Mijn nagelroutine: hoe ik m’n nagels verzorg

Mijn nagelroutine: hoe ik m’n nagels verzorg

Ik krijg al eens mailtjes met de vraag hoe ik mijn nagels in goede conditie hou. Nu heb ik gewoonweg wel geluk en zijn er meer dingen die meespelen dan verzorging (genen, goede voeding, algemene gezondheid van je lichaam, e.d.) en aan die dingen kan je niet altijd wat doen. Maar het is waarschijnlijk wel even zo tof om mijn nagelroutine met jullie te delen. Dus bij deze. Hou je vast aan de takken van de bomen, want het is een beetje rock & roll …

>>Lakken :

Ik lak mijn nagels altijd, dus het eerste wat ik doe is mijn nagellak verwijderen. Dat doe ik bij voorkeur met de verzorgende nagellakremover pads van Etos of milde dissolvant van Diadermine. Vervolgens was ik mijn handen met een random zeep. Op een doordeweekse dag ga ik dan gewoon verder door het aanbrengen van een basecoat – liefst O.P.I.’s Natural Nail Base Coat, droogt supersnel – en met een kleurtje. Ik ben niet bijster experimenteel met merken en draag vooral : O.P.I., Essie, Diamond Cosmetics en Hérôme W.I.C.

>>Vijlen :

Ik heb al allerlei dingen gebruikt om m’n nagels te vijlen, maar uiteindelijk grijp ik steeds terug naar de goedkoopste vijlen van bij de Kruidvat. Ook de buffervijlen van H&M zijn mijn grote favoriet. Deze roze/grijze heb ik nu echt al een jaar ofzo en ze doen nog steeds heel goed hun werk. Ze kostten me samen nog geen €3! Een glasvijl is ook heel fijn, maar de vijltjes met print vind ik net iets meer fun. Bovendien vijlen ze grover en dus sneller – dat komt me goed uit want ik vind het altijd een karwei, dus hoe sneller hoe beter!

Je hebt vast al wel ergens gehoord of gelezen dat je steeds in één richting moet vijlen. Dat heb ik heel lang gedaan en dat werkte perfect. Maar een paar maanden geleden heb ik ontdekt dat het voor mij persoonlijk eigenlijk niet veel uitmaakt voor m’n nagels, dus ik vijl gewoon in beide richtingen en heel snel. Zoals ik al zei: hoe sneller ik er van af ben hoe beter. Maar dat heb je niet van mij! Dat is namelijk écht not-done. Vijl maar gewoon braafjes in één richting …

>>Nagelriemen :

Dit is iets waar ik niet veel over kan vertellen: nagelriemen. Die zijn bij mij namelijk niet heel zichtbaar en blijven netjes op hun plek. Het enige wat ik doe is ze hydrateren met een cheapo nagelriemcrème van de Kruidvat. Niets niet achteruitduwen of *horror* afknippen. Maaarrr ze komen dan ook helemaal niet op m’n nagels, dus misschien moet ik er gewoon mijn mond over houden vermits ik daar geen ervaring mee heb.
K, goed. Volgende stap !

>>Smeren :

Mijn gouden tip (en uh … enige tip) is het regelmatig insmeren van je nagels met vaseline. Ook hiervoor gebruik ik gewone vaseline van de Kruidvat. Als ik on-the-go merk dat m’n nagels droog worden dan smeer ik ze al eens in met Rosebud Salve – dat heb ik altijd wel in mijn handtas zitten – en dat werkt wonderen. Die van Kruidvat vind ik alleen fijner omdat die niet zo shiny is en het dan niet opvalt dat je met vaseline op je nagels loopt. Want dat valt niet altijd even populair bij collega’s en medestudenten, namelijk …

>>A little extra :

Heel af en toe neem ik een nagelbadje met de Koh Purifying Nail Bath bolletjes. Ik heb niet de indruk dat dit wonderen doet voor m’n nagels (ze zijn dan ook altijd in goede conditie) maar het voelt zo luxueus, weetjewel.

Voorts kan ik alleen nog maar vertellen dat je een lengte moet zoeken die voor jou wérkt. Als ik mijn nagels heel kort houd, dan breken en splitsen ze heel gemakkelijk, maar wanneer ze lang zijn kan ik er een blikje cola mee opendoen. Bizar, maar waar. Dat heeft denk ik iets te maken met wat je al dan niet doet met je handen – als ze lang zijn ga je misschien voorzichtiger met dingen om. Zoiets.

Zo, dat zijn zowat al mijn ‘geheimen’. Hopelijk zijn jullie nu niet té teleurgesteld door mijn onorthodoxe nagelroutine. Zoals ik al zei: ik heb gewoon geluk met m’n nagels.

30 Comments

 • 7 jaar ago

  Leuk!
  En erg handig!

 • 7 jaar ago

  Ik heb van anderen al heel veel goeds gehoord over Trind. Misschien een optie?

 • 7 jaar ago

  Mooi lijstje! Die nagelcreme lijkt me wel wat!
  En wat van die vaseline wist ik niet, ook maar eens uitproberen!

 • 7 jaar ago

  Jouw routine lijkt heel erg op die van mij, maar helaas blijven mijn nagels maar zwakjes en splijten ze.

 • 7 jaar ago

  leuk om het lezen! kunnen we ook jou perfecte nagels krijgen!

