Joliette loves L’Occitane Crème Mains

Joliette loves L’Occitane Crème Mains

Met dit koude weer is een goede handcrème een absolute must voor in de handtas. Ach wat zeg ik nu, dat is het eigenlijk altijd. Want niets zo irritant als droge handen en onverzorgde velletjes overal. Geloof me, ik kan het weten – mijn handen hebben de neiging om aan te gaan voelen als schuurpapier. Niet bijster charmant om dan net iemand de hand te schudden. Daarom heb ik dus overal handcrème liggen. In allerlei varianten, van high-end tot extreem budget. Mijn favoriet du jour? Die met 20% shea van L’Occitane!  

Ik :love: de handcrèmes van L’Occitane. Het begint bij de verpakking. Die is handig (klein, knijptube, draaidopje) maar vooral heel leuk om naar te kijken (schattig klein, mooi vormgegeven knijptube0, nostalgisch retro draaidopje) dus geen gênante, schreeuwerige oversized groen-met-oranje draaipot die je uit je handtas moet nemen. 

Met een bescheiden erwt van het shea-spul kom je al een heel eind. Ook heel fijn en minstens even zuinig in gebruik is de lichtere variant: de Crème Mains die elk jaar een nieuw jasje krijgt. Zo kocht ik vorig jaar met kerst de Rose Confit variant en is er dit jaar de Fleur Chérie. In de lente komt er elke keer een geur uit op basis van bloesems, ook lekker. Voor ieder wat wils dus. Of zoals ik het zie: voor elke dag en elke mood een handcrème, héhé.

boven: Crème Mains Karité (20% shea)
onder: Crème Mains (Rose Confit – kerst 2009)

links: Crème Mains Karité
rechts: Crème Mains (Rose Confit)

Beide handcrèmes trekken snel in en verzorgen goed. Die met shea is heel rijk en verzorgt droge tot heel droge handen, terwijl de lichtere variant meer een gel-structuur heeft en de handen verfrist. Hiermee raak ik niet van die lastige wintervelletjes af, maar hij is goed voor tussendoor.

Heel af en toe gebruik ik nog eens een andere handcrème (zoals mijn geliefde Rituals Ginkgo’s Secret voor het slapengaan), maar in mijn handtas zitten nu standaard twee tubes L’Occitane Crème Mains. En nu ik er over nadenk: in mijn pennenbak steekt er ook één. En op het werk naast de computer … Soit. Liefde, dus!

De Handcrème van L’Occitane kost €6 voor een tube van 30ml en is te koop bij L’Occitane winkels en verkooppunten.

Meer Joliette

12 Comments

 • 7 jaar ago

  Ik ben er ook helemaal verliefd op! Heb de Cherry Blossom en de Fleur Chérie en ze zijn allebei zo goed :)

 • Yara
  7 jaar ago

  Jup! die gebruik ik ook! :yes:
  het ruikt echt goddelijk, maar erg hydraterend vind ik ‘m niet, hij geeft meer dat frisse gevoel!

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik zwitsel bodylotion voor baby’s als handcrème en dat werkt echt super goed!
  Het is de hemel voor je nagelriemen!

  XOXO :bloos:

 • 7 jaar ago

  Ik vind ze ook super! Ik heb de gewone shea, die met cherry blossom en die met rozen! :-)

 • 7 jaar ago

  ik had er overlaats zo’n pakketje van 3 gekocht, erg handig die kleine tubetjes, ik heb er steeds eentje in men pennenzak, om toch af en toe iets nuttig te doen tijdens saaie lessen ^^

 • Kelly
  7 jaar ago

  Leuk artikel meis!
  Ik heb toevallig zondag de Fleur Chérie handcreme gekocht in Maastricht :)
  Ik wil meeeeer!

 • 7 jaar ago

  Aah ik word helemaal hebberig van dit artikel, en ook helemaal niet duur! Me wants!!

 • liesbetv
  7 jaar ago

  Die van Bodysol zijn ook overheerlijk. Vrij neutrale geur en trekken meteen in, maar dan ook echt meteen. Geen vettigheid ofzo, niks gewoon!
  Je handen voelen ook gehydrateerd aan.
  De beste handcrème die ik ooit geprobeerd heb !

 • 7 jaar ago

  het is ook nog een aanvaardbare prijs, en klinkt goed

 • 7 jaar ago

  Ik ken deze nog niet :)

 • 7 jaar ago

  Lijken me hele fijne handcrèmes, ik vind die van Sabon ook zo fijn. En ook een soortgelijke verpakking. :)

 • 7 jaar ago

  Ik vind deze crèmes ook geweldig! Vorig jaar had ik ook die met rozen gekocht, hij ligt nog steeds (niet op!) in me auto en ik gebruik hem dagelijks. Super spul :)

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close