Menu & Search

Lush – Dark Angels Face & Body Cleanser

In al mijn pre-Halloween enthousiasme en nostalgische herfstmood kocht ik een kleine pot van deze oude Lush favoriet - we go way back - die een beetje naar drop en modder ruikt, op een goede manier. "HOE kan dat op een goede manier?!" hoor ik je gillen, wel dat kan, geloof mij. Ontmoet Dark Angels, een zwarte scrubby cleanser voor getting dirty to get clean.


In al mijn pre-Halloween enthousiasme en nostalgische herfstmood kocht ik een kleine pot van deze oude Lush favoriet – we go way back – die een beetje naar drop en modder ruikt, op een goede manier. “HOE kan dat op een goede manier?!” hoor ik je gillen, wel dat kan, geloof mij. Ontmoet Dark Angels, een zwarte scrubby cleanser voor getting dirty to get clean.

[korra_icon icon=”moon”]

Dark Angels kreeg haar naam in navolging van de andere (zachtere) scrubby cleanser van Lush: Angels on Bare Skin, waarvan het letterlijk een donkere versie is. :) De gitzwarte kleur geeft dit product een spooky vibe die zeker resoneert in de naam.
Dark Angels dankt die kleur aan houtskoolpoeder. Daarnaast bestaat de formule nog uit o.a. rhassoul modder, avocado-olie, glycerine en donkere suiker. Dat resulteert in een cleanser die diep reinigt (efficiënt tegen zwarte puntjes) en (behoorlijk intensief) scrubt.

Het woordje ‘cleanser’ in de volledige benaming is niet fout (Dark Angels maakt namelijk goed en grondig schoon) maar het zou de indruk kunnen geven dat dit een product is voor dagelijks gebruik en dat is naar mijn mening helemaal niet het geval, daarvoor is hij te intensief. In die zin dekt ‘Face & Body Cleanser’ de lading niet, ik zou daar ‘Cleansing Face & Body Scrub’ van maken.

In de Lush winkel staat Dark Angels bij de gezichtsproducten en wordt daar ook het vaakst voor gebruikt, blijkbaar. Zoals de naam al aangeeft, kan je hem echter over je hele lichaam gebruiken en dat is zéker aan te raden. :) Heel fijn voor nek en decolleté, maar ook voor het behandelen van plaatsen waar acné durft opduiken – ik denk dan bv. aan de rug en billen.

Dark Angels is géén no-brainer. Eens je weet hoe je het best gebruikt, is het echter zo fijn dat ik helemaal begrijp waarom velen hier steeds naar teruggrijpen. (Ik ook, trouwens, al moet ik toegeven dat er een paar jaar tussen de rebuys zaten.) Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zodat het geen nadelen worden en je volop van de voordelen kan genieten. Ik som even op.

1/ Je kan Dark Angels niet ‘zo’ gebruiken, je moet het mengen met water. Neem een beetje product in je handen en meng het met een paar druppels water tot een papje. Dat kan je dan aanbrengen en even laten inwerken als maskertje of meteen voorzichtig beginnen scrubben. Nadeel? Integendeel! Door water uit de formule te houden, vervalt het product minder snel. De pot gaat ook nog eens langer mee omdat je de inhoud ervan zelf aanlengt met water. :)

2/ Het houtskoolpoeder is redelijk moeilijk af te wassen. De oplossing is om Dark Angels af te vegen met een washandje. Er toch niet gerust in? Gebruik hem dan ’s avonds en/of bij voorkeur onder de douche. De oorzaak van de grijze waas (het houtskoolpoeder) is juist wat jouw huid zo proper maakt, dus gewoon even mee dealen.

3/ Ondanks de voedende avocado-olie en glycerine achteraf zeker een goede moisturizer gebruiken, op het gezicht eventueel een extra serum. De huid kan namelijk droog aanvoelen wanneer je van onder de douche komt, maar vooral: je hebt je huid juist voorbereid om dat serum beter op te nemen.

4/ Niet voor dagelijks gebruik op het gezicht wegens scrubdeeltjes. Dat zou de huid na een paar keer gebruiken gaan irriteren. De formule bevat ook parfum en essentiële oliën (rozenhout, sandelhout die een antiseptische werking hebben) wat voor sommigen hetzelfde effect kan hebben. Niet zeker of Dark Angels wel geschikt is voor jouw misschien gevoelige huid? Lush doet nooit moeilijk over een try-before-you-buy, integendeel. De verkopers zullen je met liefde en plezier assisteren bij een try-out en eventueel voorzien van een sample.

Als je rekening houdt met bovenstaande vier punten, zal er nog maar weinig in de weg staan tussen jou en deze leuke Lush treat. Ideaal voor een uitgebreide (zondagse?) badkamersessie met als resultaat een zachte, grondig gereinigde huid.

 

in Lush winkels en Lush.nl
€9,95

Save

2 Comments

  1. 5 jaar ago

    @ LOES: Hm, misschien juist wel fijn voor waar de huid vetter is, of waar je last zou hebben van zwarte puntjes. Maar inderdaad niet als dagelijkse cleanser, eerder één à twee keer per week. :)

  2. 5 jaar ago

    Het klinkt als een fijne cleanser! Wel iets te heftig voor mijn gecombineerde/vochtarme huid denk ik!