Menu & Search
LOVE it: Giorgio Armani Eye Tint

LOVE it: Giorgio Armani Eye Tint

Het is een klassiek geval, lieve lezer, van de grote liefde recht voor je te hebben maar ze niet te zien tot iemand u er met uw neus op duwt. Allez nee, ik nuanceer (en stel ze u en passant even voor).

petite histoire d’amour

Het was een druilerige namiddag in Brussel, ik had een dinner date met Sunny (Mostly Sunny) en Isabelle (Minnebelle). Umamido, waar we éigenlijk hadden afgesproken, zat vol en we streken neer bij buurtje Burger Republic. Burgers, goed gezelschap, het kan bijna niet beter, toch? Uhu … tot Isabelle een paar samples bovenhaalde die ‘niet haar kleur’ waren. (Doen we wel eens, niets zo heartbreaking als een mooi product hebben liggen waar je niets mee kan. Adoption is the only option!) Dus. Ze had hem in feite mee voor Sunny, deze Giorgio Armani Eye Tint in ‘Onyx‘. “So sweet!”, aldus Sunny, maar ze had al een soortgelijke kleur (Green Iron) en grijs was minder haar ding. Nu, ik had al een kleine crush ontwikkeld wegens top notch formule (thuis had ik al drie opgestuurde samples liggen, zie hieronder) maar ik zag in deze Onyx een liquide versie van één van mijn M.A.C. chou’s, Green Smoke. Om het kort te houden: ik ben ermee gaan lopen.

top notch formule

Good thing I did. Het was instant liefde. Supermooie kleur enzo – da’s niet geheel onbelangrijk, namelijk, soortvan de bedoeling zelfs – maar het is de ideale formule die deze Eye Tint zo bijzonder maakt. Hij is makkelijk in gebruik: snel met de sponsapplicator drupje product aanbrengen, uitdeppen met mijn vinger, eventueel nog beetje vervagen met een lichtere kleur (in de foto hierboven gebruikte ik ‘Cream’ van Bobbi Brown uit mijn Telluride palette). De crème-textuur smelt bij aanraking met de huid direct tot een waterachtige substantie die verbazend egaal blijft. De rijke, diepe kleur dekt mooi en valt nog op te bouwen qua pigmentatie. Toch blijft deze shaduw een transparant, lightweight look & feel behouden die een interessant contrast van luxe en draagbaarheid schetst: een grijze sweater, maar dan eentje van kasjmier en zijde.
Allez bon, (FOCUS, Lisha!) terug naar de applicatie … Omdat de glittertjes in een vloeistof vervat zitten, heb je geen glitter fall-out. Ook niet doorheen de dag, alles blijft netjes zitten, kruipt niet in lijntjes, geen glittermigratie, de kleur vervaagt enkel een beetje. Eens aangebracht, zetten de pigmenten zich namelijk vast op de huid als een waterproof tint. TP, met een hartje in de midden, jawel.
Het nadeel aan deze vloeibare oogschaduw is, de prijs buiten beschouwing gelaten (het is Giorgio Armani natuurlijk), de verpakking. An sich praktisch, maar no way dat je alle product er uit krijgt. Een knijptube was handiger geweest en daarom niet minder luxueus.

verkoopinfo

€32 / stuk
verkrijgbaar in 12 tinten op 5 exclusieve verkooppunten:
bij Parfuma, Paris 8 en Inno (Woluwé, Louise en Rue Neuve)

mijn andere kleuren

armanishadowswatch1

Rose Ashes is perfect als everyday kleur. Jade leent zich meer als accentkleur (ik ben niet zo van de blauwe oogschaduw, geen topcombo met mijn bruine ogen) en ik ben bang van Obsidian. Heb er al beetje mee gespeeld en kan als basis voor een smokey eye of zelfs als liner, maar … nee, ik weet niet, voor mij werkt deze formule het best als mono en ik ben erelid van team all-black-errthing maar een volledig zwart ooglid moet ik mij nog voor het eerst aan wagen.

P.S. De andere spullen op foto:
GIORGIO ARMANI Designer Shaping Cream Foundation (review) – M.A.C. wimperkruller – L’ORÉAL Brow Artist Genius Kit – Inge Cornil x ESSENTIEL ANTWERP bulldog print notebook – ANNA NOOSHIN ‘On Top’, Uitgeverij – €20 (shop)

 

Save

11 Comments

 1. Estrieke
  7 jaar ago

  Oh je schrijft leuk!

 2. 7 jaar ago

  Zo’n chance dat je zo’n topper toevallig aan je collectie mocht toevoegen. Lijkt me een pareltje!

 3. 7 jaar ago

  Whoaa thanks so much for the link love, Lisha! This definitely looks better on you than it ever will on me! I really like how Rose Ashes looks on your skin tone as well. On me it’s too pale so it probably works best as a highlighter, which makes it less versatile and that’s why I didn’t get it!

 4. Gloria
  7 jaar ago

  Echt mooie productjes… jammer dat er zo’n prijskaartje aanhangt :-(((

 5. 7 jaar ago

  Ziet er mooi uit, en handig voor als je snel en quasi in een beweging wil klaarzijn met je oogschaduw.

  • 7 jaar ago

   Daar is hij inderdaad ideaal voor. Blijft ook perfect zitten dus ideaal voor drukkere periodes op kantoor, lange dagen (op verlof, aan het zwembad, haha!) etc.

 6. 7 jaar ago

  Ik begin grijs tinten meer en meer te waarderen in een ooglook. Ik vind hem ook erg mooi :)

 7. 7 jaar ago

  Dat ziet er heel erg mooi uit

 8. 7 jaar ago

  Dit lijken mij een leuk product om mee te spelen zeg