Menu & Search
Love it: Pure Color Envy Vinyl LipColor, Estée Lauder

Love it: Pure Color Envy Vinyl LipColor, Estée Lauder

the good (vibes)

Ze rolden mijn bureau binnen onder de radar, in donkere tubes (zonder stickertje, want samples) die mij deden vermoeden dat het om donkere matte liquid lipstick ging. Little did I know toen ik er eentje uit mijn sampledoos grabbelde op een blauwe ochtend en mijn lippen een glossy bijna-neon roze verfde. *-* Instant crush? Checcck! Om te beginnen: ik hou van een felle lip. Het geeft me meer zelfzekerheid, ups the cheer en is gewoon een fijne remedie tegen negativiteit. De drie kleuren van deze vinyls die ik heb liggen zijn iets dat ik precies al lang niet meer gezien heb in mijn collectie: een fruitig oranje, een gevitamineerd semi-neon roze, een frisse borderline fuchsia bessenkleur, lalala … hartjesogen! Glossy, liquid goodness met vrolijke, zomerse vibes.

Confidence breeds beauty.” – Estée Lauder

Ongeveer alles aan deze formule verdient een thumbs up. Ik bedoel, het is een gloss die mijn hart sneller doet slaan en voor een keer niet in paniek: geen glitterige, goopy gloss die je alleen maar kan onder de 25 – als jij ouder bent dan 30, lieve lezer, en gezegend met een gezicht dat uitzinnig frosty lips kan verdragen, good for you! (ik ben geen lid van dat select clubje) – maar een goed gepigmenteerde, subtiel transparante lightweight gloss met bijna boterzachte textuur, hydraterende eigenschappen en een wetlook effect dat de lippen er jonger, voller en frisser doet uitzien.

De handige applicator is dun genoeg om de kleur precies aan te brengen, maar door hem te kantelen kan je in één beweging de volledige lip kleuren. (Klinkt evident, maar oh, de horror-applicators waar sommige gloss mee gepresenteerd wordt. Dertig zijn is weten: het leven is te kort om te knoeien met knijptubes.) De gloss gaat er egaal op, blijft uren netjes zitten en wanneer de toplaag vervaagt, blijft er een met pigment doordrongen huid achter, een mooie lipstain die an sich al de moeite is.

the could-be-better

Ik zie wat Estée Lauder doet met de verpakking: een dikke vette knipoog naar de populaire Pure Color Envy lipsticks (lees hier en hier). Het feit dat ik geen fan ben van marineblauw (van mijn 6 tot 16 de enige kleur die ik doordeweeks droeg want uniformscholen – tegen het derde en vierde middelbaar versierde ik dat met Sesamstraat, Hello Kitty, e.a. iron-ons die mij verzekerden van een one-way ticket naar een uniformvrije school) terzijde gelaten, kan ik me niet ontdoen van het idee dat deze lipglossjes smeken om een vrolijkere vormgeving. Hoe geniaal zouden deze tubes zijn, volledig transparant met gouden Estée Lauder afwerking, zodat de inhoud (veel) beter tot zijn recht zou komen? P.S. Het felle randje op de hulzen hierboven is géén uitgelopen restje gloss, maar een transparant stukje van de huls. Schrik ook altijd en wil het wegvegen. Allez bon, kort: geen fan van de huls. But maybe that’s just me.


kort

[icon]brook-icon-grin2[/icon] Lightweight & comfortabel gevoel op de lippen.
[icon]brook-icon-grin2[/icon]Intense, heldere kleuren met major pick-me-up skills.
[icon]brook-icon-grin2[/icon] Wetlook vinyl finish die de lippen optisch voller maakt.
[icon]brook-icon-grin2[/icon] Mooie balans van transparant (lippen schijnen nog door) & dekkend (de kleur is prominent aanwezig).
[icon]brook-icon-smiley2[/icon] Houdt de lippen gehydrateerd.

[icon]brook-icon-smiley2[/icon] Stickyness op schaal van 1 (balsem) tot 10 (2000 Juicy Tubes): 4
[icon]brook-icon-smiley2[/icon] Handige, precieze doe-foot applicator.
[icon]brook-icon-neutral2[/icon] Persoonlijk geen fan van de donkerblauwe (Pure Color Envy) verpakking.


 

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
Bij de parfumerie en esteelauder.be
€25,50

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Wauw, mooie kleuren! Ik krijg meteen een lente-gevoel van.

  2. 5 jaar ago

    Oh so juicy!