Menu & Search

Introducing Alcon Air Optix Colors

Nooit gedacht dat ik ’s ochtends door mijn make-up stash zou grasduinen op zoek naar de perfecte oogschaduw om mijn blauwe ogen te matchen … ik heb namelijk een diepdonkerbruine oogkleur. Een maand geleden kreeg ik van Alcon echter hun collectie nieuwe kleurlenzen. Eerlijk? Ik heb mij nog nooit zo geamuseerd tijdens het opmaken…
I honestly never thought I’d spend my mornings digging through my make-up stash for the perfect shadow to match my blue eyes. Because, dear reader, I was born with the darkest of brown eyes you’ve ever seen. A month ago, however, Alcon presented me with their entire collection of colored lenses. I’ve never before had so much fun doing my make-up in the morning…

‘Gemstone Green’ & mijn huidige ‘Blue’ cocktail
‘Gemstone Green’ and my current shade ‘Blue’ mixed with my own brown hue

Het begon allemaal met de opmerking van Peggy op mijn Dior Trafalgar video. “Bij jou staat dat dieprode inderdaad heel mooi maar dat komt ook door je bruine ogen en het contrast in eyeliner.” Sterk punt. Met donkerbruine ogen kan je quasi alles dragen. Met een uitgesproken kleur is dat al veel trickier. Aldus kon ik niet anders dan de Alcon uitdaging aangaan…
It all began with Peggy’s comment on my Dior Trafalgar video. “That deep red shade looks very pretty on your eyes, indeed, but only because you’ve got those brown eyes and the contrasting eyeliner.” Good point. Us brown-eyed girls get away with almost anything in the eye-make-up department. Therefore, I could not NOT accept the Alcon challenge… 

De Alcon Air Optix Colors maandlenzen zijn verkrijgbaar op sterkte (van 0.00 tot -8.00 en van +0.25 tot +6.00) of gewoon zo, om je kleur te versterken, te nuanceren of gewoon keihard te veranderen. Met de gehele collectie voorhanden kan ik uitgebreid experimenteren. Ondertussen heb ik al felgroen gehad (‘Gemstone Green’ uit de opvallende lijn), grijs (‘Gray’ uit de subtiele lijn) en nu zit ik aan blauw (‘Blue’ uit de subtiele lijn). De opvallende kleuren zijn feller en kleuren de hele iris, de subtielere lenzen laten nog wat ruimte voor de eigen kleur om door te schemeren. De Air Optix zijn zacht en comfy en makkelijk. Het gebruik van lenzen is trouwens helemaal nieuw voor mij. De dames van Alcon hebben me geduldig getraind in het inbrengen en uithalen van de lenzen en mij voorzien van twee lenzendoosjes en de juiste lenzenvloeistof… Alsnog sneuvelde ‘Gray’, mijn favoriete kleur tot nog toe, toen ik ze na een avondje uit uithaalde en in een leeg (lees: geen vloeistof present) doosje duwde. RIP </3 Heb nog ‘Sterling Gray’ liggen, een iets blauwere variant, dus daar ga ik mee aan de slag wanneer ik blauw beu ben of de houdbaarheidsdatum – van een maand, dus – verstreken is.
Het oorspronkelijke doel van ‘experimenteren met oogkleuren en make-up’ werd initieel al snel ‘experimenteren met oogkleuren en de reactie van vrienden en familie’. Want er is niks zo bizar als jezelf zien met een andere oogkleur (effectief gebeurd: snaps, skypesessies en whatsapp-berichten van het type “Zie je iets anders aan mij?!”), maar dat valt anderen niet noodzakelijk op. En andere reacties zijn dan weer extremer, zoals de oma die mij ontboezemde dat ze die grijze kleur ogen eigenlijk toch echt wel mooier vond, als ze heel eerlijk was, maar ook een beetje bevooroordeeld want dat is haar kleur  #teamgrijs enzo. Bon. Dus … the experiment continues!
The Alcon Air Optix Colors month lenses are available with correction (ranging from 0.00 tot -8.00 and +0.25 tot + 6.00) or just like that, to enhance, nuance or altogether switch your natural eyecolor. With the entire collection available to me, I’ve had a great time experimenting. I’ve already been wearing the bright ‘Gemstone Green’,’Gray’ and ‘Blue’. Those last two shades are from the more subtle line that leave a bit of space for your natural color to shine through, the bright line – including Gemstone Green – covers the entire iris resulting in quite the shock-effect. The initial idea of ‘experimenting with eyecolors and make-up’ soon led to the sub-experiment of ‘experimenting with eyecolors and the reactions of friends and family’. Not everybody noticed the difference, but some reactions do categorize under ‘wtf’, such as my grandmother welcoming me to her gray-eyes-team with a “You know, if I’m totally honest, and slightly biased, I do prefer that gray shade on you.” And I must agree that gray was my favorite pair of lenses up until now, oh so beautiful with a smokey eye…
The ladies from the Alcon team have kindly provided me with lens fluid & -containers and patiently trained me in putting on and taking out lenses since that whole bazaar was entirely new to me, yet I managed to kill the gray lenses by taking them out after a night out and storing them in an empty (read: not filled with fluid) container… Ahem. Yet the experiment continues and I’m now rocking a subtle blue hue, awesome with matching blue shadow and deliciously wintery to match these late November days…

