Mag ik eens iets vragen … ?

Liefste lezer(es),

Joliette bestaat een jaar. Eh … een jaar en tien dagen, om eerlijk te zijn. Geen grootse verjaardag, want daar doen we niet zo graag aan. Maarrrr daar gaat het nu even niet om. Waar ik het wel over wil hebben zijn enkele kleine aanpassingen die we zouden willen doen.

Ach, who am I kidding, ze zijn alles behalve klein. Zo overwegen we na meer dan een jaar anoniem bloggen om ons gezicht op het internet te gooien. Maar wie weet vinden jullie dat helemaal niet nodig, of vinden jullie het zelfs gewoon leuker om deze blog te lezen van anonieme zusjes?
Wat ook al lang speelt is het idee om met een disclaimer te werken. Dat wil zeggen dat er bij elke review expliciet wordt gezegd of we het product gekocht of gekregen hebben. In Amerika is dat verplicht en het duikt op meer en meer Benelux blogs op. Dus vroeg ik me af of jullie dit belangrijk vinden.

Omdat dit geen aanpassingen zijn die we zomaar eventjes willen doorvoeren, wil ik via een poll kijken of jullie dit überhaupt belangrijk vinden. Nu, als er één ding is waar ik erg blij om ben dan is dat omdat jullie altijd eerlijk reageren op artikels en jullie mond durven opentrekken als je iets te zeggen hebt! Dus natuurlijk staan ook bij dit artikel de comments open voor wie graag iets meer had gezegd dan ‘ja’ of ‘nee’.

P.S.: De derde poll is uiteraard enkel voor Nederlandse lezeressen. Ik vraag dan ook vriendelijk aan de Belgische dames om deze over te slaan.

[poll id=”18″] [poll id=”17″] [poll id=”19″]

43 Comments

 • Andrea
  7 jaar ago

  alstublief :D

 • 7 jaar ago

  Oeh, een sfeertje … Nu ben ik benieuwd wat je bedoeld ;)

  Thx voor het compliment iig :love:

 • 7 jaar ago

  Leuk om te lezen :love:

  Ja, ik heb sowieso niet de intentie om elke dag m’n foto te publiceren ofzo (the horror!) maar gewoon een fotootje bij de ‘about’ pagina en af en toe een foto van een event/full face, …

 • 7 jaar ago

  Ik ben afgestudeerd (yey!), dus voor de studies moet het niet meer :)

  Bedankt voor het vertrouwen :love:

 • 7 jaar ago

  Tof, thx! En … aangename kennismaking, Lieke ;D

 • 7 jaar ago

  Aww, thx lieverd :bloos:

 • 7 jaar ago

  Thx, Sarah! :love:

 • 7 jaar ago

  Aanschouw: het dilemma :’)

 • 7 jaar ago

  Hahaha, ja BOYCOT de boel anders maar?! XD
  (& yey voor nieuwsgierigheid!)

 • 7 jaar ago

  :love: :)

 • 7 jaar ago

  Haha, thx voor het stemmen dames!

 • 7 jaar ago

  Misschien. Het zou misschien wel makkelijker zijn, inderdaad.

  & Thx, haha. Al verschillen we daar wel van mening ;) :love:

 • 7 jaar ago

  Bedankt! x2, haha ;)

 • 7 jaar ago

  Thx! :)

 • 7 jaar ago

  :love:

 • Yara
  7 jaar ago

  Ik heb Ja/Nee/Nee gestemd!

  het is me eigenlijk nooit echt ‘opgevallen’ dat jullie annoniem zijn, maar ik zou het wel leuker vinden om jullie gezichten te zien, en dan ook bij Joliette.be, niet alleen aan de Lay out te kunnen denken, maar ook aan diegene achter de site. ( als jullie het nog snappen :bloos: )

  maar die disclaimer, nah ik vind het niet nodig bij jullie, jullie komen zo oprecht over, en ik vind jullie site ook écht super, het heeft meer zijn eigen ‘sfeertje’ wat ik erg leuk vind!

 • Nathalie
  7 jaar ago

  Bij die disclamer pol zou ik graag nog de antwoordkeuze “Ik vind het niet heel belangrijk maar het mag wel vermeld worden” gezien :D
  Ik vind het geen big deal maar op de een of andere manier kijk ik dan bij sommige reviews toch anders tegen het product aan.

 • Lija
  7 jaar ago

  Gefeliciteerd met jullie verjaardag :D Ik wil even extra uitleg geven bij mijn antwoorden. Ik heb geantwoord dat ik het leuk vind als er een ‘gezicht’ bij Joliette komt. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet! Maar ik ben eerlijk gezegd wel nieuwsgierig :D Je hoeft geen look of the days ofzo te maken hoor, maar gewoon een stukje met een foto is wel leuk. Disclaimer is eigenlijk hetzelfde verhaal. Ben erg nieuwsgierig en alleen daarom ben ik benieuwd wat je krijgt en zelf koopt. Moet zeggen dat je dat er eigenlijk al wel vaak bij zet, dus zoveel verandert er dan niet eens. Die verkoopinfo maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Als ik wil weten waar ik het wil kopen, kan ik best zelf even google-en, kleine moeite :D Vind de site nog steeds geweldig, op naar de 2 jaar (en meer!).