 • 7 jaar ago

  Eigenlijk doe ik helemaal niet zo heel veel met m’n nagels -shameonme-. Ik bijt nu sinds een maand geen nagels meer en ze zijn best slap. Ik moet echt wat meer aan nagelverzorging doen, hahaha.

 • E
  7 jaar ago

  Ik heb moeilijke nagelriemen en sinds kort gebruik ik de cuticle remover van Trind, wondermiddeltje!!

 • 7 jaar ago

  Leuk artikel! Je hebt echt wel mooie nagels, ik ga je artikel nog eens bestuderen en zien of jouw routine bij mij ook helpt ;)

 • 7 jaar ago

  Heb ik ook lang gedaan! En heel soms geef ik ze nog een maskertje met een mengeling van olijfolie en citroen. Maar daar ben ik meestal te lui voor en vaseline uit een potje komt me dan beter uit. Maar inderdaad een hele goede tip! Makkelijk om na het koken even op je nagels te smeren :)

 • 7 jaar ago

  Water en zeepsop zijn verschrikkelijk voor je nagels … Die van mij drogen echt in no time uit. Dus smeren, smeren, smeren! Veel meer kan je vrees ik niet doen (tenzij handschoenen ofzo).

 • 7 jaar ago

  Ik smeer ze gewoon tijdens de dag in, soms een paar keer. Zoals je balsem op je lippen smeert smeer ik die ook op mijn nagels :) Nagellakvrije dagen heb ik niet, nee. Ze zijn echt altijd gelakt.

 • 7 jaar ago

  Veel succes met het afleren – ik weet hoe moeilijk het is. Wat ik j alvast kan aanraden: altijd je nagels mooi lakken (hoe meer moeite je er in moet steken, hoe makkelijker je stopt met bijten, haha) en iemand in je directe omgeving de opdracht geven om op je handen te slaan als je ze naar de mond brengt. Werkte bij mij heel goed :)

 • 7 jaar ago

  Zo te horen heb je erg makkelijke nagels. Ik niet hoor….. jou stappenplan + nog 4 stappen ofzo.

 • 7 jaar ago

  handig artikel, valt altijd weer wat van te leren..

 • 7 jaar ago

  Erg leuk artikel! Zelf ben ik helemaal dol op mijn glasvijl. Heb wel erg last van velletjes :(

 • 7 jaar ago

  Die disolvant is inderdaad goed :)

 • 7 jaar ago

  Om mijn nagels te verstevigen/beschermen, dep ik er een beetje olijfolie op. Werkt heel goed!

 • Roxanne
  7 jaar ago

  Leuk om te lezen! Die nagellakremover van Diadermine deed echt niks voor mij! Bah.

 • 7 jaar ago

  Oh, goed om te lezen.. ben sinds kort ook actief aan het verzorgen maar mijn nagels blijven bijzonder snel afbreken, helaas.. lange nagels zit er voor mij niet in :(

 • 7 jaar ago

  Ik dacht altijd dat je er ‘kweetnietwat’ voor deed om je nagels zo mooi en gezond te houden :-) En uiteindelijk is het supersimpel :-)

  Ik moet zeggen, sinds ik 2 maand in vakantie ben en dus ook meer tijd heb om werk in m’n nagels te steken zijn ze er spectaculair op vooruit gegaan, en mooi lang! Helaas denk ik wel dat dat mooie liedje niet zal blijven duren als ike terug ga werken en weer veel met m’n handen in water zal moeten zitten…

 • 7 jaar ago

  Acetonvrije pads en smeren, smeren, smeren; dat klinkt als mijn geheim. Een potje lanoline naast mijn bed werkt wonderen :yes:

 • nathalie
  7 jaar ago

  Je hebt geluk met zo een sterke nagels! Ik gebruik die dissolvant van diadermine ook. Het is de mildste die ik al gevonden hebt, droogt het minst mijn nagels uit. Hij jij een nagellakvrije dag tussen het afhalen van je nagellak en opnieuw lakken? Of wanneer smeer jij je nagels in met vaseline?

 • 7 jaar ago

  Ik heb nooit de puf om dit soort routines lang vol te houden. Dus uiteindelijk eindig ik toch weer met stompjes.. :yey:

 • 7 jaar ago

  Hehe kon net mijn routine zijn, doe precies hetzelfde!

 • Kelly
  7 jaar ago

  Ik heb ook het geluk dat ze super snel groeien en sterk zijn :D , ik heb het eens ‘getimed’ en in juist 1 maand zijn ze van kort naar super lang gegroeid! Mensen vragen me altijd of ik gelnagels heb hihi.

 • 7 jaar ago

  Geluk dat je zulke goede nagels al van jezelf hebt :D

 • Haha! Valt best mee, toch? Je hebt geluk dat je er geen tienstappenplan voor moet overhebben :-)

 • 7 jaar ago

  ik moet ze ook eens beter gaan verzorgen. Wel leuk om te lezen hoe jij dat doet.

 • linhtj
  7 jaar ago

  Ik wou dat ik ook zo’n geluk had ! Ik heb korte nagels en ik bijt er nog eens op ook, ik weet dat het niet goed is, maar ooit ga ik het afleren ;)
  wel heel leuk om eens te lezen hoe jouw nagelroutine eruit ziet

 • 7 jaar ago

  Oeh dat is dus het geheim naar je mooie nagels :) Ik gebruik ehm… niks :O

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close