Menu & Search

L’Oréal Sublime Bronze Express Pro (quick review + how-to)

Vandaag is een triest geval van 1ste juni – wat een weer! Tijd dat de zon van d’r lazy ass komt en de boel wat opwarmt. Ze zou haar aanwezigheid voor dit weekend bevestigd hebben, maar daar zijn we nu niet veel mee natuurlijk. Volgende week heb ik een paar events en ik zou graag gaan mét een kleurtje in de plaats van een stel witte benen. En als de zon niet meewerkt, dan maar ineens hop naar plan B : fake bake! Vorig jaar had ik een geweldige spray-tan gevonden (check dit artikel). Nu vind je deze lieverd niet meer in de rekken – hij is namelijk vernieuwd en onderging een paar leuke aanpassingen …

micro-verstuiver : De spray kreeg een micro-verstuiver (inclusief grappig spuitmondje), geïnspireerd door de professionele technologie van zelfbruincabines. De ultrafijne micropartikels worden als een droge nevel verspreid en vormen een homogeen en egaal laagje op je huid, zonder nat of plakkerig aan te voelen. Je hoeft niet meer uit te smeren, dus bye bye oranje handpalmen en strepen.

citrusgeur : Er is een citrusgeur toegevoegd aan de formule die de typische geur van zelfbruiner zou moeten camoufleren. Nu ben ik – niet slaan! – stiekem wel een beetje fan van de geur van zelfbruiner, al denk ik dat mijnheer Pavlov hier wat mee te maken heeft … (Het is namelijk de geur van zomer, een bruine teint en complimentjes achteraf!)

De nieuwe Sublime Bronze Express Pro belooft “een natuurlijk gebruind effect zonder strepen of onaangename geurtjes.” Word! Kan hij deze fijne belofte waarmaken? Ik testte hem voor jullie.

r e v i e w & how-to

Ik heb de spray nu al een aantal keren met succes gebruikt. Zo doe ik het :

stap  1 : Douchen! Ik scrub maar één keer per week dus niet noodzakelijk wanneer ik deze spray ga gebruiken. Het wordt aangeraden, maar ik vind het dus niet echt nodig … Moet je zelf zien.
stap 2 : Sprayen! Omdat de badkamer gehuld is in een nevel, verkas ik in m’n nakie naar de slaapkamer. Ik leg een handdoek op de grond, ga er op staan en begin te sprayen : ononderbroken van op een constante afstand van ongeveer 40 cm van mijn huid. Eerst mijn linkerarm, dan over naar mijn borst & hals. Van hand wisselen om mijn rechterarm te doen. Dan één voor één mijn benen en om te eindigen even mijn rug.
stap 3 : Wachten. De spray voelt onmiddellijk droog aan, maar ik heb een heilige schrik dat de bruine kleur af zou gaan op mijn kleding. Daarom maar even wachten en ondertussen iets nuttigs doen zoals mijn haar of make-up.
stap 4 : Bruinen. Ik kleed me aan, doe de hele dag mijn ding en bruin geleidelijk aan. Tegen dat ik ’s avonds thuiskom heb ik een fijn kleurtje. Meestal herhaal ik dit om de andere dag voor een zomerse teint. Het blijft een twee à drie dagen zitten.

pluspunten :
– gemakkelijk in gebruik
– doet zijn werk
– mooi effect
– goedkoper dan de spraycabine en veiliger dan de zon(nebank)

minpunten :
– je ziet niet onmiddellijk het effect
– oppassen met je voeten (bedek die eventueel voor de neerdwarrelende nevel)

conclusie : Een fijne spray-tan die makkelijk is in gebruik.

De L’Oréal Sublime Bronze Express Pro kost zo’n €14,49 en is te koop bij de drogist en de supermarkt.

20 Comments

 1. Chantal
  9 jaar ago

  Ik heb hem gister ook gebruikt en heb ontzettend veel strepen :-(

 2. Hannah
  12 jaar ago

  Weet jij misschien waar die nog te koop is?
  Vind hem nergens meer in België :(.

 3. 12 jaar ago

  Bij mij geeft hij vreselijke strepen :( Echt verschrikkelijk!
  .-= CommentLuv link : A day at the races – Monsoon & Accessorize =-.

