Match made in heaven: M.A.C. Studio Tech & the Beauty Blender

Match made in heaven: M.A.C. Studio Tech & the Beauty Blender

Maak kennis met met twee producten die deel uitmaken van mijn dagelijkse routine: de M.A.C. Studio Tech foundation en de Beauty Blender. Vandaag een dubbele review, plus mijn toverformule voor een frisse, egale huid!

Sinds een week nu, heb ik een nieuwe foundation: M.A.C. Studio Tech, een compact foundation op minerale basis. Het was even zoeken naar de juiste kleur. In de Studio Sculpt heb ik een NW20 (roze tint) maar in deze foundation stond een NC20 (gele tint) me het best. De finish is heel natuurlijk. Niet supermat, geen shimmer maar een glowy finish die mijn huid egaal maakt zonder een masker-effect. Zo dekt hij minder dan de studio sculpt maar blendt ook beter met mijn huid waardoor ik het resultaat veel natuurlijker vind. Daar komt bij dat ik de indruk heb dat hij de hele dag fris en hydraterend aanvoelt – heel bijzonder en past gewoon 100% bij mij, deze foundation.

Ik breng hem niet aan met het sponsje dat in de verpakking zit, maar met mijn geheime wapen: the Beauty Blender. Dat is een roze eivormige make-up spons waarmee ik mijn foundation ‘stempel’. Ik spatel een beetje foundation uit de pan op mijn hand en neem het op met de spons (of als de BB fris gewassen is duw ik hem recht in de pan) om vervolgens de spons op mijn huid te drukken, telkens opnieuw tot mijn gezicht een egale kleur heeft. Door deze manier van aanbrengen ontstaan er geen strepen, wordt het product goed in je huid gewerkt en krijg je een airbrush/photoshop effect. Heel mooi.

Het viel me in het verleden echter op dat de BB foundation opslorpt als een gulzige dronkaard. Daarom dat ik het een beetje lastig vond om hem te gebruiken met een hele vloeibare foundation. (Hey, je bent gierig of je bent het niet.) Maar zo’n compact foundation is er super voor. En een sponsje is super voor compact foundation. Dus voila: een match made in heaven!

Jaja, had hem al een keertje gebruikt voor hij op de
foto ging. Ik kon gewoon niet wachten op daglicht!

M.A.C. Studio Tech foundation

pluspunten:
– natuurlijke finish
– dekt genoeg om oneffenheden weg te werken, maar geeft geen masker-effect
– voelt zacht en fris op de huid
– geeft een gevoel van hydratatie

minpunten:
– werken met een spateltje is voor sommigen misschien een gedoe

prijs/kwaliteit: Ik heb er zo’n €30 voor betaald geloof ik.  Dat vind ik zeker een ok prijs voor een product dat zo goed bij me past en dat ik elke dag gebruik.

conclusie: Een aanrader voor dames die net zoals ik een vochtarme/droge huid hebben en moeilijk een foundation vinden die er natuurlijk uitziet maar toch voldoende dekt en een fris gevoel van hydratatie geeft.

The Beauty Blender

pluspunten:
– photoshopt je huid
– ligt makkelijk in de hand
– werkt snel en makkelijk
– heeft een brede (foundation) en een smalle (concealer of oogschaduw) punt
– werkt ook super voor crème-oogschaduw of -blush

minpunten:
– slurpt vloeibare foundation op
– je krijgt hem nooit meer 100% foundationvrij
– heeft tijd nodig om te drogen na een wasbeurt

prijs/kwaliteit: Op Boozyshop kost hij €12,95 – behoorlijk budgetproof voor zo’n handige tool, me thinks!

conclusie: Een heel handig sponsje om je foundation mee aan te brengen, maar je kan het nog voor veel meer gebruiken. Echt een must-have!

De Studio Tech foundation is te koop bij M.A.C. counters en de M.A.C. Store. De Beauty Blender is on-line te koop bij o.a. Boozyshop.

Meer Joliette

13 Comments

 • 7 jaar ago

  Ik geloof dat ik er ook maar aan moet gaan geloven! Lees er zoveel goeds over!

 • 7 jaar ago

  Zien er beide fijne producten uit! De beauty blender wil ik zelf ook al een tijdje :)

 • 7 jaar ago

  klintk als een fijne combo!

 • 7 jaar ago

  Handig!

 • 7 jaar ago

  Ik red me opzich prima met mijn kwasten, maar als ik al die lovende reviews over de beautyblender hoor!

 • 7 jaar ago

  die studio tech klinkt perfect voor me, hmm… misschien toch maar ’s gaan aanschaffen. En en passant de beautyblender in huis halen ;)

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed die foundation!
  Die blender ook, maar ik ben wel blij met mijn routine qua foundation! :$

 • Caro
  7 jaar ago

  dat lijktj me wel iets voor mij:)
  alleen heb ik daar niet echt het budget voor ^^
  echt leuke review van ineens twee dingen :) zeker handig ^^

 • 7 jaar ago

  Dit is dus een foundation van MAC waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Heb er al verschillende gehad van MAC en altijd wel tevreden, maar ik heb wel wat dekking nodig op sommige plekjes èn heb een drogere lichte huid dus is het altijd goed zoeken naar de perfecte foundation.

 • 7 jaar ago

  Ik ga echt de beautyblender aanschaffen. Ooit. Als ik geld heb.

 • 7 jaar ago

  Ik heb beide producten in huis, maar ik heb het idee dat Studio Tech voor mij een beetje te droog is.. Misschien moet ik ‘m een keertje met een hydraterende primer proberen, want anders geeft hij echt een cackey effect. De Beauty Blender is trouwens inderdaad een goede spons om ‘m mee aan te brengen, beter dan welke kwasten dan ook :D

 • 7 jaar ago

  Goeie tip! Heb de Studio Tech ook, maar nog niet geprobeerd met de BeautyBlender! Ga ik zeker eens proberen!

 • 7 jaar ago

  Gotta love de Beauty Blender!

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close