Menu & Search
Joy – zomercollectie Faby 2016

Joy – zomercollectie Faby 2016

IMG_8475_TRIS

Oh, de zomercollectie van Italiaans nagellakmerk Faby … <3! Joy is een collectie van blije kleuren met hippie vibes, geïnspireerd door filosofie van geluk en hoe de ene kleur ons meer prikkelt dan de andere, dat dit geen toeval is. Eerlijk? Een persbericht dat begint met Herman Hesse’s “It is not the big joys but the small ones that give us daily pleasure and comfort“, heeft al mijn onvoorwaardelijke aandacht.

It is not the big joys but the small ones that give us daily pleasure and comfort” – Herman Hesse

[striped]kleine dingen[/striped]

De uitspraak van de auteur van Siddhartha (1922) is iets waar ik heel hard naar leef. Materialistisch? Ja. Ook een vrijgeleide om meer belang te hechten aan de glimlach van een toevallige passant dan aan de poging tot terreur van een natie door w/e. Geluk zit écht in de kleine dingen. Siddhartha werd mij tijdens mijn studies persoonlijk aangeraden door mijn lector theologie en filosofie. Het boek vertelt het verhaal van de boeddha Gautama Siddhartha, zijn pad naar verlichting. Het zou voor een groot deel verantwoordelijk worden voor de manier waarop ik in het leven sta. Tien jaar later mijn persoonlijke verantwoording waarom ik het in tijden als deze – en n’importe wanneer – waardevol vind om te schrijven over lipstick en crème. En, vandaag, over nagellak. Ahum, back to business, lieve lezer.

IMG_8472_TRIS

[striped]Faby ‘Joy'[/striped]

De Joy collectie omvat o.a. vrolijk gifgroen, diepblauw, paars dat mij doet denken aan feestelijke, Indische sarees en drie bijzondere tinten rood. Ik heb de set mini’s liggen die het bijna onmogelijk maken om te kiezen: kalm en retro La Vita è Bella mintgroen, zomerhemel blauw Let’s Dance, zoet snoepjesroze #Irony en het perfect tijdloze rode  Tapis de Fleur. Niet de meest avontuurlijke kleuren van Joy, maar daarom niet minder mooi. Ik heb ze ondertussen al allevier meerdere keren gedragen, elke keer denkend van “shit, deze kleur … toch de mooiste!” #lalala Faby nagellak lakt lekker, droogt mooi egaal en blijft bij mij tot twee dagen quasi perfect zitten zonder topcoat, tot vier (!) dagen met.

[striped]swatches[/striped]

IMG_8511

La Vita è Bella (mini – 5ml)

IMG_8519

Tapis de Fleur (mini – 5ml)

IMG_8517

Let’s Dance (mini – 5ml)

IMG_8510

#Irony (mini – 5ml)

IMG_8469_BIS

Tapis de Fleur – #Irony – Let’s Dance – La Vita è Bella

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
bij o.a.Lakstore Antwerpen en op www.fabyshop.be

€12,95 / lak
Faby Joy mini pack €20,50

[icon]brook-icon-anchor[/icon] P.S. Faby nagellak is 5-free: vrij van Dibutylftalaat, Tolueen, Formaldehyde, Kamfer en Formaldehyde Resin. 100% cruelty free en vegan. Weekmaker Dibutylftalaat (DBP) is verboden in de EU sinds 2014. Verdunningsmiddel Tolueen kan bij langdurige blootstelling (inademing) geheugenproblemen veroorzaken. Het gas Formaldehyde (Methanol), gebruikt als verharder, irriteert en kan kankerverwekkend zijn bij langdurige blootstelling. Formaldehyde Resin, een hars, maakt nagellak stevig en resistent.  Het zou kankerverwekkend zijn. Kamfer heeft een strikt opgelegde bovengrens van max. 11% en is giftig in hoge hoeveelheden.

samples

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

5 Comments

 1. 6 jaar ago

  @ Beautyloves : Agreeed! Een mini set van de hele collectie had ook wel tof geweest. n____n Verliefd op een paar van de andere kleuren in de collectie, lalala…

  @ Briskandblod_Stephanie : Schattig beschrijft ze inderdaad perfect!

  @ Beautyfulday4makeup : Oh, jij was er ook! (P.S. Heb geprobeerd comment achter te laten op de blogpost maar heb mogelijk dubbelklikt. Oeps! Staat geen comment nu, denk dat jouw website denkt dat ik een spammerd ben nu.)

 2. 6 jaar ago

  Pfoe, moeilijk kiezen! Maar daarom: lang leve mini’s. Take ‘em all!

 3. Wow, grote fan van het muntgroen en snoepjesroze hier! Superschattige kleuren.

 4. 6 jaar ago

  Dat blauw is wel pretty eigenlijk.

 5. 6 jaar ago

  He, ik heb die ook net gereviewed. De kleutjes vind ik zelf heel erg mooi