Love is in the air: IDW soy melts

Ik heb een nieuwe obsessie: soy melts. Dat zijn kleine blokjes geurige goodness om in je oliebrander te stoppen en zo de kamer te parfumeren. Een geur helpt nu eenmaal om in the mood te raken, of dat nu is voor een beetje lovin’, om te studeren, te relaxen of whatever, …  Geurkaarsen zijn ook leuk natuurlijk, maar duur. Een klein klompje soja-was is een (hella cheap) quick fix: stukje afsnijden, op je brander leggen, een kaarsje eronder en laat het z’n magie werken.

Zelf vind ik de soy melts van In De Watten wel fijn. Favo parfum du jour is – natuurlijk lekker zoet & fluffy – Falling in Love, een dupe van het gelijknamige Philosophy parfum. Op zich is het één van de mindere melts omdat de was niet zo lang blijft geuren. Na een paar uurtjes ruik je alleen nog maar vet. Niet zo romantisch, dus wel even in de gaten houden …
Moonlight Pomegranate, nog één van mijn favorieten, lijkt dan weer eeuwig parfum af te geven. Hangt dus af van geur tot geur. Blijkbaar is niet elk parfum even geschikt voor soy melts. (Maaarrr dat gezegd zijnde blijft Falling in Love toch de lekkerste. Ha!)

Per home-made soy melt betaal je €0,85 bij In De Watten. Ik snijd de melts in vier en brand elk stuk ongeveer zeven tot tien uur, naargelang het parfum. Dat is 28 tot 40 uur per melt. Fijne deal, toch?

20 Comments

 • 7 jaar ago

  hmm, ik moet dit toch echt eens cadeau gaan doen aan iemand. Het klinkt altijd zo leuk en lekker!

 • 7 jaar ago

  Vandaag wordt Caroline eventjes in het Zonnetje gezet.
  Er zijn nog veel geurtjes die ik wil testen, zoals de Chanel no. 5 dupe, fresh linnen en de door jou genoemde filosophy geur. Lijkt me allemaal heerlijk. Momenteel heb ik een voorraadje van drie stuks: Applepie and vanilla custard, christmas cookies en cherry blossom. De enige die me hiervoor tegenvalt qua geur – maar geur is persoonlijk – is de laatste. Ik verwachtte een beetje de geur van TBS parfum Cherry Blosssom, maar dat is absoluut niet te vergelijken. Aanrader om te bestellen bij in de watten in ieder geval!

 • 7 jaar ago

  Soy-melts zijn heerlijk! Ik vind alleen dat ze vrij snel (na zo’n 30 minuten) naar vettige was gaan ruiken (bij bijna elke soort die ik probeerde, van The Secret Garden & The Beauty Bakery). Al zijn ze altijd nog beter dat de scenting crystals van TBB, die ruiken na 10 minuten al niet meer.

 • 7 jaar ago

  Ik ben fan van de soy wax melts van Lien, ze zijn heerlijk!!!!

 • 7 jaar ago

  Ik ben ook groot fan van de soy wax melts! Ik heb nu voor de verandering eens scenting crystals van the beauty bakery gekocht… daar ben ik ook wel eens benieuwd naar.

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed!!

 • 7 jaar ago

  IK heb er ook best wat van Caroline/In de Watten gekocht en ik vind het heel fijne melts. Ze ruiken heerlijk, branden/geuren lang en je krijgt de bestelling zo leuk verpakt toegestuurd! :love:

 • W.
  7 jaar ago

  Hmmm ik hou van Frencn Vanilla(L)

 • Nathalie
  7 jaar ago

  Ik hou er ook super van, ik ben vooral een french vanilla fan en fresh linnen fan :) Meestal snij ik ze in 2 of 3 en dan steek ik per stukje 2 theelichtjes aan (iets minder lang dan jij dus, maar toch nog heel lang) :D

 • 7 jaar ago

  Ik wil de fresh linnen heel graag eens proberen!

 • Lieke
  7 jaar ago

  Mjmmmm.

 • 7 jaar ago

  Ik had negen melts besteld en dat kostte me €3,25 aan verzendkosten.

 • 7 jaar ago

  Ik moet echt dringend bestellen ^^
  Maar ik weet niet welke geur ik moet kiezen.
  een klein vraagje: hoeveel zijn de verzendingskosten naar België?

 • 7 jaar ago

  Ik zei pas op Twitter tegen Lien dat ik niet zo van de brandertjes ben, maar als ik jouw review zo lees, dan word ik toch wel heel nieuwsgierig… Ik kijk steeds naar de Cherry Blossom geur hehehe.

 • 7 jaar ago

  Heeerlijk! Ik ga binnenkort ook meer soy melts bestellen :D

 • 7 jaar ago

  Heb er ook een aantal gehad, zit bijna door mijn voorraad heen :) Maar het klopt idd de ene geur ruikt wat sterker en langer dan de andere, maar ze ruiken gewoon allemaal lekker :)

 • 7 jaar ago

  If I could I would, maar als ik er zoveel parfum olie bij doe dat die geur goed blijft, dan worden de blokjes niet meer hard :(
  En er is helaas maar 1 leverancier op de hele wereld die die geur heeft…

 • 7 jaar ago

  Echt, ik heb liever dat mijn bureau voor de helft van de ‘normale’ tijd naar FIL ruikt dan helemaal niet. Just saying … ;)

 • 7 jaar ago

  Prachtige foto!!

  Ik had het al gezegd, FIL is echt een “moeilijke” geur. Eigenlijk overal in, je moet er echt heel veel van gebruiken wil hij tot zijn recht komen, zo zonde want echt wel “dead on” qua dupe gehalte.
  Wie weet gaat de leverancier er nog eens iets aan doen :D Zou mooi zijn.

  Jij maakt er echt een goede deal van hihi, zoveel branduren. Maar idd bij vele kan het wel al geef ik standaard aan dat het max 12 uur per blokje is.

  Ben blij dat je er tevreden over bent ondanks de “bummer” qua brandtijd met de Falling in Love.
  Enjoy *S*

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close