 4. 12 jaar ago

  Ik heb er eentje van L’Oréal voor het gezicht en die is ook wel goed, voor het lichaam heb ik eentje van een “concurrent”! Die sprays zijn zo handig! Veel beter dan crèmes.
  .-= CommentLuv link : FAVORITES TAG =-.

  • 12 jaar ago

   Welke juist? Ik ben net op zoek naar een goede voor het gezicht! :)
   (Ja hé?! Sinds ik spray smeer ik geen zelfbruiner meer.)

 5. 12 jaar ago

  Klinkt echt fantastisch :D

  x Martine
  .-= CommentLuv link : Boeken Besteld! =-.

 6. 12 jaar ago

  heb hem ook, alleen nog niet gebruikt! een van de dagen echt maar is doen!
  .-= CommentLuv link : Favorieten Tag! =-.

 7. 12 jaar ago

  Ik heb hem voor het gezicht en hield hem de eerste keer te dichtbij en dat was niet echt goed, maar nu hou ik hem angstvallig ver en ik ben een fan! Wil in de toekomst die voor het lichaam ook weleens proberen.

 8. 12 jaar ago

  ik ben echt enorm blij dat je hier een artikel over hebt gemaakt. ik was namelijk opzoek naar een revieuw hierover omdat ik erg benieuwd was!
  klein vraagje: welke nagellak heb je op op de foto, ik vind em geweldig!

  • 12 jaar ago

   Ben blij dat jij blij bent ;)
   Die nagellak is Peachy Keen van China Glaze (klik hier voor de NOTD) en mijn nagellak crush du jour :love:

 9. Roxanne
  12 jaar ago

  Ik zat echt onder de plekken wanneerik hem gebruikt had (half Dracula, half Oompa Loompa). Mijn huid is niet gemaakt om te bruinen…

  • 12 jaar ago

   Haha, ohnee! Bij mij doet hij het heel goed – maar ik heb dan ook al jarenlang ervaring XD (Lees: ik ontdekte hem vorig jaar en heb geleerd hoe het voor mij het best werkt om geen vlekken te krijgen. Truuk is om de spray ver genoeg te houden, en kleine cirkeltjes te maken wanneer je spuit. Als de spray nat aanvoelt dan zit je te dicht op je huid en moet je hem verder van je af houden.)

   • Roxanne
    12 jaar ago

    Hmmm, cirkeltjes, eeeeh? Misschien eens proberen. Charlotte Island vind ik dan weer wel heel leuk ^^ Ik dacht eerst dat je I Scream Peach ophad :)

 10. 12 jaar ago

  Dus gewoon sprayen en klaar? Wrijf je er dan nog eens over of laat je het gewoon zo? Lijkt echt wel makkelijk dan :)
  .-= CommentLuv link : Favorites Mei 2010 =-.

  • 12 jaar ago

   Nee, gewoon zo laten. :)

 11. 12 jaar ago

  Klinkt goed! Opzich ook niet zo duur als het echt goed werkt en je geen strepen krijgt. Hoe lang gaat zo’n spray mee eigenlijk? (hoeveel x je hele lichaam dus)
  .-= CommentLuv link : Review: L.A. Colors Mineral Pressed Powder =-.

  • 12 jaar ago

   Errr goede vraag. Ik denk dat ik er toch wel zo’n 7 keer m’n hele lichaam mee kan doen. Hangt er allemaal vanaf hoeveel je sprayt denk ik. Ik ben niet heel zuinig, maar doe er ook geen halfuur over ofzo.

 12. 12 jaar ago

  Ik heb nu nog een zelfbruiner van Clarins (een bruine pot, ook zeker een aanrader), maar ik ben al een tijdje van plan om één van de bruiners van L’oreal te testen. Hoor daar altijd zoveel goeds over!
  .-= CommentLuv link : Swatch: Make Up Store – Siw =-.

 13. liesbeth
  12 jaar ago

  Leuk! Ga is mss ook eens proberen^^

 14. 12 jaar ago

  hmmm klinkt aardig goed! ik heb zelf alleen nooit het geduld voor een fake tan. ik doe er liever helemaal niks voor > dus in de zon liggen en bronzen doe ik liever. :P