. 2/ Er vormen zich bubbels. Wacht tot ze allemaal terug verdwijnen. 3/ Rol de gel over de huid, je rolt dode huidcellen los. 4/ Afwassen met lauw water, afnemen met een nat washandje.

Je gebruikt dit product als een masker, dat wil zeggen dat je zorgt dat je huid schoon is (dit is geen demaquillant, people) en droog. Je brengt de gel aan in een transparante laag (1) en wacht tot bubbels zich beginnen te vormen (2). Dit kan tintelen en kietelen, hangt er beetje vanaf hoe gevoelig je bent. Ik vind het een grappig gevoel… Wacht tot de bubbels verdwenen zijn en begin de huid zacht te masseren. Door de beweging zal de gel de dode huidcellen van je huid rollen (3) en op die manier peelen. Neem af met lauw water (ik gebruik een doorweekt washandje). De huid is schoon, voelt zacht en gehydrateerd aan. Ga verder met jouw volgende skincare stappen (essence, serum, moisturizer, …).

kort

[icon]brook-icon-grin[/icon] schone, volle huid als resultaat
[icon]brook-icon-grin2[/icon] relatief korte handeling met groot effect
[icon]brook-icon-smiley[/icon] nieuw en grappig concept

[icon]brook-icon-smiley2[/icon] luchtdichte, gebruiksvriendelijke verpakking
[icon]brook-icon-smiley[/icon] budgetvriendelijk voor import & A brand
[icon]brook-icon-neutral2[/icon] niet overal verkrijgbaar: geen in-store testen mogelijk


([icon]brook-icon-grin[/icon] Honeysu.com vermeldt de volledige ingrediëntenlijst per product.)

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
verkrijgbaar bij Honeysu.com
€24,90 / 100ml

samples

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comments

  1. 6 jaar ago

    Damn, je maakt me echt wel benieuwd nu!

  2. 6 jaar ago

    Dat ziet er een super praktisch masker uit! Inderdaad wel spijtig dat er geen in-store testing is, want met mijn supergevoelige huid zou ik eerst wil testen of ik geen eczeem ervan krijg… :(xo
    Noor