Menu & Search
L’Occitane Iris Bleu & Iris Blanc

L’Occitane Iris Bleu & Iris Blanc

De laatste toevoeging aan de Collection de Grasse van L’Occitane is een combinatie van blauwe iris uit Grasse en de daarmee contrasterende witte iris uit het Middellandse Zeegebied: Iris Blue & Iris Blanc. Het is u allicht niet nieuw dat iris een mooi plekje heeft in mijn hart, dus ik was bijzonder benieuwd naar deze nieuweling.

Het parfum opent veelbelovend. De frisse citrus verzacht met blauwe bes vloeit mooi over in de combinatie van witte en blauwe iris en ylang-ylang. De perzik in het hart houdt de fruitige aanzet vast terwijl vijgen een subtiele brug legt met de poederige irisnoten. De basis bestaat uit een heel transparante witte muskus en wit cederhout.

top – zwarte bes, citrus
hart – witte irirs, blauwe iris, ylang-ylang, perzik, vijg
basis – witte muskus, cederhout

Hoewel het parfum gecomponeerd is rond twee soorten iris, is hun aanwezigheid voorzichtig. De tropische ylang-ylang en het prominente, zoete fruit maken dit een makkelijke irisgeur die sommigen mogelijk op hun honger laat zitten. Wie niet zo van de iris is, zou toch wel eens verrast kunnen worden door deze van L’Occitane. Ik was teleurgesteld in die zin dat ik echt wel sterk aanwezige, poederige iris verwachtte, zeker aangezien de naam. Helaas. Té subtiel (zowel qua iris als qua sillage en levensduur) als parfum voor mij, al draag ik hem – nu ik hem toch heb – met plezier. De douchegel vind ik echter dan weer wel helemaal geweldig. Zacht, zoet maar poederig en clean … een lekker luxe badkamergeur.

verkrijgbaar bij L’Occitane
Eau de Toilette €56 / 75ml
Shower Gel €14,50 / 250ml

 

Save

6 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 6 jaar ago

  Klinkt heerlijk te zien dit nieuwe product van l’Occitane!

 2. Het lijkt mee een heerlijke zachte geur! Ik ga deze zeker onthouden!

 3. 6 jaar ago

  Wat jammer dat het geurtje niet zo lang blijft hangen. Desondanks ben ik wel echt heel benieuwd naar dit geurtje! Het ziet er sowieso al prachtig uit.

 4. 6 jaar ago

  Ik ben erg benieuwd naar deze geur

 5. 6 jaar ago

  Ik ben benieuwd naar deze geur!

 6. 6 jaar ago

  Ik hou wel van poederig. Maar ’t mag inderdaad niet te subtiel zijn, want geurtjes blijven sowieso al moeilijk ‘plakken’ bij mij.