Menu & Search

Lente 2018: Lancôme French Temptation – de nagellak

Een snoepjesmanicure waar Sofia Coppola's Marie Antoinette jaloers op zou zijn!


Ik weet niet of je de lentecollectie van Lancôme al gespot hebt in de parfumerie? Ze is om duimen en vinger af te likken, hoor, en maakt de titel ‘French Temptation‘ helemaal waar. Denk matcha latte groen, lavendel, macarons, suikersprinkles en meng daar een beetje glitter door, yum! Bij zo’n lekkernij van een kleurenpallet hoort natuurlijk minstens een snoepjesmanicure. Dromerig blauwe nagellak met een laagje suiker? Coming straight up!

De leuke kartonnen verpakking van de Lancôme lentecollectie 2018!

Lancôme Le Vernis in Sugar Frost en Candy Blue

[korra_icon icon=”poop”]

Wie Joliette wel vaker leest, weet ondertussen dat ik een boon heb voor blauwe nagellak. Enig gekir mijnentwege dus, toen ik de samples van de Lancôme lentecollectie 2018 binnen kreeg. Oh ja, en ze pasten nog eens perfect van m’n outfit van die dag, lalala…

Geef toe, de Marie-Antoinette-pastelblauwe nagellak Candy Blue is très Lisha. Doe daar nog een laagje witte glitterlak (Sugar Frost) over en je hebt mijn absolute droommanicure voor deze tijd van ’t jaar. Staat zélfs leuk op mijn afgebroken nagel – echt, kijk! [korra_icon icon=”smile”]

swatches

verpakking

De dop van Le Vernis de Lancôme is tweedelig: een eerste dop die dient als vingersteuntje bij het aanbrengen, een tweede dop die dient als handvat van het borsteltje. Voor sommigen een overbodige luxe, voor mij een belangrijk element wanneer ik een kleurtje uitkies om te lakken. Hey, au fond ben ik toch wel een heel klein beetje een luxepoes…

Op de onderkant van van de lak staat een nummer, geen naam. De nummer komt ook niet overeen met de nummer op het doosje: Candy Blue is 440 op het doosje, 4 op het flesje. Voor Sugar Frost is dat respectievelijk 410 en 1. Mooi in de kartonnen buitenverpakking opbergen dus, als je later nog de naam van de kleur wil weten. Again: voor sommigen compleet onbelangrijk, maar ik vind het persoonlijk wel fijn cause #beautynerd enzo.

formule

Voor een lichtblauwe nagellak – over ’t algemeen een moeilijke kleur om juist te krijgen qua formule – dekt Candy Blue super. Bovenstaande swatches zijn één laagje. Daar schijnt nog wel wat nagel door, dus als je hem zonder top coat draagt zou ik twee lagen aanbrengen. Maar Dankzij Sugar Frost is dat niet nodig. Ik heb die laatste goed geschud voor gebruik en ook hiervan één (snelle) laag aangebracht. De glitter is mooi verdeeld over mijn nagel, I’m impressed! Sowieso zijn de dikke, brede borsteltjes aangenaam om mee te lakken.

Na twee dagen heb ik m’n eerste chips en tipwear. Standaard, dus. De kleur is op het einde van dag drie nog niet vervaagd en de top coat vertoont geen barstjes, dus da’s wel fijn.

conclusie

Musthave material! Goede lak in mooie en originele kleuren (zeker Sugar Frost) dus wat mij betreft de investering (allezja, max. 4 latte’s) waard.

in de parfumerie
onderdeel van de lentecollectie 2018
€20,53 / 10ml (adviesprijs)

2 Comments

  1. Ohhhh heel mooi!!

    • 4 jaar ago

      Thx, Sharon! Ook heel erg fan van. *-*