L’Occitane Fleur Chérie

Fleur Chérie, de heerlijk retrolicious wintercollectie van L’Occitane, geurt naar Provencaalse oranjebloesems. Een geur die de meeste vrouwen – en mannen, ha! – weet te verleiden. Ook Yours Truly viel als een blok voor dit warme maar sneeuwwitte parfum.

De bloemige geur van Fleur Chérie is enerzijds heel vrouwelijk (oranjebloesem, jasmijn), maar heeft ook een subtiele mannelijke hint (hout waaronder ceder). Ik herken heel duidelijk fris maar ietsjes bittere citrus en vooral veel bloemen. Het parfum doet me denken aan iets van vroeger, maar hoe diep ik ook in mijn geheugen graaf, ik kan er niet bij wat juist … Het schreeuwt in ieder geval ‘Spanje’ wat niet onlogisch is, aangezien de geur geïnspireerd is door de Méditerranée. Meer bepaald de traditie dat bruidjes uit het zuiden van de Franse Provence oranjebloesems in het haar droegen tijdens hun bruiloft. Deze geur is romantisch maar niet van het zeemzoete type waar kleine meisjes van dromen. Fleur Chérie is een parfum voor de vrouw, niet het meisje – niet de fluffy tule trouwjurk maar de satijnen lingerie er onder …

Het is een warme, zoetbloemige geur die passend is voor dit seizoen, maar me toch ook aan de felle, warme zon doet denken. Misschien dat L’Occitane hem deze zomer maar moet heruitbrengen?

De lichte Crème Mains is sowieso een favoriet van me, en het zeepje heeft inmiddels zijn weg gevonden naar mijn lingerielade, maar zou ook niet misstaan als gastenzeepje. Hoe dan ook: beide zijn leuke kleine cadeautjes of surprises voor tijdens de feestdagen.

De Crème Mains kost €6 en het gastenzeepje €4,50 – beide zijn te koop bij L’Occitane boetieks en verkooppunten.

Meer Joliette

14 Comments

 • 7 jaar ago

  Die kleurtje, die verpakking :love: I want some….

 • 7 jaar ago

  Dat lijkt me super lekker! En wat een toffe tube-verpakkingen heeft L’Occitane altijd!

 • Jessica
  7 jaar ago

  Maar is zo’n dopje niet onhandig?
  Volgens mij zou ik het gegarandeerd laten vallen of kwijtraken.

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik al zelf 4 jaar ‘L’Occitane Fleurs de Cerisier’, dit is echt al een vaste handcreme van mij.
  Ruikt zo zacht.. niet te beschrijven!

  xoxo

 • 7 jaar ago

  Dat zeepje ziet er mooi uit =) Klinken als fijne producten :)

 • 7 jaar ago

  De zeep is echt prachtig! De geur lijkt mij heerlijk.

 • 7 jaar ago

  Dat zeepje is echt prachtig!

 • 7 jaar ago

  Lijkt me echt heerlijk!
  Ik ruik de geur hier al helemaal haha :P
  En dat patroontje <3

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed!

  Ik dacht dat L’Occitane duur was, maar deze prijzen vallen heel erg mee.

 • 7 jaar ago

  Wat heb je de geur leuk beschreven! Ik ging er helemaal mee in op! :-) Klinkt super! Hier ga ik ook wat van kopen! :-)

 • Jessica
  7 jaar ago

  Wat ziet dat er mooi uit!
  Zowel het zeepje als de verpakking van de handcreme.

 • 7 jaar ago

  Lijkt me een heerlijke geur! :)

 • 7 jaar ago

  Wow klinkt echt heel goed!

  Ben erg benieuwed of ik het hier ergens in Nederland kan kopen..
  en die verpakking ziet er zo mooi en roze uit :p

 • 7 jaar ago

  Mooi dat patroontje op de zeep!

  Verder vind ik je beschrijving van de producten en geur erg leuk gedaan, volgens mij ruikt het lekker :D

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close