Menu & Search
L’Oréal Collection Exclusive: La Vie en Rose

L’Oréal Collection Exclusive: La Vie en Rose

Liefste date, laat je vooral niet afschrikken door deze blogpost. Maar ik moet je iets bekennen. Mijn eerste valentijntje was al eind 2015: L’Oréal kwam op mijn deur kloppen met een cadeautje. Eentje dat me nog dagen heeft doen glimlachen, dus take notes. Geen doos pralines, maar een doos make-up. Een muziekdoos, in feite, want bij het openen wachtte John Legend op mij. Met een serenade … <3

Hold me close and hold me fast, the magic spell you cast, this is La Vie en Rose.

– Johnny in mijn hoofd voor de rest van de dag.

Bon, nu ik de lat alvast buiten bereik heb gelegd (nee efkes, een kus en we spreken er niet meer over) richt ik mij voor de rest van deze blogpost tot mijn lieve lezer, de allegorie waar je mij altijd een beetje mee zult moeten delen (’t is dat of elke dag, nog voor je eerste koffie, mijn beauty talk aanhoren). De reclame was niet te missen op tv: John Legend die ‘La Vie en Rose’ coverde van Edith Piaf. Hartjesss in mijn ogen, elke keer. Dus toen ik deze mooie muziekdoos overhandigd kreeg, was mijn reactie enkel uit te drukken in mijn favoriete matchy emoji. De make-up werd bijna bijzaak… Maar wat zijn ze mooi, de lipsticks en nagellakjes in deze doos. De Collection Exclusive Les Roses werd o.a. ontworpen door Eva Yean, color designer bij L’Oréal, die voor vier spokeswomen een eigen tint roze creëerde:

Doutzen: Rose Fuchsia,
“Een pittig en helder fuchsiaroze, een echte cocktail van frisheid en vrouwelijkheid.”

JLo: Rose Magenta,
“Een intens en sterk gepigmenteerd roze dat zich waagt aan de diepte van een rode nuance maar tegelijk de onschuld van het roze behoudt.”

Blake: Rose Pêche,
“Een licht getint roze met oranjeachtige gloed die de helderheid van donkere huidtypes beter vastlegt en verfijnt voor een zonnig effect.”

Julianne: Rose Grenadine,
“Een helder en donker roze tint die de lippen in contrast brengt bij lichtere huidtypes.”

review

De lipsticks voelen zacht aan op de lippen, hebben een lightweight feel en satijnen finish. Ze lijken matte, maar de formule bevat hele fijne parelmoerdeeltjes (bijna niet waarneembaar in de finish) die het pigment ondersteunen & belichten en dus levendiger maken. De kleur van de lipstick is op te bouwen, maar Julianne’s Rose Grenadine blijft lieflijk nude roze. Mooi op mijn lichte lippen, maar ik weet niet hoe de kleur het doet op donkerder lippen… (Iemand ervaring ermee?) Blake’s Rose Pêche ligt klaar voor de zomer en het voor Doutzen op maat ontworpen Rose Fuchsia (mijn favoriet van de collectie, trouwens) gaat ook veel liefde krijgen dit voorjaar. Ondertussen heb ik de kleur al een paar keer gedragen, want komaan, dat was bound to happen van het moment dat die muziekdoos openging… Het op rood balancerende Rose Magenta, de JLo match, komt goed tot haar recht op de nagels, maar op de lippen blijft de kleur zacht roze met een hint van bessenrood. De nagellakjes zijn zeker leuk, maar de liefde is minder groot dan de lipsticks. Sowieso een heel fijne formule (voor lofzang, zie deze blogpost) maar de kleuren zijn niets dat ik nog niet heb *kuch*van Chanel*kuch*. Then again, schattige kleine flesjes met goede lak, dus whoop.

swatches

*
sinds september ’15 exclusief bij Di en Kruidvat
lipstick €13,49
nagellak €6,49

Heb jij er eentje?

 

Save

10 Comments

 1. 6 jaar ago

  Ziet er echt goed uit!

 2. 6 jaar ago

  All those pretty pinky’s <3

 3. 6 jaar ago

  Ik heb de “Douzen” Super mooi voor een ultra meisjesachtige look

 4. 6 jaar ago

  gorgeous tinten :D

 5. 6 jaar ago

  @ Nele : Hahaha! P.S. Nog een filmpje, mijn favoriete. (Tien jaar oud maar oeh-la…!) #fangirl

 6. 6 jaar ago

  Ik heb die van J.Lo en ben er zo blij mee!

 7. 6 jaar ago

  Mooie kleurtjes, vooral Julianne en Blake spreken me aan.

 8. 6 jaar ago

  Ik ben echt het reclamespotje gaan opzoeken om naar John Legend te luisteren :-D Ik vind de kleuren echt prachtig! Mijn voorkeur gaat naar Julianne :-) x

 9. 6 jaar ago

  Wow! Supermooi! Ik heb er nog geentje, maar binnenkort heb ik er waarschijnlijk wel eentje, of tweetjes, of drietjes! lol :-)

 10. 6 jaar ago

  Ik heb zelf twee nagellakkleurtjes aangekocht uit deze collectie:)