Menu & Search

Kiehl’s Abyssine Eye Cream+

Ik hou van de Kiehl’s Abyssine Eye Cream+. Een basic oogcrème die het ‘em doet voor mij. Helpt tegen fijne droogtelijntjes zonder mijn ogen vettig te maken, irriteert niet en is compatible met mijn verdere skin care & make-up.
I love the Kiehl’s Abyssine Eye Cream+. A basic eye cream that just works for me. It helps me fill up those dehydrated fine lines without greasing things up, doesn’t irritate the eyes and is compatible with the rest of my skin care & make-up. 

mijn mening vs. het internet me vs. the internet

‘Het internet’ blijkt echter geen fan van deze oogcrème. Hij krijgt maar een 3.1/5 op Makeup Alley en ik heb meer dan één ranting review gelezen over hoe ‘uitdrogend’ hij zou zijn. Door de zeer spaarzaam gedoseerde ingrediënten zou de formule het niet lang trekken in de pot – een manier van verpakken die ik ook liever anders had gezien, een flacon bijvoorbeeld – en dat is een claim van Paula Begound, skin care royalty. Maar wtf. Deze crème wérkt voor mij, waar anderen hebben gefaald. En omdat ik mijn mening op niets anders kan baseren dan *mijn* mening, le-voilà: ik hou van deze oogcrème.
Ik zoek echter nog een paardenmiddel voor wanneer ik last heb van wallen – tijdens periodes van grote vermoeidheid ondervind ik tegenwoordig recht-evenredige periodes van insomnie, omdat mijn lichaam een drama-lama is – en ik beloon de gouden tip graag met een klein stukje van mijn ziel en mijn eeuwige dankbaarheid. (Ok, misschien lichaam én geest. #gevoelvoordrama)

‘The internet’ doesn’t love this cream, though. It gets a 3.1/5 on Makeup Alley and I’ve read more than one ranting review about how ‘drying’ it is and how the ingredients wouldn’t last in the pot – which is, I must admit, not my packaging of choice either – since they’re so meagerly dosed in the first pace. (The latter claim being by Paula Begoun, skin care royalty.) I, however, beg to differ. This cream works for me, whereas others have failed. And since I can’t base my opinion on anything else than … well … my opinion, here it is. I love this cream.
I’m still in the market for a miracle worker that can help me with the under-eye bags I get once every few months when my body – such a drama-queen – is too tired to sleep, though. This one is a great basic, but doesn’t cut it on the sleep-deprivation-department.  Recommendations shall be rewarded with eternal gratitude.

de ingrediënten ingrediEnts highlight

De abyssine is, zoals de naam al doet vermoeden, een ingrediënt dat gewonnen wordt op 3.000 m diepte in de Stille Oceaan. Het is een polysacharide, chou in de anti-aging skincare wegens een stof die vocht helpt aantrekken en vasthouden. Polysachariden vormen een sleutel tot huidherstel en -vernieuwing en zijn van nature in de huid aanwezig, maar hun aanwezigheid neemt af naarmate we ouder worden. De oogcrème bevat ook abrikozenpitolie (hallo vitamine E!) en extract van roze koraalmos, een mineraalrijke alg die de huid helpt gehydrateerd te blijven en de bloedsomloop reguleert, wat me er aan doet denken dat ik op zoek moet naar een dagcrème met dit ingrediënt …

‘Abyssine’ is, as you might have guessed by its name, an ingredient that is found in the dark depths of the sea: 3.000 m deep in the Pacific. It’s a polysacharide, a much loved ingredient in anti-aging creams since it’s a natural skin component that helps attract & retain moisture. We just stop producing them as we age. The cream also contains apricot kernel oil (hello vitamin E!) and corallina officinalis, an algae that promotes a well hydrated skin & a good complexion. Which reminds me I was looking for a daycream listing this ingredient…  

verkrijgbaar available
Kiehl’s store, Senteurs d’Ailleurs (Brussels) & on-line

prijs price
€ 36

13 Comments

 1. 8 jaar ago

  Ik vind deze ook heel fijn en die werkt ook echt voor mij.

  Dus… als het voor jou werkt (én voor mij én nog wat anderen als ik dat hier zo lees): why care about the internet? :)

 2. 8 jaar ago

  Ik heb gehoord over een goeie oogcrème van Shiseido, maar hij kost meer dan 100 euro…

 3. 8 jaar ago

  Ik heb deze ook al gehad en vond hem ook maar niets :-) ! En dan zijn er weer andere producten die overal lovende reviews krijgen en bij mij hun werk niet doen. Zo zie je maar, elk heeft zijn eigen ervaring :-) !

 4. 8 jaar ago

  Wat een verschil he dat sommige mensen hem totaal niet fijn vinden en jij wel, ik ben nu wel erg benieuwd!

 5. 8 jaar ago

  ziet er goed uit!

 6. 8 jaar ago

  Zo zie je maar dat meningen verschillen. Elke huid reageert natuurlijk ook anders. Fijn dat deze voor jou goed werkt. Ik ben ook nog op zoek naar een anti-wallen middeltje, deze heeft nu voorrang :)

 7. 8 jaar ago

  Ik kijk ook altijd eens op MakeUpAlley, maar er zijn genoeg producten die er maar middelmatig scoren terwijl ik er wel heel tevreden over ben. Ach, zoveel mensen, zoveel goestingskes… En als hij voor u werkt: hoera!

 8. Jessica
  8 jaar ago

  Ik gebruik momenteel een mini potje van de Clinique All About Eyes. Gewoon basic, geen poespas.

 9. 8 jaar ago

  Ah voila, ik ben helemaal geen kenner (dit is mijn eerste echte oogcrème) maar voor mij werkt hij ook perfect! Smeert fijn en doet er mij een stuk frisser uit zien, of dat denk ik toch ;)

 10. 8 jaar ago

  Zolang hij voor jou maar werkt eh :-) Ik lees meestal wel de reviews op Makeupalley om een idee te krijgen van hoe een product het doet, maar het is me ook al overkomen dat ik een product helemaal geweldig vond dat daar net compleet werd afgekraakt en omgekeerd.

 11. Carmen
  8 jaar ago

  Ik vind deze ook erg fijn! In nood, grijp ik altijd terug naar dit potje!

 12. 8 jaar ago

  ’t zal wel zijn :) zo lang het voor jou werkt, who cares what anyone else thinks about it

  • 8 jaar ago

   Meestal geeft het wel een indicatie, maar in sommige gevallen – zoals deze – denk ik echt van watttt, hebben we het hier over hetzelfde product?!