Menu & Search

M.A.C. brengt meer collecties uit op een jaar dan dat ik schoenen koop. Echt. Met vaste regelmaat BAM nieuwe limited editions, repromotes, speciale verpakkingen, en altijd dat ene uitverkochte product dat juist helemaal bovenaan jouw wishlist stond (verdomme!). Toen ik nog veel tijd had (lieve studenten, gelieve mij niet te lynchen, maar dat was toen ik nog naar school ging en ‘het echte leven’ een vrijdagse kater betekende en af en toe op de aan-knop van de vaatwasmachine drukken) volgde ik die nieuwe collecties op de voet. Nu ik oud ben en het te druk heb (met ‘het echte leven’, zijnde twitter-dates, verhuizen en instagrams maken van ALLES) not so much.

Er is wel één collectie waar het kind in mij elk jaar naar uitkijkt en dat is de comic-inspired reeks van vrolijke limited editions met versierde verpakkingen. Vorig jaar was er Archie’s Girls, de jaren daarvoor Wonder Woman, Disney Villains, Hello Kitty en Barbie … Dit jaar, lieve lezer, betreft het een in mijn bescheiden mening initieel nogal dubieuze collab met The Simpsons.

Toen bleek dat Marge op de verpakkingen zou staan, kon ik er mij nog enigszins in schikken. Vaaglijk. Het was pas toen ik deze Red Blazer lipglass in de handen kreeg geduwd dat ik dacht van hey … dees is stiekem nog wel tof…  Red Blazer is een mooie suikerzoete fuchsia gloss, mooi voor de (na)zomer en in combinatie met een berry lip stain – zoals hier op de foto – perfect voor de herfst. Wat de rest van de collectie betreft ben ik nog in dubio. Mogelijk de blushes en de falsies, maar de felblauwe en -gele verpakking leidt mijn aandacht af van de inhoud. Waar ik ironisch genoeg dan weer wél helemaal voor ga, zijn de nagelstickers. Maar dat zijn nagels! Da’s anders! (toch?!)

M.A.C. releases so many collections (limited editions, repromotes, temporary formula’s, …) that somewhere along the line I’ve given up trying to keep track of what is going to be in stores and when. #badblogger There is however this one collection that tickles my inner child’s curiosity and has me looking forward each year: the cartoon collab. Last year we’ve had Archie’s Girls, before that there was Wonder Woman, Disney Villains, Hello Kitty and Barbie. This year’s edition … well … I’m not sure I’m feeling it. M.A.C. has teamed up with The Simpsons to create a line of bright shades, wrapped in bright yellow packaging featuring Marge. Sure, this Red Blazer lipglass is all cute and pretty (it makes for a cute summer gloss, and a perfect fall pick-me-up shade when layered over a seasonal berry-tinted stain like in the picture above) but the rest of the collection, sigh, I just don’t know. The blushes are nice and those falsies look good, but honestly, that packaging! Can’t deal with the yellow. However. I’d ironically totally go for a The Simpsons covered manicure. You’re allowed to go a little crazy on the nails, right? Right?

Wat vind jij van de M.A.C. x The Simpsons collectie? Eerlijk?
So, where are you on the M.A.C. x The Simpsons collection?

7 Comments

 1. 8 jaar ago

  Ik vind de blushes en een paar lipglosjes wel cute.

  x Krizia

 2. 8 jaar ago

  Ik vind het er allemaal een beetje speelgoed-schmink uitzien, maar ben er nog niet helemaal uit of ik dat nu goed of slecht vind ;-).

 3. 8 jaar ago

  De verpakking vind ik leuk maar de producten zijn minder mijn ding.
  leuke foto!

 4. 8 jaar ago

  Wat een grappige verpakking!

 5. 8 jaar ago

  Vreselijk thema, lelijke verpakkingen :-( Echt jammer vind ik dat, want er zitten wel een paar producten in de collectie die ik mooi vind.

 6. 8 jaar ago

  Ik vind de verpakkingen juist wel leuk, maar de inhoud niet zo (:

 7. 8 jaar ago

  Hmm, die oogschaduwkleuren zijn alvast niet voor mij. Die ene blush misschien. Maar die lipglass die jij hebt: zeker weten van wel! Staat je er mooi!