Menu & Search

Mind: The lost art of giving a fuck

"Hoe kan je bezig zijn met zoiets frivools als beauty terwijl de wereld brandt? Wil je niet iets ... ik weet niet ... nuttig doen?!"


Wanneer ik dit typ, is het donderdag 21 juni, half negen ’s ochtends. Het stormt. Mijn Twitter timeline is nog aan het bekomen van het Trump-nieuws van gisteren. De radiowekker maakte me daarstraks wakker met cijfers over seksuele intimidatie, goedemorgennn! (edit/ Van de leeuwin was toen nog geen sprake. </3 Later vernam ik ook het nieuws van de 25% exportrechten op make-up uit de USA vanaf 22 juni.) Maar bon, ik ben een kopje koffie / much needed hug-in-a-mug verder en aan de dag begonnen.

Er staat veel op de planning vandaag, qua productie. Veel make-up. Skincare. En ik wil iets rond haarverzorging doen. Ik heb er zin in.

Hoe kan je bezig zijn met zoiets frivools als beauty terwijl de wereld brandt? Wil je niet iets … ik weet niet … nuttig doen?!

De vlieger stort neer en de zuurstofmaskers zijn uit het plastiek plafond geklapt. Ik pak de gele lifeline boven me beet en elastiek ‘em rond mijn hoofd. Adem in. Klaar om mijn buur te helpen hetzelfde te doen. Klaar om te doen wat het ook is dat er nu moet gebeuren.

Deze tijd vorig jaar, tuimelde ik dieper en dieper in het grote zwarte gat dat depressie heet. Ik gaf heel veel fucks om alles, maar kon de energie niet meer opbrengen om me te maquilleren. Mijn depressie knabbelde steeds meer van mijn zelfzorg weg en verslond tenslotte op een doffe, geklitte haar na, alles. Ik heb beroep moeten doen op anderen voor dat zuurstofmasker.

Mijn beautyrituelen zijn mijn kompas. Mijn noorden de manifestatie van een hoopvol, optimistisch ego in een comfortabel lichaam. Ik wil nooit meer zo lang zo stuurloos zijn. Deze jet ain’t going down.

Onderschat zelfzorg niet. Nooit. Zorg voor jezelf. Zorg voor de ander. Vertrouw anderen de zorg voor jou toe. We’re in this together.

Ik ga vandaag mijn ding doen. Er staat veel op de planning vandaag, qua productie. Veel make-up. Skincare. En ik wil iets rond haarverzorging doen. Ik heb er zin in.

2 Comments

 1. 4 jaar ago

  Fijn dat je dit durft te schrijven, en fijn ook dat je op anderen hebt durven beroep doen, en ook dat je er terug zin in hebt!! Dikke knuffel xx

  • 4 jaar ago

   Dikke knuffel terug. <3 :)

   Ik voel dat ik dit moet schrijven. Beetje stating the obvious is soms nodig, haha! De olifant in de kamer tackelen enzo. ;)