 • 7 jaar ago

  Ik vind dat een disclaimer hier ook verplicht moet worden .. Hoe weet je als lezer anders ooit of de reviews eerlijk zijn? ( Niet dat je liegt hé! Maar het is objectiever als je weet dat het om een gekregen product gaat) Ik vind het anonieme aspect van Joliette wel iets hebben, maakt het ‘spannend’ :D

 • 7 jaar ago

  Ik vind het juist grappig dat jullie anoniem zijn. Dat voegt voor mij iets toe aan het blog. Disclaimer: graag. Wij doen het inmiddels ook en ik vind het prettig om dat soort informatie te verschaffen aan lezers. Zo krijgen die ook een beetje een beeld wat een blogger krijgt en/of koopt, zeker omdat er zoveel commotie over is geweest de laatste tijd.

  Tot slot, Nederlandse verkoop informatie, graag – maar ik ben dan ook Nederlandse ;)

 • 7 jaar ago

  Lijkt me leuk om er een gezicht bij te hebben :)

 • Andrea
  7 jaar ago

  Voor me is niet belangrijk dat je gezicht toon, ik vind het leuk om langs je page te komen voor je artikels.
  Dus als je anoniem wil blijven vind ik prima, je zei ook toen omdat te maken had met je stage studie of iets dergelijks.Laat een blog je toekomst niet beïnvloeden hoewel je hier Niks verkeerd doet.
  Tenzij je iemand bent als Rebecca Bloomwood (shopaholic books ) die in een firma welk waar je moet leren om met je geld om te gaan en feite teveel spendeer.

  Ook is de disclaimer niet nodig, als je reviuws eerlijk zijn en ons iets wil aanraden wat niet werk.

 • 7 jaar ago

  Nou.. hihi ook ik als bijna altijd lurker maar even reageren…
  Ik ben wel na bijna dat ik jullie volg (time flies!) benieuwd naar jullie vast prachtige snoetjes!

  Disclaimer hoeft van mij niet, joliette is in mijn ogen altijd eerlijk, en eigenlijk boeit het me ook niet heel erg of het gekregen of gekocht is.. It’s all about the info ;)

  En de 3e, JAAAAA, en ’t liefst met Amsterdamse verkooppunten! (heb ik er als beautyaddict ook wat aan)

  verder, GA zo door, ookal lurk ik meestal, joliette staat in mijn dagelijkse lijstje! :D

 • 7 jaar ago

  Ik vind dat je echt een heel mooi gezicht hebt (BlogTV :p) dus ik zou het super vinden om je gezicht ook op de site te zien :D

 • Barbara
  7 jaar ago

  Agree :yes:

 • 7 jaar ago

  Ik heb gestemd: Disclaimer; belangrijk…. gezicht laten zien; wel leuk maar niet per se nodig. ;-)

 • 7 jaar ago

  Ik heb bij de disclaimer question nee geantwoord, maar eigenlijk ligt m’n antwoord zo’n beetje tussenin.. niet dat ik het ‘heel erg belangrijk’ vind, maar ook niet dat ik het onnodig vindt, dat is meer iets wat je als blogger zelf moet bepalen vind ik :)

  voor de rest: GA ZO DOOR! I <3 Joliette ^^

 • strietje
  7 jaar ago

  Ik vind het leuk dat jullie anoniem zijn, dat maakt jullie blog net iets anders…
  Maar aan de andere kant vind ik lipstickswatches en zo wel beter uitkomen als je een full face ziet…
  Niet makkelijk!

 • 7 jaar ago

  Ik heb ja, ja, nee omdat ik vind dat er genoeg NL websites zijn om info over NL te geven. Ik vind dat je gewoon lekker bij BE moet blijven, dat maakt jullie site net zo anders.

 • sariitha
  7 jaar ago

  Wat ik soms echt mis als jullie een review schrijven is een foto van voor en na.
  Dus ja op de eerste vraag.
  Disclaimer is niet belangrijk, maar puur uit nieuwsgierigheid wil ik het wel weten ( niet dat ik twijfel over jullie eerlijkheid hoor, ben gwn te nieuwsgierig :p )

  Heb perongeluk op de laatste poll ‘nee’ gestemd ( had te laat gelezen dat het enkel voor onze cheesy buren was! ) :evil:

 • 7 jaar ago

  Ik heb gestemd!
  Bij gezicht een Ja! Lijkt me echt leuk om ’s fullface foto’s te zien van looks etc :D!
  Maar als jullie je daar niet fijn bij voelen moeten jullie dat natuurlijk niet doen :)!
  En bij Disclaimer een nee, dat vind ik niet zo nodig!
  En bij die laatste een JA! Omdat ik uit nederland kom haha :P!

