Menu & Search

Klassiek zwart-wit met Bourjois

Zwart & wit blijven klassiekers. Deze twee non-kleuren zijn rotsvaste waarden in mijn garderobe … én make-up tasje. Omdat je er alle kanten mee op kan. Strak & arty an sich – voor de durvers – maar makkelijk op te warmen met nude- of aardetinten, en op te leuken met kleur. Ach, eigenlijk zorgen zwart en wit gewoon voor extra diepte & drama, waar je ze ook mee besluit te combineren. (En shit, ik <3 me some drama.)

Bourjois heeft een erg mooie versie van deze must-haves in hun Clair Obscure collectie. En dan heb ik het niet alleen over de superschattige poederdoosjes.

Concentré de Lumière

Bourjois interpreteerde wit als licht: iriserend transparant-wit poeder die een waas van … tja, ‘licht’ geeft. Prachtig als highlighter – niet te beperken tot de ogen – en perfect wanneer geblend met je vinger. Hey, soms mag dat. Begin met een beetje en bouw stilletjesaan op. Met wit wil je subtiel zijn. Te heftig komt al heel snel erg fake over. Worst case scenario: drag queen. Wat je wil is een elegante, onschuldige glow op de juiste plekken voor perfect skin en een frisse, open blik. (Ja, zélfs als je voor drama gaat. Niemand zei gothic.)

Intense Extrait 10

Zwart werd diep & intens. De matte finish brengt de ‘schaduw’ in ‘oogschaduw’ en maakt dit poeder heel multifunctioneel om mee te werken. Persoonlijk vind ik deze het fijnst voor wat smokey smudging aan de wimperranden, maar hij is allicht ook goed voor Gwen Stefani-esque doe eyes. (Lees: zwart over het hele ooglid.) Zwart is uiteraard wel érg zwart – dat heb je, he – dus een lichte hand is ook hier aangewezen. Beter voorzichtig opbouwen dan de hele handel er weer afhalen met het risico dat je huid nog drie dagen vaal blijft van een overdosis donker.

De collectie bevat ook een paar lovely duo-khôl potloden met contrasterende kleuren. Zoals altijd geldt: licht om te vergroten, donker om te verkleinen; licht om naar voor te brengen, donker om een schaduw te geven. Geweldig spul om te shapen. Denk cat-eyes, sexy smokey eyes en/of lichte kleur op je waterlijn voor optisch grotere ogen, …

swatches:

Khôl & Contour
13 Brun & Caramel – 11 Noir & Neige

Light Concentré de Lumière 01
Intense Extrait 10

beschikbaarheid:

De Clair Obscur collectie van Bourjois ligt al sinds januari in de winkels.
Voor de oogschaduws betaal je €11,49 (wit) en €10,90 (zwart). De oogpotloden kosten €7,99.

13 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Carmen
  10 jaar ago

  Gisteren dat oogpotlood brun-caramel gaan halen met de stapelkorting in het Kruidvat, er ging meer dan 2 euro vanaf :luv:

 2. 10 jaar ago

  Ah, Bourjois is zo’n mooi merk!

 3. 10 jaar ago

  hele mooie producten!

 4. 10 jaar ago

  Waw, die zwarte oogschaduw is écht zwart. Nice!

 5. 10 jaar ago

  Die zwarte oogschaduw is perfect!

 6. 10 jaar ago

  Dat goud springt er echt uit voor mij, heel mooi!

 7. 10 jaar ago

  ik ben fan van de witte oogschaduw :)

 8. 10 jaar ago

  Het bruine potloodje ziet er mooi uit !

 9. 10 jaar ago

  Dat Brun & Caramel Kohl Potlood is heel erg mooi!

 10. 10 jaar ago

  Het bruine/caramel potloodje vind ik best mooi!

 11. 10 jaar ago

  Ziet er allemaal heel erg goed uit! :D

 12. 10 jaar ago

  Great! Ik had toch nog een nieuw potloodje nodig. En met een kleur als caramel kan ik niets anders doen dan ze beide te kopen! :p

 13. 10 jaar ago

  Die zwarte oogschaduw is wel handig om te hebben!
  Ik vind dat bruine duo oogpotloodje ook erg mooi!