Menu & Search

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Het Midnight Recovery Concentrate van Kiehl's is een absolute bestseller in Amerika. Voor meer informatie over het product én onze eerlijke mening erover:


Het Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s is een absolute bestseller in Amerika. Vanaf deze maand kan je het ook in de Belgische verkooppunten krijgen. Nini & ik testten deze wonderolie. Voor meer informatie over het product én onze eerlijke mening erover:

Over het product

De naam van het product is alvast goed gekozen, alles wat het product is en doet staat er in. Laat ons even overlopen – maar in omgekeerde volgorde, kwestie van de uitleg goed op te bouwen:

concentrate

Deze olie bestaat voor 99% uit natuurlijke bestanddelen – zo bevat het bijvoorbeeld al geen parabenen, altijd fijn me thinks. Wat zit er wél in? Hou je vast. De ingrediënten zijn:

“squalaan, nachtbloeiende teunisbloem en essentiële oliën waaronder het therapeutische lavendel. De formule bevat eveneens koriander- en rozenbottelzaadolie, die gecombineerd zorgen voor een volledige mengeling van omega’s (omega 3, 6 en 9). Omega 3 en 6 essentiële vetzuren hebben een verstevigende invloed op de huid en houden de opperhuid gehydrateerd.” – persbericht

recovery

De olie dringt meteen binnen in de huid en maakt ze zachter, stralender en steviger. De mengeling van actieve plantaardige en essentiële oliën vernieuwen de lipiden van je huid voor een frissere look.

De lavendel zorgt voor een frisse teint, helpt vlekken tegen te gaan en kalmeert ontstoken – lees: pukkels! – of geïrriteerde huid. (Dit is voor een aantal mensen echter een allergeen. Eerst even testen in de winkel als je in het verleden hebt gereageerd op producten met lavendel of het ingrediënt ‘linalool’.) De rozemarijn helpt je huid vocht vast te houden en de gezichtsspieren te ontspannen. Geranium bevordert de bloedcirculatie en houdt de olieproductie van de huid in evenwicht. De squalaan waarmee het MRC geformuleerd is, is  afkomstig van olijven en is zeer verwant aan onze huid. Het gaat de huid hydrateren: de vochtbalans wordt hersteld en de huid blijft soepel. Koriander- en rozenbottelzaadolie bevatten omega’s met voedende en regenererende eigenschappen. Tenslotte is er nog het gouden ingrediënt: theunisbloem. Deze bloem is erg rijk aan omega 6-essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Dat bevordert de hydratatie en elasticiteit van de huid.

Ideaal dus voor de doffe winterhuid of wanneer je huid in de zomer erg heeft geleden onder zon, wind en zeezout/chloorwater. Voorts is het geschikt voor alle huidtypen.

midnight

Je gebruikt het MRC ’s nachts. Op dat moment is het voedingsmetabolisme van de huid namelijk het meest actief. Overdag is het de taak van de huid om zich te beschermen tegen aanvallen van binnen- en buitenaf. ’s Nachts gaat de huid regenerenen: de stoffen die overdag verloren zijn gegaan ten gevolge van de dagelijkse invloeden, moeten worden hersteld en vernieuwd.

aanbrengen

Omdat het hier een olie betreft die heel rijk is aan essentiële en plantaardige oliën, is er een specifieke manier om het product aan te brengen. Je mag het niet opsmeren! Dit is wat Kiehl’s aanraadt:

 1. Breng twee tot drie druppels Midnight Recovery Concentrate aan op de bovenzijde van uw hand. Zorg ervoor dat uw hand gereinigd is.
 2. Doop uw vingertoppen licht in de olie.
 3. Druk uw vingertoppen zacht op uw kaken, voorhoofd en kin om het product gelijkmatig te verspreiden (licht aantikken, niet inwrijven).

