Menu & Search

Liefde: Dita von Teese & MAC

M.A.C. en Dita Von Teese is een ongoing romance. Bijna tien jaar geleden werkten ze samen voor een Viva Glam* lipstick. Deze maand ligt hun nieuwe liebeskind in de winkel. Bereid u voor op het perfecte rood, het perfecte matte… Von Teese! (Yay!)

There’s something about Dita. Het is niet de bijna magische manier waarop ze albeit statig met tepelkwastjes over het podium dartelt of ogenschijnlijk nonchalant haar ballerina-benen met een exacte hoek in de hoogte hijst. Ze is altijd om door een ringetje te halen – that includes make-up – en niets wat ze aanraakt is out of character. Alsof de heersende tijdsgeest aan haar voorbij is gegaan en de 40’s opnieuw beginnen bij haar vingertoppen en een klein beetje overwaaien naar de rest van de kamer wanneer ze knippert.

Dita Von Teese

Heather Renée Sweet – haar doopnaam klinkt als een perfect pseudoniem – was altijd al een meisje-meisje dat opgroeide met een fascinatie voor wat later haar alter ego zou worden. Ze werkte op haar vijftiende als hulp in een lingeriezaak, op dat moment was ze naar eigen zeggen over haar hoogtepunt als ballerina heen en had andere, iet of wat realistischer toekomstplannen. Ze werkte zich op tot inkoper, studeerde ondertussen kostuumontwerp en droomde van een toekomst in Hollywood, achter de schermen. Then, Von Teese happened. Ze keerde terug naar dans en flirtte met burlesque, met Marilyn Manson (er kwam een ring aan te pas), raakte bekend als (korset)fetisj model en voor ze het wel en goed besefte zette Playboy haar op de cover in 2002. Met een naam als Heather Renée Sweet kan je het haar niet echt kwalijk nemen dat ze redelijk onvoorbereid was toen men haar vroeg wat haar artiestennaam was. Ze koos ‘Dita’ als eerbetoon aan Dita Parlo, ‘Von Treese’ duikelde ze op uit het telefoonboek (ze vond de knipoog naar haar Duitse roots wel wat) en Playboy maakte er ‘Von Teese’ van. Typo! De naam zou een handelsmerk worden voor alles wat ze onderneemt. Van lingerie – waar het uiteindelijk allemaal begon – tot niche-parfums, haar shows, haar fotografie, haar boek.

Von Teese red

Ze kondigde het jaren geleden aan, en nu is het er eindelijk: Your Beauty Mark. Beauty tips & tricks van de vrouw die zich in de duurste podiumoutfits hult om ze een paar minuten later minutieus en onder begeleiding van een live jazz-band weer uit te trekken. Ze verheft net-niet-naakt tot een ware kunst, maar zal nooit of te nimmer de deur uitgaan zonder een winged liner en perfect aangebrachte red lips. Ze schreef er 400 bladzijden over bij elkaar, met foto’s door o.a. Ellen von Unwerth, Ali Mahdavi, en Peter Lindbergh. De perfecte gelegenheid, zo blijkt, om samen met M.A.C. haar signature rood met ons te delen. Von Teese is een pareltje geworden.

Kleur: Zoals ik al zei, de kleur is perfect. Een helder tomatenrood, heel klassiek. Oogt heel fris bij een bleke huid met koele of neutrale ondertoon, maar het is geen universeel rood dat bij elk gezicht en elke gelegenheid past. Then again, het is Dita’s signature rood en zij heeft heel uitgesproken features…
Formule: De velvet, matte finish voelt droog op de lippen, dus draag er een beetje balsem onder. (Voor een paar uur zit je wel goed zonder, als je lippen in topconditie zijn, maar een hele dag … nee.) Ook de finish is – of wat had je gedacht – heel klassiek. Blijft urenlang mooi, ik kan hem dragen zonder lipliner (kruipt niet in fijne lijntjes en is makkelijk aan te brengen zonder knoeien) en hij is zuinig in gebruik. Niet geheel onbelangrijk want hij is limited edition. Klein beetje wenen, toch wel.

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
december in M.A.C. stores en on-line
limited edition
€21,50

Et maintenant, uiteraard: het rood in al haar glorie. Oh… en Dita ook. <3 #queen

*Viva Glam: Voor wie er nog niet mee bekend is, Viva Glam is een jaarlijkse traditie van het merk, waarbij een extravagante artiest een gezicht geeft aan ‘mensen die anders durven zijn’. Uitbundige lipsticks die een joie de vivre symboliseren en waarvan de integrale opbrengst naar het M.A.C. AIDS Funds gaat.

Save

11 Comments

 1. 6 jaar ago

  Wat een prachtige kleur!

 2. 6 jaar ago

  Heel mooi rood inderdaad! Vorig jaar hadden ze ook al zo’n prachtig rood met Salon Rouge, dat heb ik heel de kerstperiode non-stop gedragen toen… Toch ook even gaan swatchen dit, net iets frisser en vrolijker precies!

 3. 6 jaar ago

  Die kleur! Perfection!

 4. 6 jaar ago

  Misschien toch nog snel op de kerstlijst zetten :)

 5. 6 jaar ago

  Oehh…wauw prachtige rode kleur ❤️
  X

 6. 6 jaar ago

  Wat een prachtige kleur! Helemaal mijn ding ook!

 7. 6 jaar ago

  Gave kleur zeg!

 8. 6 jaar ago

  Flawless Dita! Vind de kleur heel mooi staan op je lippen! Lekker warm.

 9. 6 jaar ago

  Ik vind het erg mooie kleur en wat is dita eigenlijk een prachtige vrouw

 10. 6 jaar ago

  Oooh loving all the background on Ms.Von Teese! :) De lipstick lijkt me prachtig maar ik draag haast naast knalrood…