 • W.
  7 jaar ago

  Ja, een gezicht lijkt me erg leuk. Bijvoorbeeld hoe jullie een make up look maken enzo.. Lijkt me erg leuk. Verkoopinformatie vind ik ook handig:)x

 • Anneleen
  7 jaar ago

  Op de eerste vraag heb ik ja gestemd. Niet dat het mij stoort dat de site geen ‘gezicht’ heeft (anonimiteit is jullie volste recht en ik zou goed nadenken of je echt wel je identiteit op internet wil gooien), maar eerder omdat ik bij foto’s van lipsticks, blushes, etc. liever een full-face foto heb. :cute:
  Joliette heeft volgens mij geen disclaimer nodig. Zoals veel dames hierboven vertrouw ik jullie volledig. Reviews komen altijd eerlijk over, met zowel negatieve als positieve punten.

  (P.S: van alle blogs die ik lees, vind ik die van jullie het leukste om te lezen! ;) )

 • Stephanie!
  7 jaar ago

  3 x JA!
  Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk zou vinden. :yey:

 • 7 jaar ago

  Ik vind het altijd leuk om te zien wie er achter de site zit, dus zou het wel leuk zijn om de gezichten achter Joliette te zien :) Zelf blog ik eigenlijk ook anoniem, dus ik versta het helemaal als je het niet zou willen doen!
  Een disclaimer is niet echt nodig, maar het is wel interessant om te weten wat je zelf hebt gekocht en wat je gekregen hebt. Nederlandse verkoopsinformatie is voor mij niet nodig aangezien ik in België woon, maar voor de Nederlanders zal het wel handig zijn :)

 • 7 jaar ago

  Ik heb eerst ‘ja, dat vind ik leuk’ gestemd – maar jullie moeten natuurlijk niets doen waar jullie je niet comfortabel bij voelen! Vervolgens heb ik ‘nee’ gestemd bij de disclaimer, mij kan dat niet zoveel schelen, zolang de reviews maar eerlijk en oprecht zijn.

 • Roxanne
  7 jaar ago

  Jullie hebben een snoetje dat in de spotlight hóórt, dames. ;) Die disclaimer vind ik voor Joliette niet zo belangrijk. Bij andere sites wél, omdat sommige reviews echt opvallend positief kunnen zijn tegenover andere, waar ik me dan ook vragen bij stel. Maar ik vertrouw erop dat jullie altijd eerlijk reviewen, of je het product nu krijgt of koopt. Al denk ik dat het misschien wel handig kan zijn om het toch aan te geven, zodat er zeker geen misverstanden ofzo kunnen ontstaan. (En wat in Amerika aan de hand is, zal hier ook wel volgen; hoef je je daar al geen zorgen meer over te maken). :)

 • Melissa
  7 jaar ago

  Op de eerste heb ik ja geantwoord, en op de 2de ook. Maar op de 2de heb ik niet ja gestemd omdat ik het echt belangrijk vind ofzo, maar vind het wel leuk om te weten, ben er soms wel benieuwd naar :D
  En nog gefeliciteerd natuurlijk:D

 • 7 jaar ago

  Ik heb het ingevuld. Succes! En… nog van harte gefeliciteerd met het eenjarig bestaan van Joliette! :)

 • 7 jaar ago

  Ik heb inderdaad hetzelfde al de bovenstaande dames gekozen!

 • 7 jaar ago

  vor mij ook ja nee jaa :D

 • Eva
  7 jaar ago

  Ik ben het volledig eens met Lee. Het zou leuk zijn om een gezicht op een naam te kunnen plakken en om eventueel een FOTD te zien van jullie make-up en kleding. De disclamer vind ik persoonlijk niet echt nodig omdat ik er zeker van ben dan jullie steeds oprecht reviews maken. Maar ik kan begrijpen dat dit voor sommige mensen interessant kan zijn om te weten of jullie een product hebben gekocht of jullie het hebben gekregen. Dus… keep up de good work… wat joliette echt echt een hele leuke blog om te lezen!

 • 7 jaar ago

  Ik heb ja/nee/ja gestemd ;) Ik vind je/jullie blog nu ook super leuk om te lezen, maar als het minder anoniem is zou ik het nóg leuker vinden (de chat was toen ook erg gezellig)! Op de disclaimer stemde ik ‘nee’, want ik geloof dat je/jullie ten alle tijden oprecht over iets zullen zijn, dus het maakt mij niet uit.
  En als laatste ‘ja’, omdat ik zelf in Nederland woon en het mij wel leuk lijkt!

  Ik wil vooral zeggen: Ga zo door met Joliette, want elke keer lees en zie ik de artikeltjes met plezier :yey:

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close