Menu & Search

Let’s get a tan (with Chanel & L’Oréal)

Bij deze tijd van het jaar hoort een kleurtje. Aangezien a/ de zon part-time werkt deze zomer en b/ urenlang liggen bakken in de zon niet zo aan mij besteed is (zin in? CHECK! plaats in de agenda? mihmihmih…) én ik van nature sowieso toch niet St.-Tropez-bruin word, a little help from my friends de zelfbruiners.
This time a year comes with a tan. Or so it should. Since a/ the sun is only working part time and b/ I can’t seem to cram hours and hours of sunbathing in my agenda, a little fake bake does the trick. Let me introduce you to my self-tanner friends

Body…

Voor ik aan de L’Oréal Sublime Bronze Golden Mousse was – een min of meer recente toevallige ontdekking – smeerde ik de L’Oréal Sublime Bronze melk. Sinds 2010, darlings, toen was ik nog een studente op budget en heb een hele reeks sprays, lotions en doekjes getest vooraleer ik mijn holy grail en geheel budget proof zelfbruiner vond. In de supermarkt. Toen ik er onlangs deze mousse spotte – vorige zomer had ik een zeer bevredigende affaire met die van Babor – hopte ik hem zonder nadenken mee in de winkelkar en een dikke week later kan ik u vertellen: dikke #like! De mousse formule is tof om aan te brengen, dringt niet meteen in de huid waardoor je wat tijd hebt om alles goed uit te smeren en vlekken/strepen te voorkomen. Deze golden mousse is getint, dus je hebt a/ meteen een tintje en b/ een indicatie van hoe het eindresultaat gaat zijn. (Lees: waar er te veel product zit en waar te weinig.) De geur is die van zelfbruiner, doch redelijk subtiel. Tja, zelfbruiner gonna be zelfbruiner!

Before I discovered this L’Oréal Sublime Bronze Golden Mousse, I had been using the milk instead. For years, might I ad, and I loved it lots. Back in 2010 I was still a student and on a strict budget. I tried just about everything the supermarket had to offer in terms of self-tanning, and declared the L’Oréal Sublime Bronze lotion my holy grail. But this stuff, dear reader, gets even more of my love. Last summer I used up a bottle of Babor self-tanning mousse, so I’ve known for a while now that I’m a mousse kinda gal. I popped the L’Oréal into my shopping cart during groceries and I’ve reached for it every other day. Due to the fun formula, it’s really easy to apply: the mousse is runny and light yet doesn’t sink in immediately, giving you some time to work it. The tint gives a nice glow to your skin on application and, en plus, it shows you exactly what the result is going to be (a little too much product over here, not enough over there, rub-a-dub-dub…). The scent isss … well … your average self-tanner stink. But hey, self-tanners gonna be self-tanners!

and face

Ok, ok, er zijn uitzonderingen … Zo is de geur van mijn gezichtszelfbruiner – wacht, is dat een woord? – nog wel yum te noemen. (Echt. Caramel soort van yum.) Waar ik voorheen de L’Oréal Sublime Bronze milk gewoon op mijn gezicht smeerde – zonder break-outs, zonder vlekken, did I mention ’t was a holy grail? – ben ik nu, all grown up en ladylike #flinkemeid, aan de Soleil Identité de Chanel. (De lichte variant.) It’s fancy, it works en ik ben fan. Bon, toch in the end. Ik vond de formule aanvankelijk minder fijn wegens moeilijk uit te smeren; ik vreesde voor de egaliteit. Maar – ik hou hout vast – tot op heden strepen noch vlekken en het resultaat is top. Te combineren met mijn gewoonlijke dagverzorging (pluspunt!).

Ok, ok, there are exceptions. My facial self-tanner smells absolutely delish. (The caramel kind of delish.) In the olden days I put the L’Oréal Sublime Bronze milk straight on my face (no break-outs, no stains… did I mention ‘holy grail’?) but since I’m all grown up now I thought I’d go for Chanel. Enter the Soleil Identité (light). It’s fancy, it works and yes, I’m a fan. At first I was afraid the formula was too thick and I’d end up with streaky brown patches yet no sir, no such thing! An all pretty, non-streaky, natural looking tan. Even though the cream is thickish, it’s not too rich and I can use it in combination with my everyday skin care. #LIKE

P.S. mist & shimmer butter…

Omdat ik niet acrobatisch genoeg ben om mijn rug goed in te smeren, gebruik ik een bronze mist. De Sublime Bronze Express Pro van L’Oréal stinkt like hell, maar works a charm. Zo ver mogelijk van je rug houden en er gewoon voor zorgen dat de nevel op je rug valt – jawel, dat impliceert een woest elegante hunchback pose. #succes Een body butter met glimmer zet een bruine kleur in de verf. Ben ondertussen helemaal verslaafd aan deze van Victoria’s Secret. (By the way … wanneer komt die keten naar Antwerpen? HEY, VICTORIA!)

Since I’m not acrobatic enough to thouroughly rub my own back, I use a bronze mist. The L’Oréal Sublime Bronze Express Pro smells like **** yet works a charm. Do NOT spray directly onto your back, but let the mist fall down on it instead. Yes, this implies a wildly elegant hunchback pose. #sexy A body butter is nice, but a glimmering butter’s better. Been hooked on this Victoria’s Secret Pink pot ever since I brought it back from London. Ya know, Victoria needs to hurry her ass over to Antwerp. (Pretty please?)

foto’s via my Pinterest ‘Breath’ board

Le voilà: all tan! Over een dikke twee weken ga ik voor the real thing, though. Dan vertrek ik met mijn travel buddy Kelly naar het zuiden van Spanje. (Kenny & Alicia take Marbella!)

One, two, tanned! Getting a real proper tan in two weeks, though. Going to the south of Spain with my travel buddy Kelly. <3 (Kenny & Alicia take Marbella!)

9 Comments

 1. 9 jaar ago

  Ik werd zo oranje van die chanel zelfbruiner. Echt een bummer. Hij ruikt overgens goddelijk <3

 2. 9 jaar ago

  Die mousse moet ik zeker es proberen. Van de sublime bronze melk was ik al grote fan !

 3. 9 jaar ago

  Die mousse lijkt wel chocolademousse :-) Dat, of een drol… lol. Ik gebruik zelf graag de bodymelk met een vleugje zelfbruiner van Dove. En de Liquid Bronze Self Tanning van Clarins.

 4. 9 jaar ago

  Die roze pot ziet er wel heel leuk uit!

 5. 9 jaar ago

  Leuke review!
  De L’Oréal Sublime Bronze Golden Mousse ziet er goed uit.

 6. 9 jaar ago

  Ik ben nog altijd een beetje bang van zelfbruiners… Vrees echt altijd dat ik er niet uit ga zien en onder de strepen/vlekken ga zitten. Misschien moet ik me toch maar ‘ns over mijn angst zetten ;-).

 7. 9 jaar ago

  die mousse ziet er grappig uit :)

 8. 9 jaar ago

  Wat een fijne review!:D