Menu & Search

Kneipp x patchouli

Ah, vooroordelen – I haz! Over bepaalde mensen die bepaalde kleren dragen, bepaalde make-up (hey, beautyblogger hierzo). Maar dus ook over geuren. Toen de Kneipp producten met patchouli het Joliette HQ bereikten had ik er ook eentje klaar. Want eh, patchoulie? Hippie much?! Wel, … maar een heel klein beetje.

patchouli

De etherische olie die gedistilleerd wordt uit de in Azië geteelde patchoulie-struik heeft an sich een hele earthy, beetje muffe en heel aanwezige, herkenbare geur. Er worden veel eigenschappen aan toegeschreven. Zo werd patchouli  in Indië al eeuwen gebruikt voor de huid (de olie is licht ontstekingsremmend, bevordert de huiddoorbloeding & celvernieuwing en is schimmeldodend), voor zijn invloed op de gemoedstoestand (zou werken tegen depressiviteit) en de chakra’s.
Kleine introductie: in de traditionele Indiase geneeskunde heeft het lichaam zeven chakra’s, punten alwaar onze levenskracht zou gekanaliseerd worden. Patchouli zou volgens deze geneeskunde invloed hebben op het wortelchakra (ter hoogte van het bekken, de onderrug, alwaar je aarding gebeurt) en heiligbeenchakra (ter hoogte van het heiligbeen dus, aan je lady parts). Enter het geloof dat deze multifunctionele olie ook een harmoniserend middel is en een seksuele stimulans. Wat het juist was dat die hippies de crazies gaf voor deze olie: ze waren hooked aan de geur en patchouli parfumeerde het flower-power tijdperk. Ze zou echter bezig zijn aan een revival, want komt steeds vaker terug – in een nieuwere, cleanere versie.

de producten

De kalmerende en harmoniserende patchouli schreeuwt dus om gebruikt te worden in wellness-producten. Bummer dat het naar hippies ruikt. *kuch* Kneipp is er echter ook in geslaagd om de geur te updaten: buh-bye ouderwetse muffigheid en hallo kruidige, zoet-bloemige ondertoon. #like De massageolie is heerlijk en ik durf ze al eens licht aanbrengen op mijn onderarmen wanneer ik thuis ben – het is zo’n huiselijke, geruststellende cocoon-geur, weetjewel? (En met een droge huid is olie al-tijd welkom.) De badolie werkt ook top, maar heeft naar mijn mening nogal een viezig kaki-groene kleur. Niets waar ik mij niet over kan zetten echter, want heb al in menig Kneipp patchouli bad gebaad, met happy skin als resultaat. De douchegel staat nog éventjes in mijn douche en moet heel binnenkort alweer vervangen worden. Goedgekeurd? Obviously.

verkrijgbaar
Inno, Kruidvat, supermarkt, apotheek, Essenza

prijs
massage-olie € 7,99
badolie € 8,99
douchegel € 4,99

11 Comments

 1. 10 jaar ago

  Ik hou wél van patchouli, en ben dan ook erg benieuwd naar deze producten. Vooral de massageolie lijkt me heerlijk!

 2. 10 jaar ago

  Ik vind het echt heerlijke producten en had nog wel sterker de patchouligeur erin willen hebben eigenlijk ;)

 3. Denk dat iedereen wel schrik had voor de hippiegeur XD
  Het is allemaal heel mild dus geen probleem.

 4. 10 jaar ago

  Ik was ook eerst een beetje bang voor de geur, maar hij heeft me aangenaam verrast!

 5. 10 jaar ago

  De massageolies en badolies van kneipp vind ik heel fijn. Gewoon heerlijk om te ontspannen. Heb net deze week een setje opgemaakt met de geur evening primrose, ook een aanrader! Mss moet ik nu die met patchoulie eens proberen.

 6. 10 jaar ago

  het ruikt echt lekker :)

 7. 10 jaar ago

  Patchouli is geen geur waar ik zelf meteen zou naar grijpen, maar omdat het Kneipp is (en Kneipp rocks) wil ik het wel het voordeel van de twijfel geven :-)

 8. 10 jaar ago

  Patchouli is niet meteen mijn ding. Doet me meteen denken aan donkere hokjes, wierook en lange ongewassen haren. Maar bon, de omschrijving klinkt goed :d !

 9. 10 jaar ago

  deze lijn sprak me eigenlijk helemaal niet aan, maar ben nu toch wel erg benieuwd geworden.. toch mar eens aan die douchegel ruiken in de winkel..

 10. 10 jaar ago

  That sounds g.o.o.d. :D
  Ik hou wel van die verpakkingen ook, by the way. Beetje spa – ish en rustgevend met dat groen!

 11. 10 jaar ago

  Hier ook vooroordelen! Maar toen rook ik eraan en was het helemaal niet zoals ik het mij had voorgesteld – maar goed ook :)