Menu & Search
L’Occitane Aromachologie – Relaxing Hand and Foot Balm

L’Occitane Aromachologie – Relaxing Hand and Foot Balm

LOCCITANElavendelhandvoetcreme_JOLIETTE

De Provence, 1976. Een jonge Olivier Baussan destilleert locale bloemen en kruiden voor hun weldadige essentiële olie. Veertig jaar later heeft zijn L’Occitane winkels over de hele wereld. Ik rook de eerste Les Pivoines van 2015 in de winkel aan Shibuya crossing, een wijk in Tokyo, Japan. Maar L’Occitane blijft trouw aan haar Provencaalse roots met Aromachologie.

Aromatherapie of aromachologie is de holistische wetenschap die de invloed van geuren op ons lichaam en onze geest bestudeert. Het merk introduceerde de Aromachologie lijn als een “ode aan essentiële olie in drie coupletten“, zijnde relaxing (lavendel, bergamot, mandarijn, sinaasappel en geranium), rebalancing (cypres, jeneverbes, citroen, tijm en eucalyptus) en revitalizing (citroen, rozemarijn, grapefruit, munt en sinaasappel). De Baume Mains et Pieds Relaxant (Relaxing Hand and Foot Balm) is een nieuwigheid in het ‘relaxing’ luik.

[striped]de geur[/striped]

noten: lavendel, bergamot, mandarijn, sinaasappel en geranium

De geur van lavendel is van oudsher beroemd om z’n kalmerende werking. Geranium kalmeert ook, en verlicht de gemoederen. De zoete, zachtbittere citrus (sinaasappel, bergamot, mandarijn) is als een warme zonnestraal: een vleugje warmte en positiviteit. De combinatie van die drie aspecten zou zorgen moeten vervagen en op die manier voor een goede nachtrust moeten zorgen.

Ik help de natuur een handje – ahem, pun not intended – en smeer de crème met lange, trage, masserende bewegingen in. Ondertussen let ik op mijn (buik)ademhaling: heel bewust in- en uitademen, mijn hoofd leegmaken en vullen met het parfum van de crème. Zalig, kalmerend en goed voor mijn huid. Jawel, lieve lezer, we multitasken zelfs wanneer we onszelf proberen te kalmeren… #moderntimes

[striped]de crème[/striped]

Het product werd ‘balsem’ gedoopt, maar ziet er initieel uit als een crème. Het smelt op de huid en krijgt een lichte, olie-achtige textuur die wat tijd geeft om zacht ingemasseerd te worden. Geef jezelf of partner een kleine hand- en/of voetmassage voor een uitzonderlijk kalmerend ritueel. Ik raad aan dit ’s avonds te doen voor het slapengaan, of wanneer je nog even tv gaat kijken of een boek leest. Het product doet er een hele poos over om volledig in te trekken, dus het is niet geschikt voor rub & go.

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
75ml, €16 bij L’Occitane

De ‘relaxing’ Aromachologie lijn bestaat ook uit:
Massage Body Oil – 100ml, €26
Body Cream – 200ml, €34
Pillow Mist – 100ml, €18

samples

Save

Save

5 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 5 jaar ago

  @ Herlinde: Jaaa! Beetje extra care met het koude weer. Ben ook altijd blij met mijn L’Occitane productjes. :) Heb hier echt nog redelijk veel staan waar ik mijn ervaringen over zou moeten delen. Zoveel fijns, so little time…

  @ Silkeblogs: Same. Hoe ouder ik word, hoe meer tlc ze nodig hebben. Crèmes en olie en balsem en aiai… (Vind het wel fijn om handcrème te smeren, hoor. Altijd klein zen-momentje. :))

  @ Kiss & Make-up: Ik heb de mini en oeh-la… <3! Ben redelijk trouw aan mijn mist van The Body Shop, maar deze is ook verleidelijk om in full-size aan te schaffen.

  @ Robin Valentine: Hahaha! I can imagine! We zijn daar niet veel winkels binnengeweest (waren er vooral voor The Whales of August cocktailbar) maar DRUK! Ik mis Japan wel. <3

 2. 5 jaar ago

  L’Occitane is een geweldig merk! Deze hand- en voetcrème is perfect voor mij in de winter… :-)

 3. 5 jaar ago

  Dit klinkt echt als iets voor mij, ik hou van supervoedende handcrèmes! Mijn handen hebben altijd veel liefde nodig =D

 4. 5 jaar ago

  Ik heb hier de relaxing pillow mist van.

 5. 5 jaar ago

  even random maar ik ben bij de Lush in Shibuya geweest en alles was zooo druk XD we waren er heen gelopen vanaf Omotesando lol dus echt relaxed heb ik niet kunnen kijken. de balm klinkt heerlijk, ideaal voor het weer van nu <3