Menu & Search
Lenalena pour les recessionista’s: partie une.

Lenalena pour les recessionista’s: partie une.

imageOp een blauwe maandag sukkelde ik op de blog van ene Lenalena (Lenalena est là). Ze had nog maar twee artikels geschreven, maar ik was fan en wilde meer. Ze schreef ook meer, ik bleef – uiterst geamuseerd en luidop giechelend – lezen.
Ik wist Lena te strikken voor een maandelijkse column op Joliette  (dankbetuigingen mag u en masse naar het gekende e-mail adres sturen, danku). Volg zeker haar
blog, want heel af en toe – Lenalena is briljant maar sporadisch – verschijnen er de grappigste artikels. Ik zei volg! Pronto

[korra_icon icon=”apartment”]

Lenalena pour les recessionista’s: partie une.
Over Jezus, geile tieners en de vierde wereld.

Oude gezegdes blijven bestaan voor een reden. Zoals clichés. Omdat er een grond van waarheid inzit. Vorige week werd een alom bekend spreekwoord nog maar eens bevestigd: ‘wil een boer op zijn werf veel wijven, beloof hen dan veel schoenen aan lage prijzen.’

Dat is exact wat de mensen van Isshoes beloofd hadden aan schoengekke vrouwen –is dat geen pleonasme?- op de eerste vintage schoenenbeurs in ’t Arsenaal in Mechelen.

Een hele fancy uitnodiging, heel modern en clean. Wat doe je dan? Zwijgen over dit fabuleuze event tegen alle vrouwen. Want Jezus kan wel vissen en broden vermenigvuldigen, maar ik heb niemand dit al met schoenen zien doen. Je vriendinnen nodig je uiteraard wél uit. Iedereen schrapt zijn plannen. Noem het een oerinstinct. Niets is op dat moment belangrijker dan een verkoop van schoenen die volgens de uitnodiging maximum €45 zullen kosten. Daar sta je dan aan te schuiven met honderden andere vriendinnengroepjes. Iedereen opgewonden en uitgelaten, net een bende tieners die al een week voor het Sportpaleis kamperen om toch maar op de eerste rij te kunnen staan voor Tokio Hotel. Geile tieners, I feel your pain. De spanning was onhoudbaar. En dan zwaaien plots de deuren naar de hemel open. Eindelijk mag je binnen. Ik kijk rond. Ik slik. Het is alsof ik De Strangers op het podium zie staan en niet het (vanuit tienerperspectief dan) het ganz geile Tokio Hotel. Niet wat de uitnodiging beloofde. Veel te weinig schoenen voor veel te veel vrouwen liggen respectloos op een hoopje op wankele tafeltjes. De schoenen zelf? Ik ken maar één persoon die met de juiste toon van ‘dit was niet wat ik verwachtte’ kan zeggen wat ik bedoel:

Een flop. Een regelrechte flop. Nu, misschien waren we gewoon te laat en waren alle goede schoenen al weg? Kan, maar ik denk het niet. Terwijl wij stonden aan te schuiven kwamen er horden meisjes teleurgesteld naar buiten zonder aankoop. (wanhopige mannen noteer: de volgende Isshoes/troost-eens-een-vrouw-beurs gaat door op 11 november in Antwerpen)

De teleurstelling was nog groter voor mij omdat dit mijn eerste bewuste activiteit was als recessionista. Wat zoveel betekent als: een blutte fashionista. En zo zijn er wel meer denk ik. Vrouwen die stijlvol en met een zekere glamour door het leven willen gaan, maar geen gemanicuurde (wegens te duur) nagel hebben om aan hun gat te krabben. Nu ben ik altijd al financieel creatief moeten zijn wegens geen sugar daddy of adellijke familie, maar nu is het echt erg. Ik ben niet blut als in ‘ik ga deze maand wat moeten opletten’, maar blut in de zin van ‘fucking hell, hoe doen die vierde werelders dat?’

En net wanneer je in deze situatie zit, krijg je een regelmatige shop-kick of drang naar nieuwe beauty-shit. Voor al jullie mederecessionista’s wil ik een inspiratie zijn. Daarom roep ik een nieuwe rubriek in het leven: Chic et pas cher: Lenalena pour les recessionista’s.

De schoenenbeurs was een flop, dus ik raad jullie iets anders aan. Kringloopwinkels en rommelmarkten. Voor zowel fashion als interieurspullen. Zo heb ik vorige week voor €3 (neenee, ik vergeet geen nul) een flashy lamp en een pracht van een handtas gekocht op een rommelmarkt. Schoenen en kleren in kringloopwinkels zijn meestal nog in goede conditie en oh zo goedkoop. Je moet wel veel verbeelding hebben –de kleren stinken en liggen in bakken tussen draken van kledingsstukken- en uiteraard tonnen geduld. Maar eens je een pareltje vindt, zal je zo trots en gelukkig zijn. De moeite waard.

Een inspiratie als het om kringloopwinkelshoppen gaat, is deze blogster: www.lionstigersandfashionohmy.com. Ze ziet er altijd stijlvol uit hoewel al haar kleren uit thrift stores komen.

Voilà, le premier ‘Chic et pas cher’! Hup naar de kringloopwinkel, cherchez des trésors!

[korra_icon icon=”heart”]

bezoek de blog:

LENA LENA EST LA

11 Comments

 1. 12 jaar ago

  Hehehehe ik kan me voorstellen dat je fan van haar bent geworden ;) Ze schrijft heel erg leuk! :yes:

 2. 12 jaar ago

  Dat is een fan erbij :)
  Het is echt leuk geschreven!

 3. 12 jaar ago

  En schrijven kan ze zeker!

 4. 12 jaar ago

  leuk hoor!:)

  x

 5. 12 jaar ago

  Leuleukleuk! :D

 6. 12 jaar ago

  Ik ben fan :)

 7. Lija
  12 jaar ago

  Supergoed dat je haar hebt weten te strikken voor een maandelijke comeback! Ik kijk al uit naar de volgende! Vind trouwens die polaroid-foto echt te gek.

 8. Nele
  12 jaar ago

  Leuk hoor, ik wil meer van dat :)

 9. Eva
  12 jaar ago

  Heel leuk en grappig geschreven

 10. 12 jaar ago

  haha echt tof geschreven!

 11. 12 jaar ago

  Super leuk geschreven, ik ben al fan :D