Menu & Search

La Roche-Posay Effaclar Duo

La Roche-Posay verovert beetje bij beetje een vaste plaats mijn skin care routine. Waar ik al enthousiast was over hun micellaire lotion en mijn liefde verklaarde aan Effaclar K, heb ik nu Effaclar Duo leren kennen.

ENG: La Roche-Posay is conquering my skin care routine bit by bit. I was very happy with their micellar lotion and I’m in love with their Effeclar K, so I went to try the Effeclar Duo

Niet dat ik, goed onderweg naar mijn dertig, nog echt erge acne heb, maar ik heb wel regelmatig een onzuiverheid of twee die de party komt poopen. Hormonale shit, het uittesten van producten, … die dingen. Dus ik heb nood aan een product dat een acute aanval van pukkels en rode bultjes te lijf gaat. De Effaclar Duo lotion is, net als zusje Effaclar K, een anti-acne product. De lotion zou zowel puistjes tegengaan als zwarte puntjes en de poriën verfijnen. Er wordt aangeraden het product over het hele gezicht aan te brengen, zowel ’s morgens als ’s avonds voor het slapengaan. Nu, mijn huid wordt niet blij als ik deze lotion over mijn hele gezicht smeer, meerdere keren per dag (resulteert in rode vlekken #drama), dus ik focus mij op de probleemzones (lees: typisch oorlogsgebied op kin en rechterslaap). De pukkels verdwijnen tijdens de daaropvolgende twee à drie dagen, en wat belangrijker is: normaal gezien laten ze op mijn droge huid losse velletjes achter, maar met deze Effaclar Duo niet, wegens z’n exfoliërende werking en het feit dat hij de pukkel niet ‘uitdroogt’ (complete horror voor droge huidjes). De typische paarse verkleuring van de huid wanneer een pukkel zijn koffers heeft genomen, wordt ook geminimaliseerd.

Ik gebruik nog steeds de Effaclar K, preventief of tijdens ‘die tijd van de maand’, als regelmatige all-over anti-onzuiverheden lotion. De Effaclar Duo is mijn weapon of choice tegen de pukkels die er toch in slagen alsnog terrein te winnen. Works a charm! Vandaar: welkom, cadet, op jouw nieuwe vaste plaats in mijn routine.

ENG: Not that I’ve got really bad acne (thank God, since I’m well on my way to the big three-0) but I do get the occasional spot. Whether it’s just hormonal malfunctions or the testing of new skincare gone wrong, I do need a good product to combat the occasional breakout. The Effeclar Duo lotion is, just like its sister Effaclar K, an anti-acne product. It’s said to be an acne solution + even out skin texture and minimize pores. La Roche-Posay suggests you apply the product all over your face in the morning and the evening. Well now … my skin gets all red and angry when I apply this lotion all over, twice a day. So I just focus on those problem areas (read: real proper fields of war that are my chin and right temple). The spots dissapear within the next two to three days. What’s even more important is that Effaclar Duo cleans up well after a spot has been defeated: the typical purple discoloration is minimized and there isn’t any flaky little circles of dead skin due to the exfoliating skills of  this lotion and the fact that it doesn’t ‘dry out’ the spots.

I still use my Effaclar K as an all-over product once in a while – and ‘that time of the month’ – to minimize breakouts. But when at war against acute attacks of spots and the like, my weapon of choice is the Effaclar Duo. Works a charm! Therefore: welcome, cadet, to your very own – and well deserved – place in my skin-care routine.

verkrijgbaar available in Belgium
bij de apotheker, iU, … at the drugstore, iU, …
prijs price
+/- €15 voor 40ml
shop:

Apotheek Online   Bol

 

23 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Shaney
  8 jaar ago

  Ik heb het ook gebruikt en heel mijn huid was verbrand , daarna helemaal bruin en nu zeer uitgedroogd met allemaal velletjes en plekken op mijn gezicht. Heeft er dit ook nog iemand voor gehad met dit product ?

  • 8 jaar ago

   Wat voor huid heb je, hoe heb je het gebruikt en wie heeft je het aangeraden?
   Sorry maar dit schreeuwt verkeerd gebruikt of totaal niet voor je huid/problemen. Do tell!

 2. 8 jaar ago

  staat helemaal bovenaan mijn to-try-en-liefst-zo-snel-mogelijk lijstje

 3. 8 jaar ago

  Ik heb ook een tijdje producten van deze lijn gebruikt, maar ben dan – op aanraden van mijn dermatoloog – overgeschakeld op Clean-Ac van Avène. Ook bijna 30 en ook nog steeds regelmatig last van pukkels, GRRRRR!

 4. 8 jaar ago

  Lijkt me echt heel fijn!
  Mooie foto’s.

 5. 8 jaar ago

  Ik bracht deze mee uit Parijs! Hij werkt heel goed, maar is wel heftig als ik er te veel van gebruik ;s Later zal ik de Effaclar K misschien ook eens aanschaffen ;) Heb je ook ervaring met Effaclar H? x

  • 8 jaar ago

   H is een compenserende dagverzorging voor de huid die overgevoelig en dun geworden is van zware acne medicatie. Is dus veel lichter dan de Duo en K, want heeft een ander nut.

 6. 8 jaar ago

  Ik heb ‘m ook een tijdje gebruikt, maar uiteindelijk ben ik overgeschakeld op nog zwaarder stuff. Maar op zich vond ik het wel een goed product. Alleen niet sterk genoeg voor mijn héél koppige huid toen.

 7. 8 jaar ago

  Ik heb er al veel goeie dingen over gehoord. Ik ga hem denk ik ook eens uit proberen! Ik heb voornamelijk droge huid maar net gelijk jij soms ook onzuiverheden, vooral op de T-zone dan :)

 8. 8 jaar ago

  Ik heb nog een staal van dit staan, maar ik probeerde hem nog niet. Ik bewaar het denk maar voor ‘in tijden van nood’ :D

 9. 8 jaar ago

  You’re welcome ;)

 10. 8 jaar ago

  Hij is idd super hé, wat zouden we toch zonder zijn ^^. Blij om te horen dat hij zo goed werkt bij jou!

 11. 8 jaar ago

  ik ben er ook tevreden over :)

 12. Alizé
  8 jaar ago

  Lijkt me ook fijn te zijn!
  Op basis van je artikel over effeclar k direct naar apotheek gerend. Nu x aantal maand later: van gebobbeld voorhoofd naar glad, met af en toe nog eens een puistje. Helemaal happy!

 13. Linda
  8 jaar ago

  Klinkt goed! Ik ben sowieso fan van de producten van la roche possay dus deze mag daar wel bijkomen :)

 14. 8 jaar ago

  Lijkt me inderdaad superhandig voor dit rot ‘tijd van de maand’ als mijn voorhoofd er ineens uitziet als een of ander vreemd gebergte.

 15. 8 jaar ago

  Klinkt erg goed!

 16. Lijkt me heel erg fijn, ik heb al is eerder van dit merk iets geprobeerd en daar was ik zo enthousiast over!

 17. 8 jaar ago

  klinkt echt super goed en positief!

 18. 8 jaar ago

  LRP heeft echt geweldig fijne producten, ik heb er ook best wat van in mijn kastjes staan ♥

 19. 8 jaar ago

  Lijkt mij een fijn product, en dit kan ik wederom ook goed gebruiken voor mijn onzuivere huidje de afgelopen dagen.. Let’s try it out!

 20. Lies
  8 jaar ago

  Is zeker een goed product, mijn dermatoloog heeft het voorgeschreven voor mij :)