Menu & Search

M.A.C. Brow Set

Wenkbrauwen zijn key voor élke look: vol, netjes, rebels naar boven geborsteld en/of donker aangezet, … als afwerking van een mooie ooglook of als statement brow bij een felle lip. Soms teken ik ze bij, soms vul ik ze op met een lichter poeder, maar wat ik ook doe, ze gaan al-tijd in de gel! Weapon of choice is de Brow Set van M.A.C.
Eyebrows are key for évery look: ful brows, tidy brows, brushed up comme des garçons and/or filled in with pencil, … to complete a neatly executed eye shadow or to accompany a bright lip. Sometimes I fill them in with powder or a pencil, but whatever I choose, my brows always get a coat of brow gel! Weapon of choice: the M.A.C. Brow Set.

De gel houdt de haartjes netjes op zijn plaats. Mijn eerste kennismaking was met ‘Beguile‘, een bruine gel die en passant een donkerder kleurtje gaf en mijn wenkbrauwen voller maakte. Favoriet in de make-up stash! Ondertussen ben ik aan de ‘Clear‘, een transparante variant die ruimte laat voor een lichter/donkerder poeder of gewoon mijn natuurlijke – ondertussen ervaar ik die als ‘naakte’ – wenkbrauw.
The gel keeps the little – sometimes extremely stubborn – hairs in place. My first encounter with this product was ‘Beguile‘, a brown gel that added some extra color depth to my brows. I still use it, but added the ‘Clear‘ one to my collection as well, which makes it easier to play around with different shades, powders and pencils.  

P.S. quick trick

Nog snel even een handig trucje dat ik leerde van Elke Willemen, Senior Make-up Artist bij M.A.C.: gebruik het borsteltje van de Brow Set om de haartjes van je wenkbrauw naar boven te borstelen. Leg vervolgens enkel de nu weerbarstige haartjes bovenaan de wenkbrauw plat. Et voilà: eye lift!
A quick little everyday pro tip that I learned from Elke Willemen, Senior Make-up Artist at M.A.C.: using the Brow Set, brush the hairs of your brows upward, stroking down only the ones at the very top. Et voila: eye lift! 

 verkrijgbaar available in Belgium
@ M.A.C. store en on-line

prijs price
€15

19 Comments

 1. 9 jaar ago

  Leuk artikel! Die tip heb ik op mezelf geleerd en doe ik altijd :-P

 2. 9 jaar ago

  Ik ben sinds kort ook keihard fan van dat kleurtje, elke dag op mijn gezicht. Dat trucje ga ik zeker eens toepassen :).

 3. 9 jaar ago

  Ziet er goed uit! En leuke tip.. helaas heb ik zeer lichte wenkbrauwen, dus ik vrees ervoor..
  Eefje

  • 9 jaar ago

   Textuur an sich doet ook al veel optisch, eh, zelfs al zijn de wenkbrauwen licht. Maar je kan ook altijd aan de slag met een subtiele highlighter om optisch te liften. Da’s een heel ander product dan, wel. ;)

 4. 9 jaar ago

  Ziet er erg goed uit!
  xoxo,
  Blondie

 5. 9 jaar ago

  leuk setje!

 6. 9 jaar ago

  Je clear brow gel ziet er nog erg netjes uit. Ik gebruik die voor dezelfde facelift op lichtjes aangestifte (met potlood of poeder) wenkbrauwen & nu is de clear gel een beetje een bruinig vieze gel geworden.. ;-)

 7. 9 jaar ago

  Leuke post! en handige tip! Ga ik zeker eens proberen :)

 8. 9 jaar ago

  Ziet er goed uit!

 9. 9 jaar ago

  MAC wenkbrauwproducten zijn geweldig. Ik ben al jaren fan van de potloden, dus misschien moet ik me ook maar eens aan de gels wagen! :D

 10. 9 jaar ago

  Klinkt goed!

 11. 9 jaar ago

  ik gebruik enkel poeder :)

 12. WANT!

 13. V.
  9 jaar ago

  Ik heb de clear ook, helaas ziet die er allang niet meer zo clear uit ondertussen :D woeps, tijd voor een nieuwe :)

  • 9 jaar ago

   Hahaha, bij mij ook ni … Deze foto’s zijn van toen die nieuw was. :p

 14. 9 jaar ago

  Leuke tip van Elke Willemen en bedankt om het met ons te delen;)

  Liefs

  xoxo

 15. 9 jaar ago

  Wauw, dat lijkt me een erg fijn product!

 16. 9 jaar ago

  Ziet er eerg goed uit