Menu & Search

Love it: Philips Sonicare DiamondClean, rose gold edition

Ik stel je graag mijn crush du jour, de Philips Sonicare DiamondClean, voor. Benieuwd?


Beautyblogger reporting for duty, lieve lezer, want ik heb weer een nieuwe liefde ontdekt die moet gedeeld worden! Mijn crush du jour is dit keer geen lippie of parfum, maar een beauty tool. Ik heb het over de Philips Sonicare DiamondClean, een sonische tandenborstel/mijn nieuwe badkamer bestie.

1. It’s a looker.

[korra_small_gradient_separator]

Flashback naar een aantal weken geleden: Philips vraagt mij hun nieuwe Philips Sonicare DiamondClean Rose Gold Edition, te testen. Ik aarzel. (Ik weet het, lieve lezer, ik hoor je “WAAROMMM?!” denken tot hier. Bij de term ‘elektrische tandenborstel’ dacht ik tot voor kort dus aan een lawaaierig ding waarmee je tand per tand moet afgaan zonder zelf nog te poetsen. Keisaai en vervelend.) Maar ik weet: elektrisch poetsen is veel beter voor het gebit dan handmatig poetsen.

Maar die charmante rose gold details laten m’n aandacht niet gaan. Ja, ik ben bijzonder vatbaar voor spot-on vormgeving – have we met?! “Elke dag superieure Sonicare reiniging voor spiegelgladde en gezonde tanden en tandvlees.” bevestigt het persbericht alle excuses die ik al had bedacht waarom ik hem eigenlijk toch echt wel nodig had. Niet veel later namen de lemmings het over. Ik wilde die tandenborstel. *-*

[korra_icon icon=”diamond”]

2. Technisch

[korra_small_gradient_separator]

Voor ik vertel over mijn eigen ervaring met deze schoonheid, is het belangrijk om te weten wat z’n bijzonderheden zijn. Met andere woorden: de details!

2.1. de tandenborstel

. werking

De Philips Sonicare DiamondClean gaat de tanden op sonische manier poetsen: de borstelkop vibreert met snelheden tot wel 62.000 poetsbewegingen per minuut. De borstelharen trillen met hoge snelheid heen en weer, waardoor microwaterbelletjes diep tussen tanden worden gestuwd, en daardoor zowel over tanden heen als ertussen reinigen. Fun fact: tijdens één poetsbeurt van twee minuten maak je evenveel bewegingen als tijdens een maand lang handmatig poetsen.

De voordelen lijken me voor de hand te liggen, maar ik hijs mezelf voor de goede orde nog even in m’n Captain Obvious cape: je bereikt veel meer plekken dan met een manuele tandenborstel waardoor je tot 10x meer plak verwijdert, dus hallo gezonder tandvlees! :) En wittere tandjes, natuurlijk, want deze sonische tandenborstel tackelt ook verkleuringen van koffie, thee, wijn, tabak, etc.

. vormgeving

De tandenborstel an sich heeft een bijzonder fraaie vormgeving: een elegante, subtiel iriserende body met roze gouden accenten; één (aan- en uit)knop waarmee je het ingewerkte, oplichtende menu (de 5 standen: clean, white, sensitive, gum care, deep clean) bedient; een verwisselbare borstelkop (wordt geleverd met 3 koppen).

2.2. de opladers

In de doos zitten ook nog twee oplaadstations en hun bijbehorende kabels. Het eerste oplaadstation is een roze gouden basis met draad en stekker. Daarop past een glas (meegeleverd) waar je de DiamondClean tandenborstel in zet om hem op te laden. Het tweede oplaadstation is een mooie millennial pink hard case met mini-USB aansluiting (een meegeleverde kabel + adapter).

. in de badkamer

. en to-go

[korra_icon icon=”diamond”]

3. Mijn ervaring

[korra_small_gradient_separator]

Bovenstaande beloftes klinken goed, toch? Ze trokken mij in ieder geval over de streep om de DiamondClean te testen. Want een mooie tandenborstel luistert de badkamer leuk op, als hij niet fijn is in gebruik en/of niet werkt, wordt ‘ie al snel geklasseerd onder de ‘k’ van ‘kut’.

Dit is waar ik, beautyblogger on duty, ten tonele verschijn. Na veel bloed, zweet en tranen tandpasta, spiegelsessies en tandvleesmassages (for realz) kan ik je mijn bevindingen meedelen, lieve lezer. Alzo luidt:

3.1. opladen

De no-fuss roze gouden oplader oogt mooi, maar is vooral ook praktisch want makkelijk afwasbaar. Beetje een Monica-opmerking maar voor mij heel belangrijk. Sowieso wordt geklieder geminimaliseerd omdat er nog een glas – uiteraard ook clean freak friendly – tussen de oplader en de tandenborstel zit.

