Menu & Search

Interieur: Mijn cocon – herfst ’17

Ik krijg vaak de vraag of ik ons appartement niet wil laten zien. Hoewel we hier al bijna een jaar wonen, was het er nog niet van gekomen. Wel, het aanbreken van de herfst - het gezelligste seizoen, toch? <3 - vond ik wel mooi om toch een paar beelden te delen van ons interieur.


Ik krijg vaak de vraag of ik ons appartement niet wil laten zien. Hoewel we hier al bijna een jaar wonen, was het er nog niet van gekomen. Wel, het aanbreken van de herfst – het gezelligste seizoen, toch? <3 – vond ik wel mooi om toch een paar beelden te delen van ons interieur.

[korra_icon icon=”moon”]

Ik verhuis heel vaak (sinds 2011 heb ik op 4 adressen gewoond – kijk hier binnen op mijn eerste appartementje) en ben er handig in geworden. Omdat ik me heb verzoend met m’n semi-nomadisch bestaan, heb ik niet de neiging veel werk te maken van de inrichting, wat echter niet wil zeggen dat ik er geen belang aan hecht: mijn functioneren/klandestien inner autist vereist een mooie, behaaglijke cocon waar alles z’n plaats heeft. Maar ik klop geen nagel in het pleisterwerk om foto’s op te hangen, ik leun mijn kaders tegen de muur. Ik koop geen matchy kasten en dressoirs, ik gebruik wat ik heb en I make it work. Het interieur is een verzameling van herinneringen aan mensen, plaatsen en momenten. Ik vertel hieronder over een paar key items.

Het vloerkleed is de meest recente aankoop. Oorspronkelijk wilde ik een Oosters tapijt, maar die zoektoch duurde me te lang en ik schafte me dit goedkoop jute exemplaar aan. Ik hou van de natuurlijke vibe en het gevoel van de jute onder mijn blote voeten. Het combineert mooi met de verschillende rotan items – o.a. het dienblad op poten (ooit van mijn mama), de zwarte fauteuil (cadeau van mijn oma) – en de vintage bamboe barkast.
De grote kader op de barkast, met beroemde Marilyn Monroe foto waarin ze Chanel n°5 aanbrengt, kreeg ik van Chanel. De stolp staat over een kerstornament dat ik meebracht uit Ierland. Ik bezocht er mijn zusje die er op dat moment op unief zat. Het is het beest (uit The Beauty & The Beast) in bad, met krulspelden in z’n haar en ik vond het te grappig om niet mee te nemen en uit te stallen, dus hey. :) De metalen tafellamp is van mijn overgrootvader uit Den Haag. Hij heeft jaren bij mijn oma gestaan, daarna bij mijn ouders en ondertussen alweer zes jaar bij mij thuis.

 

 

[korra_anchor id=”#brabantia”]De roze Brabantia vuilnisemmer is mijn meest recente verjaardagscadeau van de mama. “Allez, meent gij da nu?!” protesteerde ze eerst, toen ik vroeg of ze die alstublieft alstublieft wilde geven voor mijn verjaardag. “Dat is toch geen verjaardagscadeau. Ik geef u die wel hoor, voor de verhuis te vieren!” Keilief van de mama, natuurlijk, maar ik had een plan. Ik wilde per se deze lichtroze Brabantia ondanks enig gemor van Steven en gebruikte bovenstaande smoes voor mijn verjaardag als Trojaans paard om hem binnen te krijgen. Nu hij er staat, is het verdict anoniem: perfecte keuze. Schouderklopje voor mezelf.
Tip: Vuilnisoplossingen in vrolijke kleuren zijn echt een moodbooster. Voor het gemengd huisvuil wilde ik echt de Brabantia FlipBin – makkelijkst afwasbaar, imo – maar het merk heeft nog andere opties  (zie hun website, bij vuilnisbakken). De grote groene H&M x Marni tas fungeert als glas-/papier-/ of plastiekbak. Minder orthodox, maar die draagtas is daar ideaal voor. En dan hebben we dat ook weer gerecycleerd. :) Hoewel ik bv. de blog van Zoë (Zolea.be, doe jezelf een plezier en bookmark deze superleuke blog) heel inspirerend vind, is dat as DIY as it gets voor mij. Als we ooit een tuin hebben, zie ik mezelf nog wel deze spiegel maken, of zoals Cynthia een tweedehands kastje verven.

De ballen hebben een dubbele functie. Enerzijds zijn het fitnessballen, maar daar gebruiken we ze nooit voor. (Have we met?) Ze zijn er om op te zitten als we bezoek hebben. Aan tafel, in het salon, aan de bureaus, n’importe. Wanneer ze niet gebruikt worden, rollen ze rond op ’t appartement als vrolijke noot. Random, maar (waarschijnlijk juist daarom) leuk.

De herfst betekent dekentjes bovenhalen, geurkaarsen branden, … hartjes, hartjes, hartjes! Tegen Halloween wil ik misschien ook een paar decoratiepompoenen zetten, mijn zwarte theelichthouders bovenhalen en misschien een nieuwe Yankee Candle bestellen. Zolang ik maar de drukte van ’t Stad niet in moet gaan. Echt even geen zin in.

Heb jij ook zo’n verzameling random meubels en objecten? Wat is jouw favoriete stuk en waar heb je het gehaald? (Of hoe heeft het jou gevonden?)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comments

  1. 5 jaar ago

    @ Zoë: Merci. :) En graag gedaan! <3 Ik moet delen wat ik vind dat mijn lezer zou moeten checken, eh! ;)

  2. 5 jaar ago

    Wat een mooi lichtrijk en ruim appartement! Ik hou wel van dat mix-&-match gevoel in een huis. Hier is dat ook zo en dat geeft het net karakter. Bedankt voor het linkje naar Zolea trouwens ;) DIY iz life