Menu & Search
L’Occitane – Baume Solidaire 2017

L’Occitane – Baume Solidaire 2017

Lieve lezer, januari is nog niet eens ten einde en ik ben er al met de blogpost over de beste €3 die je dit jaar kan spenderen. Ik presenteer u: de L'Occitane Solidarity Balm van 2017. De eerste balsem, die van vorig jaar, was een schot in de roos en absoluut één van mijn favoriete productjes van het afgelopen jaar (lees hier en hier). De zachte shea-balsem kreeg toen een rozengeur - liefde voor alles met rozengeur - en hield mijn lippen en nagelriemen zacht. Dit jaar krijgt de Baume Solidaire een snoeperige/poederige viooltjesgeur. Oh... en goed karma. Je steunt er namelijk het Fund for Gender Equality van de VN mee.


Lieve lezer, januari is nog niet eens ten einde en ik ben er al met de blogpost over de beste €3 die je dit jaar kan spenderen. Ik presenteer u: de L’Occitane Solidarity Balm van 2017. De eerste balsem, die van vorig jaar, was een schot in de roos en absoluut één van mijn favoriete productjes van het afgelopen jaar (lees hier en hier). De zachte shea-balsem kreeg toen een rozengeur – liefde voor alles met rozengeur – en hield mijn lippen en nagelriemen zacht. Dit jaar krijgt de Baume Solidaire een snoeperige/poederige viooltjesgeur. Oh… en goed karma. Je steunt er namelijk het Fund for Gender Equality van de VN mee.

De karitéboter (shea butter) waarmee de populaire Shea Butter lijn van het merk verrijkt is, is fair trade en komt uit Burkina Faso. Karitéboter maken is daar een vrouwenaangelegenheid. Volgens het persbericht produceren zo’n 17.000 vrouwen de karitéboter voor L’Occitane, dat wereldwijd wordt verkocht. Dat zijn véél dames die onze crèmes en balsems mee mogelijk maken. Ondertussen al 41 jaar. In 2016, voor het 40-jarige jubileum, kreeg de Shea Butter lijn een verpakking geïnspireerd door Afrikaanse prints, als eerbetoon. De Solidarity Balm werd geïntroduceerd. 100% van de winst (verkoopprijs in de winkel excl. btw, transport- en productiekosten) wordt gedoneerd ter ondersteuning van vrouwenleiderschap (d.m.v. o.a. alfabetisering, microkredieten, hulp en ondersteuning om bedrijven op te starten).

“een meer gelijke wereld […] waar vrouwen en meisjes hun leiderschap in alle aspecten van het openbare, economische en politieke leven vrijelijk kunnen voeren.[icon]brook-icon-network[/icon] UNwomen.org

Dit jaar gaat het naar het Fund For Gender Equality van de VN, een organisatie die zich niet beperkt tot dan continent, maar wereldwijd werkzaam is in gebieden waar de rechten van de vrouw (zwaar) in het gedrang komen en/of gewoon onbestaand zijn. Zij focussen op enerzijds economisch en anderzijds politiek empowerment, met het uiteindelijke doel om “een meer gelijke wereld te realiseren, een 50-50 planeet waar vrouwen en meisjes hun leiderschap in alle aspecten van het openbare, economische en politieke leven vrijelijk kunnen voeren.


ingrediëntenlijst

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
€3
sinds 11 januari in de winkel, gelimiteerd tot 2017
L’Occitane boetieks, verkooppunten en on-line

Save

Save

Save

Save

4 Comments

 1. 5 jaar ago

  @ Mieke: Dat zou me sterk lijken. Misschien tijdelijk uitverkocht, of heeft de levering vertraging opgelopen? Of misschien enkel in de winkel?

 2. Mieke
  5 jaar ago

  Euhm, ik vind deze niet online.. Ik heb er ook geen mail van gehad via L’Occitane :-( Al uitverkocht?

 3. Mieke
  5 jaar ago

  Oh, thx voor de tip! Ik had niet door dat deze er al was.. Vorig jaar bestelde ik er meteen 5 en daar heb ik geen moment spijt van gehad :-)

 4. 5 jaar ago

  Ik krijg maar niet genoeg van de geur.