Menu & Search

L’Occitane Immortelle Divine Eye Balm

Vandaag vertel ik je over mijn grote liefde voor dit kleine gele potje oogcrème. Maak kennis met de Immortelle Baume Yeux Divin (of Divine Eye Balm) van L'Occitane.


Vandaag vertel ik je over mijn grote liefde voor dit kleine gele potje oogcrème. Maak kennis met de Immortelle Baume Yeux Divin (of Divine Eye Balm) van L’Occitane.

Immortelle

Deze balsem maakt onderdeel uit van de Immortelle Divine lijn die mikt op een publiek dat ouder is dan mij, wat ik graag illustreer door even mee te geven dat mijn oma van 90+ helemaal into deze L’Occitane lijn was. Ik ben zestig jaar jonger, ook niet helemaal het doelpubliek, wel fan van een aantal aspecten van de Immortelle formules. De benaming ‘Immortelle Divine’ spreekt tot de verbeelding. De producten beloven veel, maar nog net niet het eeuwige leven (tough luck, Max Colombie).

(Kudo’s voor wie de film raadt. 👀 P.S. Het is oktoberrrr, wat zoveel
betekent als: Halloween is coming! Ideale gelegenheid om efkes
low key met mijn horrorfilm liefdes te dwepen. 💁🏻)

Zowel de naam van deze lijn als de kleur die wordt gebruikt voor de verpakkingen, refereert rechtstreeks naar het steringrediënt: de kleine gele immortelle (strobloem) bloempjes uit de Provence. Deze specifieke oogbalsem is daarnaast geformuleerd met o.a. hyaluronzuur, bloemen (teunisbloem, camelina, komkommerkruid en echium) olie, shea boter, honing en rozenwater. Dit ingrediëntenarsenaal focust op hydrateren (voor een vollere, strakkere huid + vrij van droogtelijntjes), het verhelderen + vermijden van pigmentvlekken en een mooie glow (éclat, if you will).

L’Occitane geeft het de stempel “globale anti-aging” wat een steeds controversiëler wordende uitspraak is, aangezien de nadruk tegenwoordig ligt op mooi ouder worden en – ik druk het even onnozel uit, want ik weet niet direct hoe anders (het idee an sich is gewoon idioot) – niet niet ouder worden. Waarvoor driewerf HURRAH!, amiright? Om meer te lezen over dit groeiende inzicht, verwijs ik je graag door naar het artikel van Michelle Lee voor Allure: Allure Magazine will no longer use the term ‘anti-aging’.

mijn ervaring

Ik schep met de bijgeleverde spatel een beetje crème uit de pot – hoeveelheid zoals hierboven geïllustreerd :) – en dep het met mijn ringvinger zachtjes over mijn oogcontouren. Als ik ’s ochtends smeer, beperk ik mij tot de zone onder mijn ogen en mijn slapen; smeer ik ’s avonds, dan gebruik ik wat meer en neem ik mijn ooglid mee. Ik breng de crème meestal één keer per dag aan en laat er al eens een dag tussen. Want als er één ding het effect van een oogcrème voor mij te niet kan doen, is te veel oogcrème… I know, maar mijn huid werkt blijkbaar gewoon zo.

Het resultaat is een goed gehydrateerde huid onder mijn ogen, inderdaad minder zichtbare droogtelijntjes (en bijgevolg makkelijker te maquilleren, natuurlijk geen must maar wel heel fijn voor wie graag met make-up bezig is) én minder donkere kringen. De crème verfrist en verkwikt en ik hou er van. Naar mijn ervaring is deze oogcrème beduidend efficiënter dan veel oogcrèmes die ik al heb geprobeerd, en dat zijn er ondertussen toch wel wat. (Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zelden fan ben van een oogcrème. Heb je mogelijk al gemerkt.)

In L’Occitane boetieks en via loccitane.be
€62/15ml

Save

Save

Save

Save

Save

Save

4 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. 4 jaar ago

    Ik ben een grote fan van de dagcrème, heb net het potje leeg gemaakt. De oogcrème, daar ben ik iets minder fan van. Op dit moment gebruik ik een combinatie van The Ordinary Caffeine Solution en de Louis Widmer oogcrème. Bye bye puffy eyes en de huid onder mijn ogen is perfect gehydrateerd <3

    • 4 jaar ago

      Ik heb ook het serum gehad en vond ik zo fijn… Louis Widmer ligt me minder, maar die Caffeine Solution van The Ordinary staat op de wishlist. Thx voor de feedback, steunt mij alleen nog maar in mijn shoplust. xD

  2. Ik moet eigenlijk ook echt beginnen met het smeren van een oogcreme maar inderdaad, er zijn er eigenlijk maar weinig die écht iets doen. Na jou blogpost ben ik enthousiast over deze en ga deze oogcreme toch maar is proberen denk ik!