Menu & Search

Mind: expect sadness like you expect rain

Over voelen, Nayyirah Waheed en aprilse grillen.


gedicht: NAYYIRAH WAHEED

Even realtalk. Omdat ik vermoed dat je hier, naast mijn lipsticktips en interieurinspiratie, misschien ook wel wat aan hebt. Dat mijn crash one for the team was en de lessen die ik eruit geleerd heb van algemeen nut.

Na heel lang de meest standaard vraag ter wereld te hebben gevreesd (“Hoe gaat het me je?” of het typisch Antwerpse “Yoe, çava?“), ben ik nu niet meer bang wanneer ze aan mij wordt gericht. Het gaat goed met mij! Dat is enorm zalig om te kunnen zeggen, vooral omdat ik het meen. Op sommige dagen – zoals vandaag, yup – gaat het iets minder goed. Ik weet niet waarom, maar dat is ok.

Wat ik vooral niet moet doen, weet ik nu, is panikeren. (“Ohnee, shit, wat heb ik gedaan; wat is er mis; wat moet ik nu doen want hoe de fuck vind ik de oplossing voor een probleem dat ik niet kan definiëren?!“) In plaats van mezelf niet toe te staan me minder-dan-ok te voelen en de basis van het probleem te zoeken om het zo efficiënt mogelijk op te lossen, kan ik mezelf eenvoudigweg mijn gevoelens laten voelen. The good, the bad én the ugly.

Dus dit is er eentje voor iedereen die teleurgesteld is in zichzelf wanneer het wat minder goed gaat. Je bent aan het vechten tegen de natuur, en iedereen-en-hun-mama weet wie er gaat winnen, chickadee. Plan een theekransje met jouw intuïtie – mediteer, lees meer Nayyirah Waheed gedichten, kijk Innsae, … – en face it like a (wo)man: feel all the feels! Ze zeggen niet zomaar dat een potje huilen oplucht.

[hygge_icon icon=”bullhorn”] [hygge_icon icon=”smile”]

P.S. Soms kan je met de beste intenties alle moeite van de wereld doen om er bovenop te komen, maar wil het lichaam gewoon niet mee. I’ve been there.  In dat geval doe je er goed aan dit te melden bij jouw huisarts, dan bekijk je de situatie samen verder.

P.S.S. Stopt het maar niet met regenen, of moet je echt eens even (anoniem) praten? Geef een belletje aan Teleonthaal op het nummer 106 (voor België).

2 Comments

  1. 4 jaar ago

    Fijn te lezen dat het goed met je gaat!! <3