Mini shoplog + mini review: MNY

Ongeveer een week geleden was ik dan eindelijk nog eens in NL geraakt.  Ik moest dus gewoon even de Etos binnen voor wat MNY!  De afgelopen weken is daar namelijk zoveel rond te lezen geweest en dat had me nieuwsgierig gemaakt. Dus toen ik voor het – verbazend kleine, eigenlijk – rek stond met de MNY make-upjes laadde ik m’n mandje vol. Kinda.
Ik koos voor producten waarvan ik weet dat ik ze vaak gebruik en voor kleuren waarvan ik weet dat ze me staan. Saai? Wellicht.  Maar de laatste tijd ben ik even niet into experimenteren.  Hoewel dat aan die kleine prijsjes zeker geen probleem hoeft te vormen, worstel ik vooral met het aspect ‘tijd’:  ik ga geen blauwe gloss of gele oogschaduw dragen naar het werk om obvious reasons*.  En die MNY spullen moesten natuurlijk getest! 

MNY is het budget zusje van Maybelline New York.  De lijn mikt vooral op jongere meiden, wat naar mijn mening vaak een synoniem is voor craptastic, slecht gepigmenteerde rommel. Vandaar dus dat ik niet kon wachten om er iets van te testen.  Benieuwd naar mijn mening over deze paar dingen?  Lees dan vooral verder …

Ieniemienie

Het eerste wat opvalt,  in de winkel al,  is de grootte van de verpakkingen. Of zal ik zeggen de kleinheid?  Het doosje van de oogschaduw is 3,5cm x 3,5cm. De lipglosstube is geen 9cm.  Het eigenlijke flesje van de nagellak is kort en smal. Tja, die kleine prijs moet natuurlijk ergens vandaan komen …

De hoek van de camera zorgt voor optisch bedrog, maar
het uiterste punt van de verpakking raakt wel degelijk de 0.

De producten

Oogschaduw mono in 525

Pretty pretty paars …

De oogschaduw is niet matte en niet shimmery – een beetje te vergelijken met de Veluxe Pearl formule van M.A.C.  De pigmentatie van deze kleur zit heel goed, maar ik moet toegeven dat ik in de winkel een paar swatches maakte en dat de pigmentatie bij andere oogschaduws niet altijd heel goed was. Van deze 525 dus wél.
Voorts blend hij lekker makkelijk.  Hij blijft echter niet bijster lang 100% goed zitten. Laat ons zeggen dat ik er de werkdag mee door kom en dat hij çava is voor een feestje,  maar het is zegmaar geen day-to-night oogschaduw.  Toch kan ik niets anders zeggen dan dat dit een fijn poedertje is voor €2.49.  Heb alleen niet de neiging ze met het dozijn in te gaan slaan ofzo.

Lipgloss in 365.

Check die gouden glimmer in de gloss!  Heel subtiel. Deze doet me een beetje denken aan M.A.C.’s Nymphette maar dan donkerder en iets meer oranje. De formule is dan weer niet echt vergelijkbaar. De MNY gloss is dunner en minder kleverig. De dekking is veel minder dan een M.A.C Lipglass en hij houdt ook niet zo lang. Ergens logisch als je deze producten vergelijkt qua prijs.
Maar voor een lipgloss van €2.99 is deze absoluut niet slecht. Doe er vijf euro bij en dan vind ik hem z’n prijs nog steeds waard!  Zeker een aanrader dus. Ik wil alvast meer kleuren …

Nagellak in 249 en 757.

Van de nagellakjes krijgen jullie nog een NOTD te zien met bijbehorende info over hoe ze lakken en (al dan niet) chippen.

Swatches!

Ik weet met zekerheid dat MNY ook naar België komt. Misschien zelfs nog eind dit jaar … Spannend!

Heb jij iets van MNY?

* Ok, ok, ik geef toe… Op het moment dat ik dit schrijf heb ik een knaloranje lipstick op. Misschien had ik wel een beetje dapperder kunnen zijn toen, in die Etos! xD

Meer Joliette

16 Comments

 • 7 jaar ago

  Heb nu ook spijt dat ik geen blush mee heb genomen. Maar vond ze echt ZO klein …

 • 7 jaar ago

  Ja, mij ook! Ik heb Nymphette en zie dat het niet helemaal hetzelfde is (eigenlijk heel anders) maar krijg ook dezelfde vibe. Heel mooi glosje, vond ik het <3

 • 7 jaar ago

  Leuk!

 • 7 jaar ago

  Die lipgloss heb ik ook, echt een heel mooi kleurtje!

 • 7 jaar ago

  Mooie producten heb je gekozen! De lipgloss in de kleur heb ik ook! Vond hem ook wel iets hebben van MAC Nymphette / NARS Orgasm (wat dupes zijn, trouwens!). Nu heb ik dus drie een beetje dezelfde glossjes… Haha!

  De groene nagellak is ook purdy!

 • 7 jaar ago

  ik heb ook een oogschaduw maar er zitten helaas echt dikke glitters in :( en zo’n lipgloss heb ik ook in een mooie rode kleur die vind ik ook heel mooi! en de blushes daar ben ik ook wel tevreden over :D

 • 7 jaar ago

  MNY is een fijn merk! Heb er verschillende producten van.

 • 7 jaar ago

  Heel erg leuk! Ik hoop ook dat ze snel naar belgië komen, de lipglossjes interesseren me namelijk wel!

 • Ik vind het wel tof dat MNY ook naar België komt!

 • 7 jaar ago

  Mooi! Vooral ook de oogschaduw!

 • 7 jaar ago

  mooi die groenige nagellak!

 • 7 jaar ago

  Ik heb ook deze lipgloss, heel mooi :yey:

  X Ilja

 • 7 jaar ago

  wat leuk dat ze nu ook naar Belgie komen!

 • 7 jaar ago

  het groene lakje en de lipgloss zien er echt wel mooi uit!
  hehe, met een Kipling meetlatje… natuurlijk! ;)

 • 7 jaar ago

  Ik zou echt zoooo blij zijn als MNY naar België komt :love:

 • Sannepan
  7 jaar ago

  Fijne cosmitica heeft mny!

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close