Menu & Search

Mijn haar routine (du jour)

Door het jarenlange bloggen en de geweldige ontdekkingsreis door producten heb ik vooral veel geweldige haarproducten leren kennen. Vroeger vond ik een random shampoo uit de supermarkt vaak goed genoeg, maar nu? Ha! I think NOT … Zonder een blik op de ingrediëntenlijst en/of het prijskaartje voel ik gewoon het verschil. Op lange termijn, mind you! Want hoewel een supermarktshampoo vaak zijdezacht haar geeft – zachter dan een high-end shampoo, jawel – wordt het er op langere termijn een beetje zenuwachtig van. Dan weet het niet of het vet, zwaar, droog of kriebelig wil zijn. Ik wijt het aan een overdosis siliconen (glad- en zachtmakers) in combinatie met sulfaten (wat de boel doet schuimen). Met shampoo’s van bij de kapper heb ik dit veel minder. Mijn haar is minder ‘fake’ zacht en voelt meer als … tja, mijn haar. Op langere termijn zijn mijn lokken makkelijker handelbaar en de glans + zachtheid oogt en voelt natuurlijker.

Dus voila. Maar wat gebruik ik dan, nu? Laat ons zeggen dat ik geen vaste routine heb: het verandert naargelang het weer, mijn goestinkskes en natuurlijk de producten die ik wil testen voor de blog. Maar ik begin altijd bij mijn haar zelf: wat heeft het nodig?

1: Redken Color Extend Sun after-sun shampoo om mijn haar en vooral hoofdhuid te reinigen. Gebruikte ik vorige zomer ook vaak, altijd met de superzonnige periodes, en ben ondertussen aan de tweede fles.

2: Meestal daaropvolgend het bijpassende haarmasker, het Redken Color Extend Sun after-sun mask, dat ik gebruik als conditioner maar iets langer laat zitten. Wanneer mijn haar echt in extreem slechte conditie verkeert (zwemmen, uitgaan, airconditioning, …) doe ik er Redken Extreme Strength Builder masker op. Mijn go-to lifesaving masker het hele jaar door.

3: Wanneer ik uit de douche kom en een paar minuutjes heb rondgelopen met mijn haar in een handdoektulband – fashionable! – doe ik er twee pompjes olie in. Momenteel gebruik ik de L’Oréal Professionnel Mythic Oil voor gekleurd haar. Dan kam ik mijn lokken voorzichtig uit of laat ze zo drogen als ik niet gehaast ben en geen haardroger hoef te gebruiken.

4: Meestal droog ik met enkel de olie in mijn haar, maar de laatste tijd ben ik de Redken Duo Shield gel aan het testen en ik moet zeggen dat mijn haar daar wel blijer mee is. Vind het alleen zo stom omdat ik dan met zoveel spul in mijn haar loop, hoewel de gemiddelde vrouw veel meer shizz in d’r haar smeert. Ik skip mousse & spray.

5: Aangezien ik mijn haar om de drie dagen was, doe ik er wel elke dag opnieuw olie of serum in. De laatste tijd gebruik ik de Kiehl’s Strengthening and Hydrating Hair Oil-in-cream met avocado. Ruikt HEERLIJK en works a charm voor droog haar. Ook mijn fijne, steile blonde haartjes worden er mooi van en behouden hun luchtigheid. Dus whoop! #aanrader

Uiteraard bescherm ik mijn haar met een UV-spray of -mousse wanneer ik echt in de zon ga. Ben er een paar aan het testen en daarover snel meer!

Waaruit bestaat jouw haar-routine momenteel?

32 Comments

 1. 4 maanden ago

  In fact when someone doesn’t be aware ofafter that its up to other visitors that they will help,so here it occurs.

 2. 4 maanden ago

  We’re a group of volunteers and opening
  a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our
  entire community will be thankful to you.

 3. 4 maanden ago

  If some one needs to be updated with newest technologies then he must be go
  to see this web page and be up to date all the
  time.

 4. 4 maanden ago

  Very nice article. I definitely appreciate this site.Stick with it!

 5. 4 maanden ago

  You’ve made some really good points there. I checked on the
  net for more info about the issue and found most individuals will go along with your
  views on this website.

 6. 4 maanden ago

  This is a topic that is near to my heart… Best wishes!Exactly where are your contact details though?

 7. 4 maanden ago

  It’s going to be end of mine day, but before finish I am reading this impressive
  article to increase my knowledge.

 8. 4 maanden ago

  Greetings! Very useful advice within this post! It’s the little changes that produce the biggest changes.
  Thanks a lot for sharing!

 9. Sarah
  10 jaar ago

  Ik heb die RedKen Extreme Strength Builder ook staan, maar ik moet zeggen dat de Joico K-Pak Reconstructor echt STUKKEN beter is! Ruikt ook zalig, naar bananen en nog iets :) Heb ook de Intense Hydrator uit dezelfde range, echt een aanrader!

 10. Leuke haarspullen! Ik ben wel nog steeds niet zo fan van haarolies, ik gebruik nu de leave-in van Kiehl’s van op het persevent en hoewel hij wonders doet voor mijn hoofdhuid die zo niet meer verbrand, wodt mijn haar er wel erg vettig van!

  <3

 11. 10 jaar ago

  Ik gebruik nu de Kérastase Soleil of de L’Oréal Solar producten. En ja, die Kiehl’s crème is zoo fijn!

