Menu & Search

Joliette test Dermalogica: Daily Microfoliant, Skin Smoothing Cream en Special Cleanser

Er zijn zo van die merken die unaniem 'goed' gevonden worden. Dermalogica is daar één van. Ik testte de producten en legde de voor- en nadelen op de weegschaal.


Er zijn zo van die merken die unaniem ‘goed’ gevonden worden. Dermalogica is daar één van. Ik testte de producten en legde de voor- en nadelen op de weegschaal. Want unaniem goed bevonden, daar doe ik niet aan! Benieuwd wat mijn huid ervan vindt? Check de review!

in de test:

Daily Microfoliant – Special Cleanser – Skin Smoothing Cream

[korra_small_gradient_separator]

1. Daily Microfoliant

De Daily Microfoliant is een poeder dat met een paar druppeltjes water transformeert naar een korrelige, melkachtige substantie. Het goedje exfoliëert je huid: dode huidcellen worden verwijderd, je huid wordt zachter en gaat er helderder en gezonder uitzien.

Ik hou van dit product, en wil never nooit nog zonder. Zeker nu in de winter is het een skinsaver. Mijn droge huid wordt normaal gezien dof en vaal in de winter, maar de Daily Microfoliant (die ik overigens niet élke dag gebruik) zorgt voor meer kleur en minder velletjes. Bovendien heb ik de indruk dat na gebruik van dit schatje mijn dagcrème sneller en beter door m’n huid wordt opgenomen.

Het poeder transformeert met water naar een melk.

Meer Daily Microfoliant op Joliette

Lees ook: Dermalogica Daily Superfoliant

[korra_icon icon=”chevron-down”]

[korra_icon icon=”chevron-down”]

2. Special Cleanser

Dan hebben we de Special Cleanser. Dit product heeft me niet voor de volle 100% overtuigd.

De geur is erg lekker en verkwikkend in de ochtend en de werking is heel goed. Tijdens het wassen voelt hij zacht aan, maar … achteraf is m’n huid toch een beetje trekkerig. Dat heb ik echter altijd met een cleanser. Persoonlijk gebruik ik liever de Shu Uemura cleansing oil, maar dat is gewoon een heel ander product dus niet te vergelijken. Het (Shu Olie) is sneller – en ik ben een beetje lui/lijd aan een chronisch tijdsgebrek dezer dagen – en mijn winterhuid reageert bijzonder goed op de olie. Maar de Special Cleanser doet wat hij belooft en is een prima product.

Maar in mijn ogen niet dé must-have van Dermalogica. Als je een product wil aanschaffen, ik kan het niet luid genoeg roepen: de Daily Microfoliant!

Ontdek meer cleansers!

[korra_icon icon=”chevron-down”]

[korra_icon icon=”chevron-down”]

3. Skin Smoothing Cream

Ah, de Skin Smoothing Cream. Me likes! Af en toe kan ik een extra oppepper gebruiken en smeer ik een serum onder de dagcrème of wissel ik af met m’n rijkere Kiehl’s Ultra Facial Cream. Nu ben ik nooit een heel trouwe gebruiker geweest van maar één dagcrème tegelijk dus misschien moet je daar niet op afgaan …

De Skin Smoothing Cream zit boordevol anti-oxidanten die beschermen tegen vrije radicalen en zo fijne lijntjes voorkomen, maar ook aminozuren die de zichtbaarheid van lijntjes vermindert. Deze werking wordt naar mijn mening nog versterkt als je hem combineert met de Daily Microfoliant.

Naast al deze voordelen heeft de crème naar mijn mening ook een groot nadeel. Hij ruikt namelijk niet zo lekker. Het is in mijn beleving een beetje een – sorry Dermalogica – vuilnisbakgeur. Bah! Nu weet ik mij daar ondertussen wel over te zetten, maar in het begin was het een serieuze turn-off en zorgde het ervoor dat ik in het begin niet al te enthousiast naar de crème pakte. Dus be warned. Maar knijp die neus dicht en smeer lekker door, want je huid wordt er alvast blijer van!

Ontdek meer crèmes!

[korra_small_gradient_separator]

Laat me even beginnen met het feit dat ik deze producten nu al geruime tijd – we spreken over maanden hier – aan het gebruiken ben. De flacons zijn nog lang niet leeg. Gelukkig, want als Dermalogica één ding niet is, dan is het goedkoop. Maar zijn de prijzen te verantwoorden? Euh … ja. Deel de prijs trouwens even door de dagen dat je ze gebruikt en dan zie je al snel dat het helemaal geen biggie is – zeker als je er een mooie, gezonde huid aan overhoudt.

De Skin Smoothing Cream en de Special Cleanser zijn een investering die je zelf moet overwegen, maar wat betreft de Daily Microfoliant – voor wie het nog niet door had : pure liefde – die moet je toch écht een keer proberen!

Skin Smoothing Cream €49.95, Daily Microfoliant €64.75 en de Special Cleansing Gel €37,90. De producten zijn o.a. te koop bij Instant Spa. Check voor verkooppunten in jouw buurt de website.

16 Comments

 1. 10 uur ago

  I just couldn’t go away your website prior to suggesting that
  I really enjoyed the standard info an individual supply to your visitors?
  Is going to be back steadily to check up on new posts

 2. 3 dagen ago

  Appreciate the recommendation. Will try it out.

 3. Nele
  11 jaar ago

  Ik hou echt van de geur van de skin smoothing cream! Vind het helemaal niet stinken :s

 4. 11 jaar ago

  Die Daily Microfoliant klinkt wel erg goed!

 5. 11 jaar ago

  Haha ja nu ik aan die Skin Smoothing Cream geroken heb kan ik inderdaad vuilniszak-geur ontdekken ^^

 6. 11 jaar ago

  Die smoothing cream heb ik ook en ja die geur is inderdaad wel speciaal maar vind het niet zooo erg, het is gewoon speciaal vind ik ;-) Bedankt voor de review! :-)

 7. 11 jaar ago

  Klinkt allemaal goed zeg!

 8. 11 jaar ago

  Ik heb een travel versie van de Daily Microfoliant, ik ben er ook blij mee!
  Maar om echte producten ervan te kopen vind ik het toch wat te duur…

 9. 11 jaar ago

  Ik zou zo graag eens producten van dit merk uitproberen! Alleen kan ik me echt niet over die prijs heen zetten :lick:

 10. 11 jaar ago

  die microfoliant wil ik zeker nog eens proberen!

 11. 11 jaar ago

  Wel leuk dat dat eerst poeder is! Alleen is het allemaal net iets te duur voor mij!

 12. 11 jaar ago

  Ik ben toch zeker heel nieuwsgierig geworden naar de microfoliant!

 13. 11 jaar ago

  Ik heb eens een staal gehad van een dagcrème van Dermalogica (weet niet meer of het deze was), maar die rook ook niet zo heel erg goed. Da’s voor mij meteen een afknapper :(

  • 11 jaar ago

   Dat is omdat ze er geen parfum in doen. Beter voor de huid maar inderdaad olfactorisch niet bijster aantrekkelijk… :’)

  • 11 jaar ago

   Ik had zelf laatst wat proefmonsters gehad van de Active Moist crème en die rook ook niet zo denderend. Was ook geen fijne crème btw :nono:

   Maar ik gebruik nu al twee maanden de Ultra Calming Cleanser en die is wèl heel fijn :yey:

 14. 11 jaar ago

  Die microfoliant lijkt me we wat ^^ Alleen zo jammer van de prijs natuurlijk!