Menu & Search

Lief voor je lijf: luxe én budget (+ win!)

Een beetje liefde voor jouw lijf: budget én luxe skin- & body care én liefde voor Sabines boek (+giveaway).


Genieten van de geuren en texturen van verschillende gels en crèmes. Het zachte, comfortabele gevoel van mijn verzorgde huid. Ik hou van cosmetica.  Moest ik niet bloggen, ik zou waarschijnlijk nog steeds een veel te grote kast hebben, volgestouwd met schoonheidsproducten. (Nu kan ik dat lekker profesh mijn ‘samplekast’ noemen, anders had ik een andere term moeten bedenken, lalala…)

Ik ben er heel blij om dat die liefde is gebaseerd op een positieve houding t.o.v. mijn lichaam. Dat is ooit anders geweest. Ik heb een heel ander verwachtingspatroon ontwikkeld: ik wil me niet beter voelen door er beter uit te zien, ik wil er beter uitzien door me beter te voelen.

Sabine Peeters wrote the book

Wanneer ik vertel dat ik beautyblogger ben, krijg ik wel eens de opmerking: “Oei, zo’n harde wereld, altijd streven naar de perfectie!” Als ik eerlijk ben, herken ik dat sentiment wel van een aantal jaren terug. Ondertussen is er echter iets veranderd, zowel in de blogosfeer als onze beauty niche waarmee we in contact komen. De revolutie van body positivity, het omarmen van diversiteit en awareness op het gebied van de invloed van (social) media en reclame op onze psyche, die is heel merkbaar. Sabine Peeters heeft daar in Vlaanderen een belangrijke rol in gespeeld. Ze was verweven met heel veel informatie die mij bereikte. In persberichten, op social media, in de on- en offline media, in mond-tot-mond (ontboezeming: bloggers spreken over andere bloggers en ja, heel vaak positief), you name it en Sabine heeft er invloed op gehad. Schoolvoorbeeldje influencing, quoi.

Ik heb haar boek, Lief Voor Mijn Lijf, hier liggen. Voor mezelf, maar ook met het voornemen dat ik het heel prominent op de koffietafel zal laten rondslingeren wanneer we kinderen hebben. En ik heb er ook eentje voor jou, lieve lezer. (Zie onderaan deze blogpost.)

[korra_icon icon=”heart”] [korra_icon icon=”drop”] [korra_icon icon=”poop”]

Ik verzamelde een aantal badkamerfavorieten van ’t moment – bon, en een aantal al van jaaaaren. Ik heb een luxe setje en een budget setje gemaakt, maar ik gebruik ze uiteraard door elkaar. Wat zijn jouw vier favorieten in de badkamer op het gebied van douchegel & bodylotion + cleanere & gezichtscrème?

luxe it up

ZADIG & VOLTAIRE This is Her! douchegel (lees meer)

KIEHL’S Creme de Corps body lotion (lees meer)

SHISEIDO WASO Quick Gentle Cleanser voor het gezicht (lees meer)

LA MER Crème de la mer moisturizing cream voor het gezicht

[korra_icon icon=”poop”]

zachte prijsjes

DOVE Shower Foam in revitalizing pear

BARNÄNGEN Sensitive Body Lotion

YVES ROCHER Sensitive Végétal cleansing cream voor het gezicht

KRUIDVAT Skin Science Derma Sensitive day cream voor het gezicht (lees meer)

[korra_icon icon=”drop”]

Win!
 Ik geef een exemplaar van Sabines Lief Voor Mijn Lijf weg. Mail me op info@joliette.be met in de titel: “Ik hou van …” aangevuld met één van jouw favoriete dingen (stukjes, eigenschappen, prestaties,…) van jouw lijf.
 Op zondag 4 maart laat ik random.org de winnaar bepalen en contacteer ik die. [korra_icon icon=”smile”]
Disclaimer: Deze giveaway is niet gesponsord. Emailadressen worden verwijderd nadat ik de winnaar heb gecontacteerd.

3 Comments

 1. Debbie
  4 jaar ago

  Mooi blogartikel, mooie productjes en ook wel een mooi boek om te koesteren, denk ik!

 2. 4 jaar ago

  Wat leuk om te lezen!
  Liefs,
  Yara

 3. Mooie favorieten! Ik ben ook groot fan van de Kruidvat Skin Science lijn.