 12. 10 jaar ago

  Die mythic oil is idd heel fijn! Ook het serum van kerastase uit de crystal lijn is super fijn. Het is precies water maar doet zoveel voor je haar.
  Bij mij is het trouwens zo dat goedkopere producten mijn haar echt als touw maken en duurdere maken het handelbaar. Uitzondering zijn de wella pro series anti frizz producten :)

  • 10 jaar ago

   Ja, de Wella Pro Series spullen zijn wel fijn, zeker die voor shiny haar. De producten van Franck Provost voor shiny haar zijn supercheap maar werken top voor mijn zus.

 13. 10 jaar ago

  Ik gebruik totally andere producten, maar ik heb ook ander haar dan ’t jouwe.
  Maar deze producten doen wel wat voor jouw haar, want jouw haar is prachtig :yes:
  :love: your hair!

  • 10 jaar ago

   Thx! :D Heb een haat/liefde-verhouding met mijn haar, maar fijne productjes doen het vaker meer en meer naar liefde neigen, lol. ;)

 14. 10 jaar ago

  Ik gebruik supermarktstuff maar begin nu wel te merken dat dat weinig goeds doet voor mijn haar

 15. 10 jaar ago

  Ik smeer “ietsje” meer in mijn haar haha, ook al omdat ik wel voor mousse en ander spul ga. En omdat mijn haar het op zichzelf niet redt, vind ik :) Gisteren dat Redken Extreme Strength masker nog eens in mijn haar gesmeerd trouwens, heerlijk spul!

 16. 10 jaar ago

  Ik hou erg van Redken producten en ik ben al een tijdje de Kiehl’s Strengthening and Hydrating Hair Oil-in-cream aan het testen en ik ben er zoo tevreden over! Love it! xoxo

 17. 10 jaar ago

  Jij besteed duidelijk aandacht aan je haar! Het enige wat ik ’s morgens eigenlijk doe is m’n haar kammen en Osis Flat Liner in m’n pony spuiten en die dan stijlen (de rest van m’n haar valt uit zichzelf toch al zo steil als wat) en that’s it. Twee minuutjes werk dus. En verder bij het wassen altijd shampoo + conditioner en nadien mousse. Eén keer per week gebruik ik een voedend haarmasker dat ik een kwartiertje laat zitten.

 18. 10 jaar ago

  Ben zelf ook fan van het Extreme Strength Builder masker! En die leave in van dat gamma vind ik ook een aanrader. :)

  • 10 jaar ago

   Ja, absoluut! Dat is ook lang één van mijn favorietjes geweest toen mijn lokken nog lang waren! Gebruik hem nu niet meer zo. Misschien binnenkort weer, wanneer ik mijn haar terug vast kan/wil dragen. (Dotjes = yey!)

 19. Lot
  10 jaar ago

  Gebruik je af en toe de Hair Mayonnaise nog? Ik heb hem (haar) gekocht nadat ik er een artikel over las op je blog. Eén keertje gebruikt, kwijt geraakt tijdens een verhuis en ondertussen terug opgevist uit een verloren kartonnen doos :) Dat spul maakt mijn haar helemaal zomers, geeft het een beachy nonchalante look maar verzorgt sterk. Bedankt daarvoor!

  • 10 jaar ago

   Hey Lot, … Dat zal je gezien hebben bij een van mijn collega bloggers denk ik. ;) Heb zelf de Hair Mayonnaise nog nooit gebruikt.

   • Lot
    10 jaar ago

    Oh, hoe genant. Maar ik weet al hoe het komt: je hebt Jinny’s in de Dambruggestraat aangeraden en daar vond ik Hair Mayonnaise. My poor brain is letting me down… In ieder geval: wel een aanrader dus ;)

   • 10 jaar ago

    Maakt niet uit, doetdat van mij ook vaak. ;) & Staat nog op mijn shoplijstje. Misschien toch eens een pot halen, dan.

 20. 10 jaar ago

  ik gebruik momenteel de redken smooth lock :)

 21. 10 jaar ago

  inderdaad nummer 5 is een big hit!!! ook hier !

  http://www.mamajulesbrussels.blogspot.com

 22. Céline
  10 jaar ago

  Wow, leuk om te lezen. Zelf is mijn haarroutine vrij lang. Ik heb dan ook een serieuze bos krullen. Dus heb ik heel wat producten nodig voor verschillende dingen. Afhankelijk van hoe ik mijn haar heb.Heb nog getwijfeld aan die Mythic Oil, maar ben dan toch maar voor de Moroccan oil gegaan. Ben daar overigens super content van.
  Zou wel graag die oil-in-cream es testen van Kiehl’s. Maar eerst de andere producten opgebruiken die ik heb.

 23. 10 jaar ago

  Ik heb zelf geen ervaring met Redken maar je maakt me wel nieuwsgierig! Oh en die Kiehl’s oil-in-cream wil ik ook erg graag proberen!

 24. 10 jaar ago

  redken zijn zo super producten!

 25. 10 jaar ago

  Ik gebruik zelf graag Kérastase producten en altijd een haarolie, nu heb ik sinds mijn laatste kappersbeurt ook een Wella Professionals leave-in balm en die is ook zeker een blijvertje : )

 26. 10 jaar ago

  Mooie routine ! Ik merk ook wel dat high-end haarproducten mijn haar happier maakt dan supermarktstuff. De Redken Duo Shield lijkt me een interessant product.