Omdat de batterij echt superlang meegaat, verdwijnt de rose gold base bij ons in de bovenste badkamerlade en staat de tandenborstel gewoon in het glas. :) De roze hard case en kabel zitten in mijn trolley, zodat ik die zeker niet kwijtspeel en ready-to-go blijft. Ik heb die nog niet meegenomen op reis, maar vind het wel heerlijk dat dit überhaupt kan. Ook voor korte tripjes of voor belangrijke vergaderingen, kan hij makkelijk mee in de handtas. Hartjes voor deze flexibiliteit.

3.2. tanden poetsen

Tandpasta kunst

Bedoeling is dat je de borstelkop in een hoek van 45° houdt. Je mond moet dicht of eventueel halfopen, omdat anders de tandpasta de badkamer van een artistieke toets voorziet. En vooral: vind een manier die voor jou werkt om tandpasta te gebruiken. Wanneer je op de [korra_icon icon=”power-switch”] knop drukt, start de tandenborstel. Logisch, want dat verwacht je van een powerknop, maarrr wel nuttig om te weten alvorens eerst tandpasta aan te brengen op de borstel. ;)

Ik stip de tandpasta op mijn tanden met mijn vinger, een alternatief is om pas op de [korra_icon icon=”power-switch”] knop te drukken wanneer de borstel in je mond zit. Eén keer voor het standaard ‘clean’ programma, twee keer voor het ‘white’ programma, drie keer voor ‘sensitive’, etc…

Het geluid

Ja, ook deze elektrische tandenborstel maakt geluid. Geen schril lawaai dat je net voor het slapengaan op hoofdpijn trakteert, maar een laag gezoem dat me doet denken aan mijn Clarisonic. De programma’s ‘gum care’ en ‘deep clean’ zijn wel too much voor mij ’s avonds, maar ‘sensitive’ heeft een gezoem dat dan weer bijna rustgevend is.

Poetstechniek

Goed nieuws voor de ADHD’ers onder ons: vergeet die minutenlang spaced out naar je eigen spiegelbeeld staan staren en ondertussen de tel verliezen én welke tand die tandenborstel nu weer aan het poetsen was. (Flashback naar toen ik nog thuis woonde. De mama: “Tanden poetsen duurt maar twee minuten, hoe kunt ge u nu vervelen op twee minuten?!” Awel, ik kan dat.) Dit is geen ronde tandenborstel. Je mag licht meepoetsen. Wat zich ook vertaalt naar: je mag een dansje doen voor de spiegel.

5 programma’s

Zoals ik hierboven al aangaf, zijn er in totaal 5 grogramma’s van telkens 2 minuten. Door op de [korra_icon icon=”power-switch”] knop te drukken, doorloop je het menu en kan je dus tijdens het poetsen wisselen van stand.

Ik gebruik het liefst de standaard ‘clean’ stand ’s ochtends, meestal in combinatie met nog een sessie ‘white’. Voor ’s avonds begin ik dan weer met ‘white’ of ‘clean’ en sluit ik af met het heerlijke ‘sensitive’ programma. ‘Gum care’ en ‘deep clean’ heb ik nog niet gebruikt, die lijken mij te heftig. Misschien dat ik die na verloop van tijd wel een keer opzet.

Realtalk: Als coffeeholic is die whitening functie wel handig.

flat white!
’t Eilandje

tip: koffie bij Black & Yellow bij ons op ’t Eilandje (Antwerpen)

[korra_icon icon=”coffee-cup”]

Conclusie

Het eerste gebruik was even wennen, maar na een paar keer poetsen, heb ik mijn eigen ritueel geperfectioneerd en gaat het heel lekker. De handeling van het poetsen verloopt bijzonder aangenaam: een ideaal lovechild tussen manueel poetsen (de vrijheid!) en elektrisch poetsen (squeaky clean!). De zachte sonische trillingen van het ‘sensitive’ programma ervaar ik eerder als een massage dan een klusje en ik kijk er echt naar uit om mijn tanden te gaan poetsen voor ik het bed in duik.

De Philips Sonicare DiamondClean doet wat hij belooft: een hele goede reiniging die ziet en voelt. Propere, wittere tandjes die spiegelglad aanvoelen – all smiles, hierzo!

Besties!

[korra_icon icon=”smile”]

Bestaat in vier uitvoeringen: wit & zilver, wit & roze goud, zwart, roze.
Meer info op Philips.be

0 Comments