Menu & Search

Mijn skincare routine du jour

Als alles volgens plan verloopt – geen nachtelijke escapades, geen monsterlijk vroege quick fixes wanneer op logeren, … die dingen – dan heb ik wel een skincare routine. Die sluipt er gewoon in, weet je wel? Gelukkig. Want als beautyblogger is de verleiding groot om elke dag wat anders op je gezicht te smeren. Alleen wordt je huid daar nu niet bepaald gelukkiger van. (Stresspukkels? Had them!) Vandaag kort iets over mijn skincare routine. 

Ik haal mijn make-up er ’s avonds af met mijn Shu Uemura High Performance Balancing Cleansing Oil of Demak’up miscellaire lotion (standaard naast mijn bed, these days). Vervolgens haal ik een watje gedrenkt in Dermalogica toner (Multi-active Toner in de badkamer, Ultra Calming Mist in de slaapkamer) over mijn gezicht en breng ik mijn Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate aan afgewisseld met Dermalogica Overnight Repair Serum.

’s Ochtends gebruik ik mijn Shu olie opnieuw. Weer gevolgd door de Dermalogica Multi-active Toner. Dan een dunne laag Effaklar K van La Roche Posay op probleemzones en ongeveer twee x per week over mijn hele gezicht. Omdat het product wonderen doet voor onzuiverheden maar mijn droge huid niet genoeg voedt, smeer ik nog een beetje van Philosophy’s heerlijke Hope in a Jar (voor de normale en droge huid).

In het weekend of op momenten dat ik er echt zin in heb en mijn huid er nood aan heeft, leg ik een maskertje. Ik ben er een aantal aan het uittesten, maar favoriet nu is de Rexaline Hydra-Shock. Het resultaat is een vollere, mooi gehydrateerde huid en het effect blijft echt lang nazinderen.
Een nachtmasker? Ook één keer in de week. Het Sampar Masque Gomme de Nuit heeft wat tijd nodig gehad om me te overtuigen. De eerste twee keer had ik de indruk dat ik er – horror – pukkels van kreeg. Maar ik bleef het af en toe gebruiken en tegenwoordig reageert mijn huid er super op. Moet iets anders geweest zijn, of misschien een foute combinatie met andere producten … Whatev. Het werkt, nu. Het geeft een milde peeling en je wast het er ’s ochtends gewoon af.
De Dermalogica Power Rich gebruik ik in kuren, ook ’s nachts. Het gaat huidveroudering tegen en de peptides zorgen voor een mooie, frisse huid bij het ontwaken. Ik gebruik hem wanneer mijn huid een beetje dof is (een Coronaatje te veel ofzo #oeps) en it works a charm.

Ik was recentelijk op de sukkel met mijn verzorging. (Dipje. Shit happens.) De combinatie van deze producten zorgde in een paar dagen tijd voor opklaring en vandaag werd ik alweer wakker met een mooi huidje. Long time no see! Dus hmmm, ik dénk dat ik nog even bij deze routine blijf.

verkrijgbaar
Kiehl’s Lombardenvest 80, Antwerpen | Senteurs D’Ailleurs
Shu Uemura Huidevetterstraat 34 – in de passage – Antwerpen
Rexaline | Sampar exclusief bij Planet Parfum
Philosophy exclusief bij Ici Paris XL
Dermalogica check website voor adressen
La Roche Posay bij de apotheker

P.S. Wie op de links heeft geklikt zal gemerkt hebben dat sommige van deze producten en ik wayyyy back gaan. Hey, als je iets goeds hebt moet je het houden. Dus voila. Waaruit bestaat jouw routine?

18 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 9 jaar ago

  Waar heb je dat Rexaline Hydra-Shock masker gehaald? Ik hoorde eerder al dat deze echt het proberen waard is.
  & God wat schrijf jij goed!

  • 9 jaar ago

   Rexaline is te koop bij Planet Parfum.

 2. 9 jaar ago

  Ik ben ook fan van de Dermalogica producten!

 3. 9 jaar ago

  Ola, dat flesje van Kiehls wil ik nu ook wel!

 4. 9 jaar ago

  Mooie routine, ik moet eerlijk bekennen dat ik hem ’s avonds nog wel eens vergeet. Slecht want juist dan moet alles eraf.
  Ben nog opzoek naar een goede reiniger dus misschien toch maar eens kijken naar de Shu Uemura.

  • 9 jaar ago

   Jaaaa, ’s avonds alles eraf halen is superbelangrijk! En dan voeden. ’s ochtends beschermen.
   Maar eh, ik sla ook wel eens een avond over hoor. Niet zo goed maar ’t happens. Maar in de ochtend smeren doe ik altijd, anders trekt mijn gezicht de hele dag.

 5. Annelien
  9 jaar ago

  Ik had die micellaire lotion van demakup ook, maar pijn dat die deed op m’n huid! Dan maar overgeschakelt naar bioderma. Ben sowieso meer van de french pharmacie :’)

 6. Ik ben al lang benieuwd naar de skincare van kiehl’s, nu ben ik helemaal verkocht.

 7. 9 jaar ago

  Grappig dat je zowel Shu gebruikt als Demakeup hihi! Qua prijs érg verschillend, maar toch leuk om te horen dat het je allebei goed bevalt :)
  Leuk om te zien!

 8. 9 jaar ago

  Die oogcrème van Kiehl’s is the best :)

 9. Caro
  9 jaar ago

  Mijn routine: facewash van Louis Widmer voor de gemengde huid, tonic van Cliniques 3-stappenplan, Idealist van Estee Lauder als serum en dan dagcrème: afwisselend Vichy Normaderm Anti-age en Cliniques Superdefense. Voor de beginnende oogrimpeltjes een zalige crème van Sisley die ik gelukkig cadeau kreeg :)

 10. 9 jaar ago

  Ik ben wel benieuwd naar de calming mist van Dermalogica, zelf heb ik niet echt een routine al zijn het wel allemaal producten voor de droge/gevoelige huid.

 11. 9 jaar ago

  love the new lay-out :)

 12. 9 jaar ago

  Mooie routine, en allemaal heel kwalitatieve producten! Ikzelf gebruik vooral La Roche Posay om te reinigen, en Biotherm als skincare.

 13. 9 jaar ago

  Mooie producten ! De Shu oil ga ik toch es halen bij mijn volgend bezoekje aan Antwerpen.

 14. 9 jaar ago

  Ik las al ook al een review van de sampar Noctural Rescue Mask op Nails and Cupcakes en ik denk dat ik hem gewoon ga proberen. Ik heb de laatste tijd veel last van een vettig huid en Isabelle vertelde me dat de Sampar daar echt goed werkt.

  Ik doe helaas niet echt veel aan skincare… Gewoon reinigen na het gebruik van make-up. Ik probeer wekelijks wel eens mijn Herborist T’ai Chi Mask (http://ladymade.blog.com/2012/09/05/ying-yang-maskertje/) aan te brengen om eens diepgaand te reinigen. Meestal gebruik ik enkel maar iets wanneer ik het nodig vind. Bijv mijn huid trekt dan gebruik ik een nachtcreme maar niet op dagelijkse basis.

 15. 9 jaar ago

  Als je deze beu bent en iets nieuw wilt proberen, je weet me te vinden!
  Ik wil wel zo een Shu bus met tekening hmm, de mijne is maar gewoon.