Lush Sugar Scrubs: een korte gids tegen pijnlijke billen

Lush Sugar Scrubs: een korte gids tegen pijnlijke billen

Geen idee of je ervaring hebt met de sugar scrubs van Lush, maar laat me je even waarschuwen: ze doen pijn. Mijn gevoelige huid kan er in ieder geval niet tegen en schreeuwt het uit als ik de scrub zo in z’n geheel over mijn huid haal. Ik heb er zelfs – no kidding – krasjes aan overgehouden, toen ik mijn billen probeerde te scrubben met Sugar Babe, een andere sugar scrub van het merk.

Die dingen dan maar links laten liggen in de winkel? Hell no! Neem er gewoon even deze korte handleiding bij. Want als je deze uit de kluiten gewassen suikerklontjes op de juiste manier gebruikt zijn ze best fijn en krijg je die billen alsnog pijnloos zacht en shiny. En blije billen maken een blij persoon! (Oh wacht, is dat nog geen gezegde dan?!)

Omdat de sugar scrub bestaat uit samengeperste suiker met toevoeging van wat olie en een lekker parfum, voelen ze dus ook echt aan als een suikerklontje. Nu neem ik aan dat nog nooit iemand een suikerklontje over z’n huid heeft gehaald, maar beeld het je even in. Ja. Gaan we dus niet doen … Maar wat dan wel? Aanschouw het simpele drie-stappen-plan:

1: Breek een stukje af van de halvebol sugar scrub, doe het desnoods op een schaaltje of in een potje en huppel ermee naar de douche.

2: Druppel wat warm water over de scrub zodat hij een beetje smelt.

3: Scrub that body!

Zo werken deze scrubs bij mij het beste. De suiker gaat stilletjesaan smelten in het warme water, dus de scrub wordt zachter. Omdat hij smelt in water of een vochtige omgeving, houd je de sugar scrubs dus het best uit de badkamer!

P.S. De Sugarplum Fairy (zie afbeelding) is een heerlijk geurende L.E. kerstscrub. Ik gebruikte de mijne in één keer helemaal op, zo gulzig werd ik door zijn zoete maar verrassend elegante parfum. Mmm…

Meer Joliette

20 Comments

 • 7 jaar ago

  de geur klinkt geweldig en de fairy er op is zo schattig! hmn misschien moet ik nog maar eens richting antwerpen afzakken…

 • Hande
  7 jaar ago

  Oh handig zeg! Ik ga deze tip gebruiken bij de volgende keer wanneer ik (ook!) Sugar Plum Fairy ga gebruiken, ik ben namelijk zuiniger geweest met de mijne en doe er heel vaak mee (A) :)

 • 7 jaar ago

  Haha, leuke handleiding :)

 • trienke
  7 jaar ago

  Heb deze heerlijke scrub gister ook in mijn zeep bakje gelegd samen met Honey I washed the kids zeep. Bedankt voor de tip!

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik deze ook in delen helemaal fijngemalen met wat warm water. Deze scrub is echt heerlijk trouwens, die geur! :love:

 • 7 jaar ago

  Hij scrubt inderdaad nogal heftig. Ik had een keertje in een Lush winkel gezien dat ze deze scrub helemaal verpulverd hadden en vervolgens inderdaad met water besprenkelen. Dan kan je hem enkele weken bewaren in een afgesloten doosje en dan heb je meer een scrub papje. Ze zei toen dat hij anders inderdaad wat te hard is.

 • 7 jaar ago

  Leuke titel, haha =) Lijkt mij een fijn product! Bedankt voor je review :)

 • 7 jaar ago

  Ik vind dat dat absoluut een gezegde moet worden!

 • 7 jaar ago

  ush reviews zijn veel te gevaarlijk eh! ik kom er elke dag voorbij !
  x

 • 7 jaar ago

  ik vind de sugarscrubs ook net iets te ‘hard’ scrubben..

 • Nele
  7 jaar ago

  Bij het eerste gebruik van sugarbabe ervaarde ik precies hetzelfde! Ik wist al snel wat ik zou doen; de halve bol helemaal pletten met een lepeltje en bewaren in een plastiek potje. Klaar!

 • 7 jaar ago

  Ik heb ze nog nooit anders gebruikt, ik moet er niet aan denken om dit in zijn geheel te gebruiken, ik vind ze heerlijk zo!

 • 7 jaar ago

  Lijkt mij echt zalig!!

 • 7 jaar ago

  Ik heb geen last van krasjes ofzo als ik dit over mijn huid haal :o Ik zou zeggen ‘kusje erop’ maar liever nietb :lol: :lol:

 • 7 jaar ago

  Aiiii! Ja dat klinkt pijnlijk! Door de scrub een ietsje te smelten lijkt het me een minder pijnlijk schouwspel, haha! Goede tips!!

 • 7 jaar ago

  ‘en huppel naar de douche’ ha dat kan ik me zo voorstellen he :D

  Heb deze scrub nog nooit gebruikt maar als ik het zo lees is het toch een beetje onhandig in gebruik. geef mij maar liever een gewone scrub van TBS ofzo :D

 • 7 jaar ago

  Dit artikel komt precies op het goede moment! Ik heb gisteren letterlijk mijn huid opengehaald aan de Sugar Scrub =P

 • 7 jaar ago

  Haha ze doen idd pijn, maar ik ben toch benieuwd naar deze!

 • Jessica
  7 jaar ago

  Ik heb in de zomer zo’n scrub voor mijn voeten gekocht van Lush;
  in de vorm van een voet. En ik bedenk me net dat die helemaal nog niet op was, en dat ik die dus nog ergens heb liggen.
  Ik ben er niet 100% fan van. Geef mij maar scrub uit een tube van Yves Rocher.

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close