Je kan achteraf ook nog een nachtcrème aanbrengen voor extra hydratatie als je dat wil, maar je kan ook gewoon alleen dit product gebruiken. (Ik gebruik het alleen.)

Review

Lisha

huidtype: droge huid, makkelijk geïrriteerd (met als resultaat: jeuk, getintel en … pukkels)

Het donkerblauwe glazen flesje ziet er mooi uit vind ik. Heel erg ‘oldskool apotheker’, zoals ik gewend ben van Kiehl’s. Nice. Maar het gaat om het product natuurlijk. De eerste keer vond ik het lastig om een olie op mijn gezicht aan te brengen en het er de hele nacht te laten zitten. Ik heb namelijk wel een droge huid, maar ook regelmatig pukkels dusssss ik moest er twee keer over nadenken, maar uiteindelijk besloot ik om het dan toch te doen. Voor de wetenschap! Dus ik nam wat product met het pipetje – wat had ik gezegd? Oldskool apotheker! – deed het in m’n hand en duwde de olie op mijn gezicht.

Het aanbrengen is bijzonder, zoals jullie hierboven al hebben kunnen lezen. Dames die de eerste live cam meemaakten (die waarin ik mijn make-up eraf haalde en mijn avondroutine liet zien) hebben me al in actie gezien met het MRC, haha. Zoals jullie toen zagen is het toch heel simpel om het product aan te brengen. Gaat vlot, snel en het heeft iets therapeutisch die mini-massage.
Soit. So far so good. Maar wat met het resultaat ?

Het MRC doet ’s nachts goed zijn werk. Al na één keer gebruiken is je huid in de ochtend zachter, frisser en net iets strakker. Ze is gevoed en gehydrateerd. Ook de teint gaat er na slechts één keertje gebruiken op vooruit. Nu, na maanden van dagelijks gebruik, zou ik het product niet meer kunnen missen. Het is mee op vakantie gegaan en zelfs na een eh … ‘zwaar’ avondje uit neem ik de moeite om het aan te brengen. Het maakt gewoon een heel groot verschil voor m’n huid!

Nini

huidtype: puberhuid (Nini is 14), last van pukkels op het voorhoofd, vochtarm

De eerste keer dat ik het MRC had opgebracht dacht ik: “Ieuw, wat ben ik een glimworm” en “Als mijn haar maar niet vettig is morgenvroeg!” Maar tijdens de perspresentatie werd er gezegd dat je na gebruik van dit ding meteen een verschil ziet en dat het ook goed is voor mensen met pukkels. Dus ik hoopte dat dat waar was. Ergens hoopte ik ook dat die pukkels de eerste nacht miraculeus zouden verdwijnen (ach, ze zeiden zoveel goeds, ik zou bijna geloofd hebben dat het MRC huppelende eenhoorns en dansende elfjes tevoorschijn zou toveren) maar dat deed het nog net niet.

Dus de eerste dag na gebruik van het MRC waren mijn pukkels er nog steeds. Maar mijn gezicht voelde in ieder geval heel zacht aan. Ik ben het dan maar blijven gebruiken (ook omdat Lisha me er elke avond aan herinnerde … haha) en ik moet toegeven: mijn pukkels zijn geminderd. Muchos! Als in: 80% minder ofzo. Of het aan dit serum ligt? Dat durf ik niet beloven, maar sterk vermoeden doe ik het wel.
Wat je er wél gegarandeerd van krijg is een babyvelletje. Dat merkten ook de andere beauty bloggers op tijdens onze shoptrip naar Amsterdam.

Dus ik hou van dit flesje en gebruik het elke dag. Of nacht. Ach, je weet wat ik bedoel … :) Bovendien vind ik dit serum helemaal niet zo duur, omdat het echt heel veel doet voor mijn huid en omdat het na maanden gebruik nog steeds lang niet op is. Ik ga er zeker zelf nog een kopen als deze fles op is!

pluspunten:
– bestaat voor 99% uit natuurlijke bestanddelen
– de olie op je gezicht is een luxueus gevoel
– geweldige resultaten vanaf het eerste gebruik

minpunten:
– er zijn maar twee verkooppunten in België.

prijs/kwaliteit: heel goed

conclusie: Een absolute aanrader!

