Lush Turkish Delight

Lush Turkish Delight

Af en toe een beetje luxe in de douche – en/of elders – is goed voor de moraal. Als in: écht.  Buh-bye winterdipje wanneer je een douche neemt met het parfum van 20.000 rozenblaadjes, right? Ontmoet Turkish Delight van Lush … 

A little bit of luxury never hurt anyone – except maybe your bank account – and it’s buh-bye winter blues when you shower with 20.000 rose petals, take it from me. Meet Turkish Delight from Lush

Ik hou van de geur van rozen. En dan vooral de typisch Turkse rozengeur … yes please. Dus het duurde niet lang voor ik deze van Lush leerde kennen. Toegegeven, dit is een pot waar ik al enige tijd rond draai. In de winkel er even aan ruiken, over mijn hand halen, in overweging nemen … terugzetten. Want serieus, 30+  euro? Da’s een beetje veel voor onder de douche, dacht ik. Maar Turkish Delight is een multitasker: de boter wast én hydrateert (goed) waardoor je de prijs soortvan in twee kan delen. Dat maakt €15 voor een doucheproduct + €15 voor een body butter. *kuch*
Bon, ik ga dit excuus niet uit de kast moeten halen want ik heb hem toegestuurd gekregen om te testen, dus dat maakt technisch gezien de som zo dat ik van de volgende twee potten dat ik koop één derde mag aftrekken – herleidt het subtotaal naar €11 per 100g butter of 100g douchespul, dus dat valt dan nog enigszins mee. (Ok nee, het spul is duur. DUUR! Maar so worth it. Niet de eerste keer dat ik diep in de buidel tast voor rozen in de badkamer… Op de verjaardags- én kerstmiswishlist, danku!)

Turkish Delight is geformuleerd met een aantal reinigende, maar vooral héél veel voedende en hydraterende bestanddelen. Oh, en een shitload aan rozenblaadjes waar het zijn heerlijke to-die-for parfum door kreeg. Eerlijk, ik heb tijdens het schrijven van deze blogpost minstens vijftien keer de pot opengedaan om even snel te ruiken. #addict
In de douche is het even wennen aan de formule: scoop wat spul uit de pot, ga ermee over je lichaam en masseer – of laat je masseren -, spoel af en dep je achteraf droog met de badhanddoek. Yummy scented, gehydrateerde blije huid? Le voilà.

Truth be told, I have been eyeing this product for some time now. It smells absolutely gorgeous (nothing quite beats ottoman rose in the bathroom) but I’ve been rather hesitant to shell out 30+ euro’s for a shower product. Hooray for the perks of being a beautyblogger, though, because I was sent a pot for testing. This ‘body polish’ appears to be a great multitasker: cleans and moisturizes like a boss. Which sort of means you can split the price, no? (No?! Really? Oh come’on …) Whatev. Not the first time I splurge on a rose-scented product and it won’t be the last. Turkish Delight is great. It soothes my dry, itchy winter skin and scents it beautifully. Scoop some product out of the pot, massage it (or let somebody massage you), wash it off and pat dry with a towel. Moisturized, perfumed and happy skin? Le Voilà.   

verkrijgbaar availability
bij Lush winkels en on-line
at Lush stores and on-line 

prijs price
€31,50 voor 200g

25 Comments

 • 5 jaar ago

  Drrringend tijd dat je naar onze winkel in Gent komt, als ik mij goed herinner staat deze nu bij ons ook aan -50%. En nog veel andere producten!

 • 5 jaar ago

  Helaas ben ik nooit echt fan geweest van Turkish Delight :$ Ik ben niet weg van de geur, heb dan inderdaad ook veel liever Ro’s Argan, maar dat is alleen body conditioner. Ik had hier ook altijd bij dat mijn huid er een beetje stroef (ok heel erg) en trekkerig van werd. Maar wanneer mijn huid eenmaal droog is, is het wel zacht. Het is maar net wat je gewend bent op je huid denk ik. Voor zeepgebruikers zou het in ieder geval geen probleem moeten zijn. Je kan turkish delight en ro’s argan wel goed combineren trouwens!

  • 5 jaar ago

   Zo raar. Mijn huid wordt wel zowat ‘anti-slip’, lol! Maar niet droog of trekkerig.

   • 5 jaar ago

    anti-slip is inderdaad wel een gepaste omschrijving hahaha

   • 5 jaar ago

    Da’s toch niet van de droogte? Da’s van het laagje boter x water dat er op zit. :p

 • 5 jaar ago

  Ik heb hier al zoveel van gehoord maar moet het zelf ook nog eens testen. Ik cirkel er ook altijd rond in de winkel ;)

 • 5 jaar ago

  Hij is nu 50% off in Antwerpen. Zit ook een leuke achtergrond aan: de rozen komen van een Turks familiebedrijf en worden geplukt door zigeuners (die daardoor een inkomen hebben). Per kilo rozenolie gaat 25 € naar een project om gratis scholen op te richten. No need to feel guilty about this one! Ik vind Ro’s Argan toch net iets lekkerder.

 • 5 jaar ago

  Hmmm klinkt héérlijk !

 • 5 jaar ago

  Girl, hij staat in de sale nu in Antwerpen!! :-) Ik heb alvast een grote pot ingeslagen! Loooove it!!

  • 5 jaar ago

   Staat alles in de sale daar ofwat? Zalig! En ik kan nog niet buiten. >:( (Ziek.) Nooooooo! #lushwishlist

 • Chiara
  5 jaar ago

  Ik had deze een aantal jaar geleden al eens getest en hij heeft inderdaad een heerlijke échte rozengeur … maar ik had juist de indruk dat hij mijn huid erg uitdroogde! Misschien hebben ze de formule gewijzigd? Ik ben in elk geval meer fan van Ro’s Argan body conditioner <3

  • 5 jaar ago

   Bij mij niet? En ik heb daar snel laast van. Hm… (Misschien een lucky batch, hoooopelijk aangepaste formule?)

 • 5 jaar ago

  Dit klinkt hemels en romantisch en heerlijk!!!

 • 5 jaar ago

  Oh noes.
  Die MOET ik hebben.
  Verslaafd aan rozengeur…

 • 5 jaar ago

  Hmmm dit is inderdaad een heerlijk product. In het verleden al meerdere potten van versleten en nu ‘moet’ ik er maar weer eens eentje halen. Dankjewel ;)

 • 5 jaar ago

  Oh hier ben ik heel erg benieuwd naar!

 • 5 jaar ago

  ik ben niet zo fan van rozengeur :)

 • 5 jaar ago

  Mmmm rozenblaadjes. You lucky bastard! Maar geniet er van ;)

 • 5 jaar ago

  lijkt me een heerlijk geurtje :D

 • Alizé
  5 jaar ago

  Hmm, ik ga es ruiken in de winkel ;) voorlopig even niets kopen, of toch geen 30€ uitgeven…

 • 5 jaar ago

  Dat klinkt alsof ik snel naar ’n Lush moet rennen om zo’n pot op te halen!

 • 5 jaar ago

  Hi jis inderdaad duur, maar toen ik nog bi jde lush werkte gebruikt eik hem wel vaak haha. Maar ik meot zeggend at ik wel vond dat ie mijn huid wat trekkerig maakte! Heb je de ro’s argan body conditioner wel eens geprobeerd? Haha dan wil je helemaal niets anders meer!

 • 5 jaar ago

  Ik kan het er momenteel echt nog niet aan geven, maar die hun spullen ruiken zo goed.

 • Dat klinkt inderdaad als een heerlijk douchevriendje.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

 

  

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close