Lush’ Dia De Los Muertos: gruwelijk lekker badderen

Lush’ Dia De Los Muertos: gruwelijk lekker badderen

Gisteren was ik aan het shoppen op de Meir en dan passeer ik altijd even langs Lush. Maar wohow … was me dat even schrikken toen ik de winkel binnenliep! De winkeldames hadden zich namelijk special uitgedost voor Halloween Dia De Los Muertos, de Mexicaanse feestdag waarop de doden gevierd worden met suikeren schedels en ander yum snoepgoed. De chicas liepen erbij als vrolijke skeletten – feestelijk, maar toch een tikje scary!

De halloweencollectie van dit jaar was erg beperkt. Er waren drie producten: een paarse glycerinezeep, een bruisbal en een shower jelly. Laat dit nu net drie dingen zijn waar ik normaal gezien niet voor te vinden ben. Dus niet al te enthousiast besnuffelde ik even de producten en … tja … vond ze gewoon lekker!

De bruisbal – Calavera – ruikt zoetig en fris naar citrus en suikergoed. Er zitten bloemblaadjes in van de goudsbloem. Die bloem wordt  in Mexico gebruikt om de overledenen te eren en de graven te versieren. Klinkt misschien een beetje creep om ze in je bad te zien ronddobberen, maar zoals je ondertussen al wel hebt kunnen merken is Dia De Los Muertes een heus feest! Het heeft helemaal niets te maken met onze Allerheiligen en Allerzielen die – met alle respect – een beetje grijs, grauw en triest zijn.

In het bad begint Calavera als een romige, witte bruisbal maar evolueert stilletjesaan naar een frisgele kleur om uiteindelijk af te sluiten als een fel groen. Het bad kleurt een bijna-neon geelgroen dat me doet denken aan de vrolijke onderwereld uit de stop-motion musical The Corpse Bride. De geur is overigens absoluut geweldig. Ik baal serieus dat deze een limited edition is …

De Calacas zijn suikeren schedeltjes die beschilderd worden met bloemen. Maar bij Lush zijn het schedeltjes van een soort van glibberige gelei – de befaamde ‘jelly’ – gemaakt van o.a. aloë vera-gel. Deze plant zorgt ervoor dat je huid gekalmeerd wordt. Absoluut een aanrader voor dames met KP (Keratosis Pilaris) want je huid wordt er super zacht van en de rode puntjes zijn de hele dag veel minder zichtbaar, zelfs zonder lotion of butter achteraf. Héérlijk! Vanaf nu ben ik officieel aan de jelly …

De Calacas ruiken naar een fun combinatie van limoen en snoepjes, maar ook neroli voor een elegante nageur die na het douchen op je huid blijft sluimeren. Geeft je ’s ochtends een vrolijke punch. Behoorlijke wakkermaker!

Kleine demper op de feestvreugde: de producten zijn véry Limited Edition en toen ik ze haastig in m’n mandje gooide was er niet veel meer over. Dus als je ze nog wil (en ik verzeker je: je WILT ze!) dan stel ik voor om je naar de dichtsbijzijnde Lush te reppen en/of te bestellen via het internet.

Meer Joliette

10 Comments

 • Eva
  7 jaar ago

  Dat zien er inderdaad hele leuke producten uit ! Een vooral het filmpje is behoorlijk grappig

 • 7 jaar ago

  Hmmm die jelly had ik dus moeten kopen haha. Die gaat op mijn lijstje :D

 • 7 jaar ago

  Love Lush, ben blij er al van ingeslagen te hebben XD

 • 7 jaar ago

  ziet er heerlijk uit, vooral die jelly! jammer genoeg kom ik binnenkort niet in een lush.

 • 7 jaar ago

  En wat een geweldig liedje! En die clip! <3

 • 7 jaar ago

  Je kunt het toch ook on-line bestellen? :D

 • 7 jaar ago

  Ik ben helemaal weg van Dia de Los Muertos! :D Heb een tijdje in Mexico stage gelopen en heb deze bijzondere feestdag daar mee mogen maken. Dus toen ik hoorde dat Lush met deze spulletjes kwam MOEST ik ze hebben! De jelly is heerlijk en de bruisbal bewaar ik nog even maar klinkt als een erg fijne. Misschien moet ik maar terug naar Lush en toch nog een paar meer bruisballen halen. :)

 • 7 jaar ago

  Die jelly lijkt me heerlijk!

 • 7 jaar ago

  owhh ik baal zo dat hier in de buurt geen lush is!

 • 7 jaar ago

  Die jelly lijkt me super! ^^

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close