Menu & Search

Love it: Brow Precise Fiber Filler, Maybelline

Wenkbrauwen zijn nooit geen ding geweest in de beauty scene, maar de afgelopen jaren is het maquilleren ervan mede dankzij instagram verheven tot een kunst. (Hey, hyperrealisme, surrealisme, opt-art, expressionisme, allemaal represent.) Omdat ik zelf zo ongeveer de makkelijkste wenkbrauwen ter wereld heb, hou ik het graag simpel. Ik heb ondertussen een hele lijst favoriete poeders, potloden en gels voor een snelle brow fix, met als meest recente toevoeging een wenkbrauwmascara van Maybelline New York: de BROW Precise Fiber Filler. A lazy (/gehaaste) girl's dream.


Wenkbrauwen zijn nooit geen ding geweest in de beauty scene, maar de afgelopen jaren is het maquilleren ervan mede dankzij instagram verheven tot een kunst. (Hey, hyperrealisme, surrealisme, opt-art, expressionisme, allemaal represent.) Omdat ik zelf zo ongeveer de makkelijkste wenkbrauwen ter wereld heb, hou ik het graag simpel. Ik heb ondertussen een hele lijst favoriete poeders, potloden en gels voor een snelle brow fix, met als meest recente toevoeging een wenkbrauwmascara van Maybelline New York: de BROW Precise Fiber Filler. A lazy (/gehaaste) girl’s dream.

de formule

Deze ‘filler’ is een multitasker: het is een brow gel die de haren op z’n plaats houdt; het is een met haartjes verrijkte crème die de wenkbrauwen voller maakt; het is een getinte crème die de wenkbrauwen donkerder maakt. Door de dikkige textuur, de toegevoegde vezels en de waterproof* formule, vult hij de wenkbrauwen ook optisch op.
Tot in zekere mate, want dit is naar mijn gevoel toch wel een product voor wie wenkbrauwen heeft die al de gewenste vorm hebben, om ze dikker (en eventueel donkerder) te maken en te fixeren. Wie zwaar wil opvullen moet ook een potloodje (/stiftje/poeder/inkt/whatev) bij de hand houden, want echt tekenen doet hij niet. Deze filler wordt naar mijn mening ook wel een beetje lelijk als je er te veel van gebruikt, een snel laagje is meer dan genoeg om de klus snel en efficiënt te klaren.

De vezels hechten zich aan de al aanwezige wenkbrauwhaartjes en blijven goed zitten, ze gaan bij mij alvast niet migreren.

*waterproof maar niet 100% sweat proof

de applicator

De platte spatel-achtige applicator met rubberen tandjes leek mij initieel helemaal niet handig. Na een paar keer gebruiken bleek het tegenovergestelde: I love it. De truuk zit ‘em echter wel in de manier waarop het hem hanteert. Voor mij lukt het aardig door een beetje met de applicator te draaien, een flick (die je al kent van winged eyeliner te zetten maar dan naar beneden in plaats van naar boven), zoiets. Op die manier teken ik bij, vul ik op met vezels én geef ik model aan de haren – al dat in één beweging. Is een beetje oefenen de eerste paar keren, maar eens je ‘de pak’ hebt, is het easy peas.

1 is zonder de filler, 2 is mét de filler. Bovenstaande ‘na’ foto heeft mij letterlijk twee seconden gekost. Ik gebruik de gel overal waar ik al wenkbrauwharen heb staan. Voor wildere / boy brows zou ik de aanzet meer omhoog borstelen met een spoolie.

[korra_icon icon=”tag”]
bij de drogist / in de supermarkt
€9

3 Comments

 1. 2 weken ago

  It’s going to be end of mine day, but before finish I am reading this wonderful
  paragraph to increase my knowledge.

 2. 5 jaar ago

  Ok dit had ik niet verwacht! Zou zelfs nooit zo’n product kopen omdat ik verknocht ben aan mijn catrice wenkbrauwsetje maar deze review doet me twijfelen Haha!

 3. 5 jaar ago

  Mooi product! Vind het resultaat heel natuurlijk.