Menu & Search

Le Petit Marseillais: Express Body Sprays

oor wie net als ik kan genieten van z'n Le Petit Marseillais douches - en badjes, zalig - heeft het merk iets tof nieuws in de winkel liggen: hydraterende body sprays met typische, zachte Le Petit Marseillais parfums: sheaboter & zoete amandel, arganolie & oranjebloesem en rozenblaadjes water. De Express Body Sprays beloven 24 uur hydratatie zonder een voelbare laag achter te laten op de huid. Een hele dag een gehydrateerde huid door eventjes snel te sprayen? Ik ga er niet om liegen, my lazy-ass is intrigued.


VVoor wie net als ik kan genieten van z’n Le Petit Marseillais douches – en badjes, zalig – heeft het merk iets tof nieuws in de winkel liggen: hydraterende body sprays met typische, zachte Le Petit Marseillais parfums: sheaboter & zoete amandel, arganolie & oranjebloesem en rozenblaadjes water. De Express Body Sprays beloven 24 uur hydratatie zonder een voelbare laag achter te laten op de huid. Een hele dag een gehydrateerde huid door eventjes snel te sprayen? Ik ga er niet om liegen, my lazy-ass is intrigued.

mijn gebruikservaring

Deze nieuwe Le Petit Marseillais Express Body Sprays zijn sowieso lekker, maar in het bijzonder geschikt voor drukke dagen waar je toch een klein verwenmoment wil inlassen. Deze bodylotions – het is meer een melk, eigenlijk – zijn namelijk aan te brengen in een oogwenk: opsprayen (hou daarvoor de flacon op zo’n 20cm afstand), inmasseren en that’s it. De flacons zijn zo ontworpen dat je ze ook ondersteboven kan gebruiken, wat makkelijk is voor je benen en billen. De melk zelf is licht van textuur, voelt fris op de huid, smeert lekker uit en trekt heel snel in. Je hoeft dus niet te wachten met kleren aantrekken. Je huid voelt soepel en ruikt superlekker, maar subtiel genoeg om te combineren met je parfum du jour.

” in het bijzonder geschikt voor drukke dagen waar je toch een klein verwenmoment wil inlassen”

Wat begon als een badkamerritueel, is ondertussen gemigreerd naar de slaapkamer en aangezien ik drie flacons heb, is de kans groot dat één daarvan een nomadish bestaan is beschoren. (In de handtas, sporttas, weekendbag, lalala…) Daarom een tip: wanneer je de express body spray wil aanbrengen op een plaats waar je zeker niet wil spetten (de auto, in de slaapkamer naast de witte gordijnen, ik geef maar een paar voorbeelden uit mijn eigen leven) kan je het flacon vlakbij je huid houden of het product in je handen sprayen om zo aan te brengen. Als een gewone body lotion, quoi, maar dan met een hele lichte textuur.

de 3 varianten

De ingrediënten vermeld op de verpakking zijn niet gewoon de geuren, maar geven effectief aan waarmee de lotions geformuleerd zijn. Naargelang de variant zijn het effectief arganolie, zoete amandel en rozenblaadjes water die als vierde ingrediënt op de ingrediëntenlijst vermeld staan. Parfum staat als laatste, behalve de arganolie versie, daar staat die iets vroeger vermeld (oranjebloesem). Bon, meer over deze drie verschillende flacons! :)

Argan Oil & Orange Blossom
Arganolie en oranjebloesem

De delicate bloemengeur is te danken aan oranjebloesem, een bloem die Zuiderse magie en good vibes in zich draagt en vaak gebruikt wordt in bruidboeketten, bloemenkronen én – yay – lichaamsverzorging. (Ok, en desserts, mmm!)

Belangrijkst hier is echter arganolie. Deze kostbare Marokkaanse olie is door de eeuwen heen geliefd en geprezen voor z’n voedende, verzachtende en beschermende werking. (Ook heilzaam en lekker in de keuken, trouwens. Ik typ deze blogpost voor ik heb ontbeten, valt het op? #sorrysorrysorry)

 

Shea Butter & Sweet Almond
Sheaboter en zoete amandel

Deze variant ruikt heerlijk nostalgisch en is voor mij echt de Le Petit Marseillais geur bij uitstek: een zachte, romige zoete amandel. Een mooie geurnoot – pun intended :B – maar ook fijn voor de huid (vitamine D, iemand?).

Naar mijn mening een mindere hit op olfactorisch gebied, maar dan wel weer mooi in combinatie met de amandel (balanceert de zoetheid) en eens zo lekker in lichaamsverzorging: karitéboter, of sheaboter. Deze notenboter is een traditioneel Afrikaans ingrediënt en heel efficiënt voor een droge huid.

 

Rose Petal Floral Water
Rozenblaadjes water

De twee bovenstaande varianten zijn eerder gourmand geuren. Superlekker, maar voor wie graag een lichte bloemengeur heeft: this is your gal. Rosa Damascena water (de roos die gebruikt wordt voor parfum, maar ook om – hier ben ik weer – te eten) parfumeert niet alleen je huid, het verzacht ze ook, tonifiëert en helpt de vochtbalans te houden. Rozenblaadjes water heeft daarom al eeuwenlang een vaste plaats in schoonheidsrituelen.

Fun fact: ik herinner mij ook dat mijn moeder onze ogen als kleine kindjes altijd schoonmaakte met rozenblaadjes water voor en na het slapen. “Voor langere wimpers!” zei ze altijd, en guess what: zowel mijn zus als ikzelf hebben lange wimpers. (Danku, mama!)

[korra_icon icon=”cloud”]

Welke spreekt jou het meest aan?

nu verkrijgbaar bij o.a. Di, Kruidvat, Delhaize, Carrefour en Colruyt
€5,99 (adviesprijs)

LePetitMarseillais.be

1 Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. 4 jaar ago

    Oh, deze klinken goed!!