Menu & Search
Love it: NARS Soft Matte Complete Concealer

Love it: NARS Soft Matte Complete Concealer

single lady

Unpopular opinions zijn – oh hallo, ironie – populair dus ik weet dat ik geen  vijanden ga maken in beautyland door aan te geven dat ik niet zo van de concealer ben. Het is enerzijds een kwestie, denk ik, van gewenning: door het lang niet te dragen, ben ik gewoon geworden aan mijn gezicht zonder concealer. En vice versa. Anderzijds is het vooral geen zin hebben in gedoe: of het is een ideale concealer of het is niets. Vaak draait het uit op niets.

Een goede concealer vinden is soms als het beslissen in welk restaurant je gaat eten. Waar heb je zin in? Medium coverage en dewy finish? Supermat en budge-proof? De ideale combinatie met je baking powder of een held die de klus op z’n uppie klaart?

Soms is het als de zoektocht naar een partner; je bent klaar om te settelen en hebt een paar basisvereisten maar omarmt uiteindelijk de perks en flaws van diegene die je hart steelt.

Soms geloof ik dat het is als de quest for the holy grail, al geloof ik momenteel even niet meer in een heilige graal. Ik ben zo wispelturig geworden…

de keuze

In een vlaag van bovenstaande zinsverbijstering (de goesting om te settelen) zocht ik me een NARS concealer uit. Omdat het merk nog nieuw is en omdat ik mijn expertise als beautyblogger toch een beetje moet onderhouden, jeweet en jebegrijpt. Niet de mij aangerade optie (Radiant Creamy Concealer, beter voor de drogere huid) maar de coup-de-foudre (Soft Matte Complete Concealer). Mijn liefdesleven basically. En iets waar ik in geloof; gut feeling.

onze relatie

We zijn weken (maanden) verder en mijn NARS Soft Matte Complete Concealer in Crème Brûlée heeft me nog niet teleurgesteld.

De verpakking is een onderwerp van discussie; potjes met spateltjes zijn in my humble opinion uiteindelijk niet meer gedoe als je het type bent dat ook doe-foot applicators en tubes concealer eerst aanbrengt op de achterkant van de hand om de formule wat op te warmen, brengt makkelijker aan.

Ook de formule is een kwestie van voorkeuren; mits ondersteuning van een goede oogcrème is deze dikkere consistentie i-de-aal voor mij want versmelt perfect met de kleur en textuur van mijn huid (vereiste n°1), kruipt maar een heel minuscuul klein beetje in mijn fijne lijntjes (vereiste n°2 wegens getting old) en blijft zitten als een koppige trol onder een brug (vereiste n°3). En uiteraard voldoet ‘ie aan de basisvereiste, zijnde het waarmaken van zijn naam: concealer. Bedekt epische wallen, puistjes en allerhande verkleuringen met de mantel der liefde een semi-romige, behoorlijk robuuste en goed gepigmenteerde formule.

promiscuïteit

Ik zit even goed met dit NARS potje. Het heeft mijn concealer issues (hier komt het) covered (badum-tss!). Nu ik geslaagd ben in deze zoektocht en weer even hoopvol ben dat de ideale concealer bestaat, krijg ik weer zin er te dragen én – uiteraard, want beroepsmisvorming – te testen. Charlotte Tilbury heeft een nieuwe, dus imma check that. Het heropent ook de noodzaak van een goede, compatibele oogcrème, dus waar zijn mijn euro’s?! Ik moet ze even gaan laten rollen, kthx bai.

Soms krijg ik ze wel, die opmerking van: “Als dit product zo goed is, waarom lees ik drie weken later dan over een ander?! Ik bedoel serieus, mens, wtf?

Waar je je als gemiddelde consument zou kunnen wentelen in de luxe van een perfecte product match, is zo’n vondst voor mij als blogger olie op het vuur van mijn liefde voor makeup. Nee echt, het is 50% problematisch (want 💸💸💸) en 50% noodzakelijk (want 💘💘💘); om het in de woorden van Amerikaanse Beautubers te zeggen: ’t gives me LIFE.

Mijn bedenking? Liever met makeup dan, youknow, met de liefde zelf. Brb, ik strijk even m’n Trouwe Vrouwen Alsook Productsletjes Unite! lintje. x

5 Comments

 1. 4 jaar ago

  Oeh, klinkt goed! Ik wil deze ook wel nog aan mijn drie-wekelijks lijstje voegen ;)

 2. 4 jaar ago

  Mooie review!

 3. 4 jaar ago

  Ik heb deze vorig jaar op reis gekocht en sindsdien helemaal verliefd. Donkere kringen, pukkels en andere oneffenheden.. niets wat deze chou niet aankan! Nars stelt wederom niet teleur :-)

 4. 4 jaar ago

  Krijg jij serieus zulke commentaren?
  Mijn holy gril momenteel (en al een tijdje) is de Eraser Eye concealer van Maybelline. Ben normaal geen drugstore fan, maar deze is echt awesome. Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

  • 4 jaar ago

   Deze (en variaties op het thema) is vooral eentje die ik krijg in een conversatie/discussie over (beauty)bloggen. Als ik zeg dat ik blog, denken mensen vaak dat ik er massa’s geld mee verdien (quod non) en mijn lezers in ’t zak zet door ze vanalles aan te raden, te laten kopen en me vervolgens in hun zuurverdiende centjes te wentelen. Terwijl ik zelfs geen affiliate links of banners heb, lol. In alles heb je believers en non-believers I guess.

   Yes, die Eraser Eye vind ik ook fijn! Blijft minder lang zitten dan deze en heeft een heel andere consistentie (en verpakking) maar zeker een budget find! (Spot hem in deze blogpost.)