“And at the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkling.” – introducing Alcon Air Optic Colors

verkrijgbaar available
de opticien (tijdelijke actie: je krijgt bij je aankoop een Bourjois cream shadow)
the optician’s (temporary action: buy a pair and get a matching Bourjois cream shadow) 

prijs price
set of two +/- €30

13 Comments

 1. 7 jaar ago

  Zo’n 10 jaren terug droeg ik bijna dagelijks groene lenzen. Tot het moment kwam dat ik mezelf niet meer mooi vond zonder mn groene ogen. Dus werd het tijd om te stoppen. T staat je wel zo mooi, dat het bij mij nu ook kriebelt

  • 7 jaar ago

   Seren, jouw ogen zijn prachtig!

 2. 7 jaar ago

  Amai, die blauwe staan je supergoed. Staat superleuk met jouw eigen bruine kleur!

 3. 7 jaar ago

  Die groene zijn supermooi! Het is net iets mooier als je eigen oogkleur er niet doorkomt, denk ik.. Foto van je grijze lensen plz.

 4. 7 jaar ago

  Leuk om te experimenteren! Jammergenoeg zijn mijn ogen “gezegend” met een verschillende dioptrie, en is mijn linkerlens bijgevolg iets ronder dan de rechtse (in oogartstaal “er zit een cylindertje in”). Dus helaas zal ik dit aan mij moeten laten voorbijgaan… :-(

 5. 7 jaar ago

  Het lijkt me super leuk om zo eens een andere oog kleur te hebben :D
  Had je er geen aan bij Media Mania?
  xx

 6. 7 jaar ago

  Ze zijn echt wel leuk hé. Het duurde bij mij toch ook even voor ik door had dat je lenzen in had hoor :)

 7. 7 jaar ago

  De blauwe vind ik je goed staan. Maar ik ben zo blij met mijn bruine ogen, hehe :D

 8. 7 jaar ago

  These look like FUN! I don’t think my eyes can handle it (also I just don’t think most colors will work with my natural skin tone/hair color and so on), but they look really cool on you!

 9. 7 jaar ago

  Megacool echt! Ik zou heel graag de groene proberen!

 10. 7 jaar ago

  Kleurlenzen zijn zalig! Links heb ik een blauw-greyish oog, rechts een groenachtig oog en bruin draag ik soms eens voor de fun. Best van de drie ofzo.

 11. Manon
  7 jaar ago

  wel leuk zeg !

 12. 7 jaar ago

  Dit is leuk zeg. Zal toch ook eens in de Pearle moeten binnenspringen, waar ze deze lenzen normaal verkopen :)