Het Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s is verkrijgbaar vanaf september 2010 voor €39. Verkooppunten in België:
– Kiehl’s Store: Lombardenvest 80, 2000 Antwerpen
– Kiehl’s @ Senteurs d’Ailleurs: Louizalaan 94, 1000 Brussel

20 Comments

 1. Laura
  12 jaar ago

  Klinkt zeer interessant! (Maar jammer genoeg ook heel duur :( Ach op eBay vind ik hem misschien wel goedkoper :))

 2. Tabita
  12 jaar ago

  Helaas, maar ik hou nie van het typische “olie-gevoel”.

 3. Nathalie
  12 jaar ago

  oeh die wil ik ook! Nu wachten tot ik ooit in Antwerpen of Brussel kom… hopelijk komen er nog wat verkooppunten bij!

 4. 12 jaar ago

  dit wil ik echt wel eens uitproberen!

 5. 12 jaar ago

  Dit klinkt (too) good (to be true), ik ga het zeker eens proberen!

  • 12 jaar ago

   Vandaar Nini’s eenhoorns en elfjes :lick:
   Maarrrr op z’n minst een testje waard, me thinks!

 6. 12 jaar ago

  Dit ziet er écht te goed uit! :oeps:

 7. 12 jaar ago

  Klinkt goed :D

 8. 12 jaar ago

  verrrry interesting! een gelukje dat de kiehl’s winkel niet zo ver ligt,… of juist niet?! :)

 9. 12 jaar ago

  het klinkt super goed, ga es ff kijken of ik er aan kan komen in NL..

 10. 12 jaar ago

  Oh, dat neem ik ook wel eens mee op mijn volgende shoppingtrip in Antwerpen!

 11. 12 jaar ago

  Klinkt goed! Ben erg nieuwsgierig geworden naar dit product.

 12. 12 jaar ago

  ooh dat ziet er super uit! Door deze review heb ik ook zin om het te gaan kopen :P

 13. 12 jaar ago

  Klinkt goed hoor. Ik wil hem ook wel eens proberen! Damn jullie, Lisha&Nini, door jullie wil ik geld uitgeven tijdens mijn no-buy maand :p

  • 12 jaar ago

   Thihi. Onze excuses! ;) Maar het serum loopt niet weg (hopelijk – anders mag Kiehl’s m’n ontwennigskliniek kosten betalen). Veel succes met die no-buy trouwens! De hele maand september ?!

   • 12 jaar ago

    De no-buy geldt voor minstens een maand, ik wil wat sparen! Maar ik heb het al verprutst door bij Gosh wat in te slaan tijdens de 2+1 actie.. :(

 14. Eva
  12 jaar ago

  Interessant artikel.
  Klein vraagje: is het de bedoeling dat je hierna nog een nachtcreme aanbreng? Is je gezicht voldoende gehydrateerd met enkel het serum?

  • Lisha
   12 jaar ago

   Tijdens de persvoorstelling werd gezegd dat het idd kan (nadat je het MRC hebt aangebracht) omdat sommige mensen gewoon houden van een crème, maar dat het in feite niet nodig is. En naar mijn mening is het inderdaad ook niet nodig.

 15. 12 jaar ago

  Ik gebruik nu ’s nachts de Advanced Night Repair van Estée Lauder, maar bij die betaal je voor 30ml meer dan 50 euro… Deze klinkt als een goed alternatief! Ik ga eens kijken of ik er een proefje van kan krijgen :D

 16. 12 jaar ago

  Verrrry interesting! Die ga ik ook kopen, maar eerst ga ik toch eens Bio Oil testen :)