Menu & Search

Let’s pretend French

There’s something about a French mani. Très eighties en alle soorten van chique, netjes en ladylike. Vandaar dat ik nooit echt een French draag, waarschijnlijk. Bon, en omdat het veel werk is. Mijn moeder ging in de jaren tachtig gewoon naar een salon, maar ik probeerde thuis een Frenchie met behulp van de nieuwe Instant French Manicure Pen van Dior. Ik zei ‘probeeerde’…
There’s something about a French manicure. So very eighties, and since then the epitome of a chique, demure and ladylike mani. Hence why I never rock one. Ok ok, and It takes a little effort, too. My mother used to go to a salon – which, to a little kiddo in ’89, looked amazingly fabulous – but I’ve had a go at it this morning with a little help from the new Dior ‘Instant French Manicure Pen’…

Start met een base coat (OPI ‘Start to Finish’). Als eerste laag kies je best een heel transparant roze (OPI ‘Isn’t That Precious) om de nagels een gezonde kleur te geven. Dan de hoofdattractie: een witte lijn tekenen (Dior ‘Instant French Manicure Pen’) en vervolgens een laagje transparant beige (Dior ‘108 Coconut Women’) erover. Afwerken met nog een laag top coat (terug OPI ‘Start to Finish’). Et voilà. Klinkt dat niet zalig gemakkelijk? Wel , dat is het NIET. Hoewel de pen allicht veel makkelijker is dan een witte lijn schilderen met nagellak, maar jezus christus … Laat ons gewoon stellen dat een French mani maken niet op mijn lijstje talenten staat en dat ik ook liever opteer voor dat salon. Het effect is wel tof, nee?
Start off with a base coat (OPI ‘Start to Finish’), then add one layer of a rather transparant pink hue (OPI ‘Isn’t That Precious’), paint your tips white (Dior ‘Instant French Manicure Pen’), go sandwich it with a very transparant beige/flesh (Dior ‘108 Coconut Women’) hue, then top it off with a base coat (again: OPI ‘Start to Finish’). There. Doesn’t that sound deliciously easy?! It’s not. The pen might be a hell of a lot easier than trying to French your nail with a brush & polish, it’s still a motherfucker to get that white line all straight and pretty. I kind of sort of managed, but it took about half an hour to do my nails like this. And … well … ugh. #nolikey The effect is nice, though. But if I ever fancy a French again, I’ll consider a salon, too.

13 Comments

 1. 9 jaar ago

  Oh, handig! Hoeveel kost hij (ofwel zie ik erover)?

 2. 9 jaar ago

  Bij mij ziet het er ook altijd zo netjes (kuch) uit als ik het probeer haha. En het is niet echt mijn ding moet ik zeggen, ik vind het te opvallend.

 3. lot
  9 jaar ago

  Ik vind een French manicure er altijd heel mooi uitzien!
  Alleen bij mij zelf lukt het niet zo goed, maar dat komt omdat mijn nagels nogal snel inscheuren. En dat vooral bij de witte randjes. Dan ziet dat er heel bobbelig uit, omdat er dan al een stukje nagel af is. Dus iemand nog tips voor lange gezonde nagels;)?

 4. 9 jaar ago

  wel erg netjes altijd zo’n frenchie!

 5. 9 jaar ago

  Ik vind die pen echt maar niks. Het effect is zoooo duidelijk fake…

  • lot
   9 jaar ago

   Je kunt ook een iets rozere nagellak gebruiken. Dan wordt het witte een stuk natuurlijker.

 6. 9 jaar ago

  Haha ik kan het nu wel vrij goed, maar ik herinner me wel dat mijn eerste keren dat ik zoiets probeerde niet echt een succes waren:p

 7. 9 jaar ago

  Oefening baart kunst! Ben er zeker van dat, als je het paar keer doet, het gemakkelijker gaat! Was bij mij ook zo :)

 8. 9 jaar ago

  Ik vind het wel leuk en verzorgd! :)

 9. 9 jaar ago

  Ik hou niet zo van Frenchies…wel schattig dat je het zo volharderd probeerde, ik zou met t ding hebben gegooid na twee nagels haha. Van waar is dat covertje? zo mooi.

 10. Mieke
  9 jaar ago

  Ik vind het er mooi verzorgd uitzien, maar het is inderdaad een crime om zelf te doen…

 11. 9 jaar ago

  Ik vind zulke french manicures altijd erg mooi, gewoon omdat het er verzorgd uitziet. Zelf zou ik ’t alleen nooit doen haha, ik hou teveel van kleur <3! Maarwel mooi bij anderen!

 12. 9 jaar ago

  er is veel werk aan ja